Ik lig op de bank en kijk naar de tv. Mijn lege bord met alleen nog wat restjes van de saus, ligt op de salon tafel. Louis is nog steeds niet terug en het is al lang na zeven uur. Buiten schemert het al wat het binnen in huis ook donker maakt. Het enige wat licht geeft zijn de tv en de lantaarnpaal voor het huis. Eigenlijk is het wel handig om een licht aan te maken maar ik ben te lui om op te staan. Ik zit net lekker. De scherpe en snel bewegende beelden flikkeren voor mijn ogen waar ik langzaam hoofdpijn van krijg. Het geeft een somber gevoel nu de dagen steeds korter worden naarmate de herfst en winter komen. Een koude winvlaag komt door het raam naar binnen en laat kippenvel achter op mijn huid. Ik trek de deken nog een stukje verder omhoog. Pas wanneer de klok al acht keer geslagen heeft, hoor ik de voordeur open gaan. Niet veel later verschijnt Louis in de woonkamer. Ik krijg een kus op mijn voorhoofd van hem.
"Dag lieverd." Hij loopt meteen door naar de keuken.
"Waar is het eten?" Is dat zijn eerste vraag? Nou, leuk zeg.
"Kom eens hier, meneertje", beveel ik hem. Hij draait zich direct al om en kijkt me onschuldig aan. "Ik wil wel een fatsoenlijke kus." Ik sla mijn armen om zijn nek en krijg dan wel een goede kus. Zo'n heerlijke zoen maar al snel betasten zijn handjes mij al weer. "Louis!" Ik geef hem een pets op zijn handen waar hij alleen maar om kan lachen.
"Ja?", vraagt hij met pretoogjes. Hij kan echt geen onschuldige blik opzetten.
"Kun je me nou nooit gewoon een kus geven zonder aan me te zitten?", vraag ik waarna een diepe zucht volgt.
"Nee", grijnst hij als hij al weer naar de keuken loopt. "Je kent me." Ja, ik ken hem maar al te goed en ik ben daarom ook bang dat hij het nooit zal afleren. Daarvoor is hij Louis Tomlinson.
"Ja, jammer genoeg wel", mompel ik als grapje.
"Wat zei je?"
"Oh niks", antwoord ik snel als ik me realiseer dat hij het echt niet gehoord heeft.
"Oke, heb je nog eten bewaard voor me?", vraagt hij als hij in de keuken staat maar niets ziet staan op het aanrecht of het kookeiland behalve vieze pannen. Vragend kijkt hij naar me. Met een onschuldig gezicht wijs ik naar het bord op de salontafel.
"Vreetzak", zucht hij. Er verschijnt een lach op mijn gezicht wat hem ook genoeg zegt. "Je houdt me weer eens voor de gek."
"Het staat in de magnetron. Op max zetten en dan tweeëneenhalve minuut", antwoord ik. "En ondertussen kun je de pannen afwassen wat ik ook nog voor je bewaard heb."
"O ja, heel erg bedankt daarvoor", reageert hij sarcastisch. Hij zet de magnetron aan en doet de afwas. Ik kijk ondertussen het acht uur nieuws af dat al bezig was.

Na vijf minuutjes komt Louis ook al de woonkamer in. Hij komt voor me staan en blijft daar ook staan. Ik neem de hele bank in beslag in mijn lighouding. Ik schuif een heel stuk op zodat Louis ook kan zitten. Het is nogal een gestuntel met hem. Zijn bord in zijn ene hand en zijn glas drinken in zijn andere hand en dan gaan zitten. Dat zal niet goed gaan. Ik pak zijn glas drinken over en ga staan zodat hij kan gaan liggen. Ik ga tussen zijn benen zitten en leg me tegen hem aan. Op mijn wang krijg ik nog een dikke kus van hem en dan begint hij te eten terwijl ik het nieuws weer volg.

"Waarschijnlijk moet ik nog een tijdje overwerken", zegt Louis enige tijd later als hij het eten al lang op heeft en ik in zijn armen lig.
"Hoe lang dan nog?" Het is echt ongezellig als ik 's avonds alleen zit.
"Ik zou het niet weten. De vorige week heb ik ook al de hele week overgewerkt."
"Maar waarom dan?", vraag ik. "Je hoeft toch niet ineens zo vaak over te werken omdat er wat meer werk te doen is?"
"Ik heb die opdracht gekregen." O ja, dat vertelde hij.
"Wat voor een opdracht?" Ik lijk wel een rechercheur. "Ik hoor je niet uit, ik ben alleen nieuwsgierig", verdedig ik mezelf voordat Louis denkt dat ik hem niet vertrouw.
"Ik moet een stagair begeleiden maar daarbij moet ook het werk af dat ik altijd moet afhebben dus moet ik harder werken om het gedaan te krijgen", antwoordt hij kalm.
"Oh zo. Wel ongezellig", mompel ik. Louis versterkt zijn grip en legt zijn kin in mijn nek.
"Sorry schat. Het is maar tijdelijk."
"Is niet erg, hoor", stel ik hem gerust. Als hij moet werken, moet dat. Geen excuses.
"Ik heb wel nog leuker nieuws", zegt hij dan. "Of ja... leuk... Het is het jubileum van de hoofdmanager die er al 40 jaar werkt."
"40?!", roep ik uit. "Zoveel jaar hetzelfde werk. Elke dag hetzelfde voor 40 jaar lang. Hoe houdt hij dat vol?" Louis hoor ik er om lachen.
"Hij houdt van zijn vak maar daarom vieren we het ook. Want er is ook nog een vijftigjarig jubileum van het hele bedrijf volgende week dus dat wordt samen gevierd. En raad eens wie wij mee mogen nemen? Onze partners!" Hij lijkt nogal enthousiast te zijn om het laatste wat mij laat lachen.
"En dan wil jij natuurlijk mij meenemen-"
"Natuurlijk. In een mooie jurk en dan pronken dat ik de allermooiste dame heb", zegt hij trots. Ik draai mijn hoofd van hem weg en zucht diep. Echt weer dan mannengedrag. "Wat?"
"Je gedraagt je net zo volwassen als op de middelbare school."
"Niet dus", lacht hij.
"Je kent jezelf."

Het is zeker alweer een paar uur later als het echt stil is op het geluid van de tv na. Zelfs Louis is stil. Heel stil. Ik kijk op en zie de gesloten ogen. Hij is in slaap gevallen. Dat verklaart waarom hij zo stil is. Hij zal wel een drukke dag hebben gehad. Het is al laat dus met één klik op de afstandsbediening is de tv uit en is het helemaal stil. Ik zoek een fijne positie on tegen hem aan te liggen en trek dan de deken over ons beide heen. De lamp was niet aangemaakt dus hoeft ook niet uit. Langzaam dommel ik ook weg in de armen van mijn lieve vriend.

Ik ga proberen om vanavond om 00:00 een nieuw hoofdstuk te activeren. Ik heb namelijk de sweet 16 van een vriendin van me en ik weet niet tot hoelaat ik blijf. Daarbij heb ik maandag een PTA engels en heb ik van volgende week donderdag tot over twee weken donderdag PTA week. En ik wil daar wel goed voor scoren. Het telt mee voor mijn schoolexamen volgend jaar en als ik wat leer haal ik zeker een voldoende (ik zit eigenlijk op een te laag niveau), maar ik heb mijn doel gesteld om cum laude te slagen volgend jaar dus ik ga er ook voor. Ik probeer dan toch zoveel mogelijk te posten. Op z'n minst iedere dag. Het hoofdstuk van gisteren had wel weinig reacties en werd weinig bekeken. Vinden jullie het een beetje saai worden? I hope not. In ieder geval vandaag wel weer een kudo voor het hoofdstuk?

Reacties (34)

 • Larry2fab4u

  Eerst dacht ik dat Louis vreemd ging maar inderdaad hij is niet zo'n vuile homo die vreemd gaat ik denk dat hij gewoon iets heel Cools' aan het regelen is voor Juliet misschien wel een aanzoek!! <3

  6 jaar geleden
 • niallertje77

  Nee louis is niet zo'n vuile homo die vreemd gaat dat kan gewoon niet anders is het verhaal stom > : ' (

  6 jaar geleden
 • TomlinsonL

  Hij spookt iets uit, of hij gaat vreemd, of hij is iets heel cools aan het regelen voor juliet

  6 jaar geleden
 • fabbiiee

  ik denk ooit dat ie vreeemd gaat. en dan word juliet een hoer ofzo. ja ik heb het verhaal uit uitgedacht ;p

  6 jaar geleden
 • kikilovex

  Ik dacht echt zo: Gaat Lou vreemd?!!, en ik ben niet de enige xdd

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen