Toen ik donderdagavond de zakken van mijn jeans controleerde voor ik hem in de wasmachine gooide vond ik een briefje. Zelf was ik van plan om hem gelijk in de prullenbak te gooien maar Isabelle hield me tegen. 'Hey... HEY' Haar ogen schoten vol ongeloof naar mijn hand dat boven de prullenbak zweefde.
      'What do you think you are doing?' Vraagt ze me, hebberig grist ze het eenvoudige blaadje uit mijn handen. Eerst kijkt ze er naar alsof het de meest waardevolle blad is op aarde, dan opent ze hem in een fractie van een seconde.
      'I knew it...' Ze drukt het stukje papier onder haar neus en ruikt er een paar keer aan, dan zie ik vol afgrijzen dat ze hem naar haar mond beweegt. Voordat ze hem kan likken gris ik hem uit haar handen. 'What the hell are you doing.' Ik hou het blaadje ver uit haar zicht voordat ze nog gekker kan worden dan ze al is.
      Isabelle kijkt me verbaasd aan. 'I could ask you the same thing.' Dit keer is het mijn beurt om haar verbaasd aan te kijken, de ogen van Isabelle gaan steeds naar het blaadje dat ik achter mijn rug verborgen houd.
      'Can you at least tell me why this peace of paper makes you act weird?' Ik houd het papiertje voor mijn neus zonder hem open te vouwen. Isabelle zucht en rolt haar ogen naar de hemel alsof ze aan het bidden is. 'God, I can't believe we are relatives.'
      Mijn lippen pruilen vanzelf als ik de opmerking tot me laat door dringen maar dit keer troost Isabelle me niet. Ze kijkt me alleen droog aan met die blauwe ogen van haar. Langzaam schuift mijn lip weer op zijn normale plaats. 'So you outgrew that. Fine.'
      Ze negeert mijn opmerking en grist het blaadje voor de laatste keer uit mijn handen. Dit keer doet ze er geen perverse handelingen meer maar vouwt ze het open, daarna geeft ze hem weer aan mij. 'Read.' Commandeert ze, en ik ga niet tegen haar in.
      Er staat een uitnodiging op naar een examen feestje van één of andere Joey, maar daar richt ik mijn aandacht niet het meeste op. Een klein berichtje op de onderkant van het blaadje neemt mijn interesse.

I'll pick you up at eight.
Zayn.

      Snel kijk ik naar de datum van het feest en vol schrik kom ik er achter dat het vrijdag avond is. Dus ik heb nog maar één dag om mijn kleding bij elkaar te rapen voor een feest waar Zayn er als een sex god bij gaat lopen. Vooral nu hij zijn bril en beanie heeft ingeruild en een pact met Satan heeft gemaakt voor schoonheid. Dat is één van mijn wilde theorien.
      'What am I supposed to wear to this party?' Piep ik. Ik laat het blaadje op de grond vallen en hol naar mijn kast. Vergeet mijn jeans dat in de was moet volkomen, er waren momenteel belangrijkere zaken dan mijn moeder die de was deed.
      Isabelle springt op en gaat voor mijn kast staan. 'Wait, you are going?' Haar oog neemt de grond in zich op en ze neemt een duik naar de uitnodiging. 'You can't even go, you are not a senior.'
      'But Zayn is.' Ik haal mijn schouders op en trek mijn kast in één keer open. Verschillende jurken en topjes trekken mijn zicht en vol afschuw staar ik er naar.
      Isabelle komt naast me staan om met me mee te kijken naar mijn kast, of om me aan te gapen omdat ik naar een examenfeest ga. 'Zayn gave you his invitation and takes you with him to be his date. That means that he doesnt have an invitation anymore, so if you don't go he'll stay home too.' Isabelle legt me dit uit alsof ik de reden ben van Zayn's slechte keuzes.
      'Thanks for the pressure Belle.' Merk ik op vol sarcasme, Ik trek een willekeurig rode topje uit mijn kast en kijk Isabelle aan voor bevestiging. Ze kijkt naar het topje en daarna recht voor zich uit. 'The last time you wore that thing was for a visit to grandmother.' Ik laat het topje los zodat het weer op zijn plek hangt.
      Dit keer trek ik er een glitterjurk uit, niet dat ik van plan ben om het te dragen maar alleen om Isabelle's reactie te peilen. 'If you want boys to be all over you because they want you to suck their dick, sure. Why not.'
      'Boys all over me, huh?' Mompel ik, en een beeld van seniors die steeds voor mijn aandacht roepen komt in me op. Ik trek mijn mondhoek op en kijk Isabelle aan. 'I wouldn't mind.' In mijn mooie beeld komt opeens Zayn die alle jongens van me afslaat en gelijk ben ik weer op aarde. 'But I don't think that Zayn will like it as much as me.'
      Isabelle tikt op haar kin, een handeling dat ze altijd doet als ze ergens diep over aan het nadenken is. Vaak is dat kleding. En vandaag ook. Shock shock.
      Ze trekt een zwart, strak jurkje dat ik een een paar maanden geleden niet aankon naar een bruiloft omdat hij net onder mijn kont viel. Ze trekt hem van de hanger en drukt hem tegen me aan, en natuurlijk ben ik niet gekrompen óf gegroeid, dus hij past me net als de laatste keer.
      Isabelle trekt haar handen van de jurk af en vlug vang ik hem, ze graait ergens diep onder mijn kast en haalt er een setje knalrode pumps vandaan. Ze zijn bijna net zo hoog dat ik net zo lang als Zayn zal zijn. 'And you have to wear black, lace underwear. You'll probably fall asleep, or you won't come home. And a dress isn't the most comfortable thing to sleep in, and we don't want you to walk in ugly underwear.' Ze wijst naar mijn joggingbroek en ik weet gelijk waar ze het over heeft.

Reacties (10)

 • Melia

  Ga je een keer een Q&A houden?

  8 jaar geleden
 • benign

  Uhmmmm ik heb geen idee want jij komt altijd met de gekste dingen!

  8 jaar geleden
 • ThingsInLife

  SAGGUH

  8 jaar geleden
 • Effloresce

  Wel, in alle verhalen zullen ze 'het' gaan doen, maar jou kennende gaat dat dus niet gebeuren, je doet altijd tegendraads in al je verhalen (:

  8 jaar geleden
 • Manonxxx

  Uh,
  Ik denk dat Zayn met haar gaat 'pronken' Duh.
  Snel verder.
  xx.

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen