Foto bij 2 ~ Kleren maken de man

Oké, ik kon twee dagen even niet schrijven (en niks bedenken), maar hier is weer en kort stukje.
( I know, het is niet gewelidg, maar ik moest iets...)
Laat me maar weten wat je vind in een reactie;)
Ik weet dat het plaatje niet klopt, het is alleen voor de jurk:D

Aangekomen in de raadzaal maak ik opgetogen lachend een grote buiging voor Alice, en ze lacht vrolijk terug. "Ontzettend bedankt, vrouwe," zeg ik als ik weer opsta.
"Selwyn, ik wil graag dat je me vanaf nu Alice noemt, alleen in het openbaar hoef je me vrouwe te noemen, dat is nu eenmaal de etiquette."
"Goed, Alice, wat kan ik voor u beteken?"
"Nou, ik en Gertrude zullen je straks alles uitleggen, maar nu moet je eerst je nieuwe kleding passen," zegt Alice, die me de trap op leidt, naar de persoonlijke vetrekken waar alleen de hoogste bediendes mogen komen. Daar aangekomen klopt ze op een kleine, rode deur. "Julie, ze is zover," roept ze terwijl ze de deur opengooit. Het vetrek is licht en verrassend ruim, wat je niet zou verwachten na de kleine deur. Het ruikt er naar bloemen. Er hangen lange rijen kledinstukken, er is een kaptafel, een kamerscherm en een atelier. Daar zit een jonge vrouw een kledingstuk te vermaken. Ze kijkt op, lacht naar Alice en komt naar ons toe. "Vrouwe," ze maakt een buiging. "En jij moet Selwyn zijn," zegt ze als ze weer overeind komt. Ze is lang, met rossig haar en groene ogen die stralen. "Kom, ik heb je nieuwe tenue al helemaal af, je moet 'm alleen nog passen," zegt ze blij, en ze trekt me mee. Alice lacht en laat ons weer alleen. Als de deur dicht valt, zet Julie me in het midden van de ruimte en bekijkt me van alle kanten. Ik voel mijn wangen rood worden. "Hmm... Je hebt een goed figuur... Kleine heupen....." ze mompelt steeds opmerkingen terwijl ze om me heen loopt. I kuch. "Ja, ja, ik ben zo klaar. Ik moet trouwens eerst je haar doen. Er kunnen bijna vogels in nestelen!" Gegeneerd staar ik naar mijn voeten. Julie troont me mee naar de kaptafel, waar ze mijn haar aanvalt met kammen, scharen, bostels en een heleboel spulletjes die ik niet ken. Ondertussen kletst ze me de oren van het hoofd, en ze vetrelt me uren over haar verloofde, de hoofdbediende van de Lord. Als mijn oren tuiten en mijn hoofd klopt van al het getrek zegt Julie: "Klaar. Je ziet er fantastisch uit!" Voor ik het weet sta ik weer in het midden van het vertek, met alleen mijn ondergoed nog aan. Julie houdt me een linnen onderjurk met kant voor. Kant! Dat is echt een luxeartikel. Ik trek het ding over mijn hoofd. Daarna geeft ze me een envoudige (maar wel mooie), roomkleurige jurk aan. Hij heeft lange, wijde mouwen en een soort korset. " Het staat je geweldig! Ik wist wel dat deze je zou staan," zegt Julie vrolijk, als ik hem aangtrokken heb. Ik laat mijn vingers over de stof glijden. Blij zet Julie een paar laarzen voor me neer. Het zijn simpele, leren laarzen, maar wel met gespen. Ik laat mijn rechtervoet in de laars glijden. Hij zit heerlijk. Snel doe ik de andere laars ook aan. Julie kijkt me blij aan. "Oh, je bent echt prachtig zo. Ik moet even een spiegel pakken." Als ze terugkomt, hap ik naar adem. De jurk is heel simpel, maar daardoor heel mooi. Mijn haar is losjes opgestoken, wat me best goed staat. "Julie, je bent geweldig!"
"Bedankt. Maar jij doet de rest. Kom, je moet nu gaan," zegt ze, terwijl ze mijn hand pakt. "Loop rechtop, je mag gezien worden. Je hebt status." Met die woorden stuurt ze me weer naar beneden.

Reacties (4)

 • zoekwoord

  Leuk , Wil je me iets laten weten als je verder schrijft(typing)

  9 jaar geleden
 • SonOfGondor

  Zo zo, status!

  9 jaar geleden
 • Sylveon

  Niceeee!:D

  Verder!(H)

  9 jaar geleden
 • Skynight

  Alice is cool:D
  Snel verder!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen