Foto bij 5.Lauren De Ruyck

Het is nu waarschijnlijk nog saai. Maar one direction en haar halbroers komen er bijna in voor nog 1 stukje hierna denk ik.
Bedankt voor reacties en kudo's!

LUFU

Erg subtiel hoor Jaan. "Ja, we weten waar ze woonden toen je papa nog bij hen woonde. Ik kijk even."zei mijn opa. "Weet je soms nog hoe ze heten?" Vroeg ik aan mijn oma terwijl mijn opa in zijn adressenboek aan het kijken was. "De oudste heet Greg, maar de jongste hebben we nooit gekend. Zelfs je vader niet. Heeft hij dat niet verteld?" Vroeg oma. "Nee, hij heeft enkel vertelt dat hij nog 2 zonen heeft bij een andere vrouw." Legde ik uit. "Waarom kom je eigenlijk het adres aan ons vragen? Je vader heeft het vast ook." Zei opa terwijl hij me een briefje overhandigde. "Bedankt en we mochten ze eigenlijk niet opzoeken van papa maar van mama wel." "Ah zo, dan zal ik maar best ook niet zeggen dat je het van mij toch gekregen hebt?" Lachte mijn opa. "Zou je dat willen doen?" Vroeg ik met smekende oogjes. "Haha, natuurlijk. Maar je zal wel ver moeten reizen." Zei opa. Ik keek hen vragend aan en keek op het briefje. Het was een adres in Ierland? Mijn vader heeft nog in Ierland gewoond? "Ja precies wel." Antwoordde ik aan mijn opa. De rest van de voormiddag hebben we nog thee gedronken en koekjes gegeten. Het was nog heel gezellig. Toen het tien na elf was besloot ik om terug naar huis te gaan. We namen afscheid en vertrokken dan weer te voet.

Eenmaal thuisgekomen ging ik snel achter frietjes. Mam en pap zouden pas om 13 uur terug thuiskomen dus als Jaan goed meespeelde zouden mam en pap nooit te weten komen dat we naar oma en opa geweest zijn. We waren zo blij dat we eindelijk wisten waar ze wonen. Ik vond het wel raar dat het Ierland was. Hoe zou ik in godsnaam daar geraken? "Jaan hoe geraken we onopgemerkt naar Ierland?" vroeg ik. "Weet ik niet." zuchtte Jaan. "Misschien weet je geniale vriendin wel iets." "Ik praat morgen wel met haar. Ik ga nu eerst weer wat leren." zei ik. Ik vertrok weer naar boven om te leren. Ik had echt geen zin. Maar ik was wel blij dat we weer wat meer wisten.

De volgende morgen sleepte ik mezelf uit bed. Wat haatte ik maandagen en vooral de maandagen in de toetsenweek. Ik keek op het rooster en zag dat we begonnen met aardrijkskunde en Engels. Yay, aardrijkskunde. [sarcasme] Engels viel nog mee. Ik at snel iets en vertrok toen naar school. Jaan was al weg want ze kwamen hem telkens heel vroeg halen met de bus. "Tot vanavond." zei ik voor ik naar school vertrok tegen mijn ouders. Ze hebben niets door, gelukkig maar. Ik denk niet dat papa hiermee gaat kunnen lachen als hij erachter komt. In de verte zag ik Jill al fietsen. "JILL!!!" riep ik. Enkele mensen die net te voet over de straat liepen keken geschrokken om door mijn geschreeuw. Jill vertraagde en keek ook om. Ik trapte wat sneller en kwam naast haar fietsen. "Hey." zei ik opgewekt. "Mijn plan heeft dus gewerkt." besloot Jill. "Yup, ik heb hun adres maar er is wel één probleem. Het is in Ierland." zei ik. Jill viel bijna van haar fiets waardoor ik ook een beetje moest plaatsmaken. Haar stuur zwengelde gevaarlijk weg en weer. Nadat ze haar fiets weer onder controle had. Keek ze mij geschrokken aan. "Ierland?" zei ze verbaasd. "Ja, daar wonen ze." zei ik toen ik van mijn fiets stapte omdat we aangekomen waren. "Maar de vraag is nu hoe geraken we daar?" zei ik tegen Jill hopend dat ze met een idee zou komen. "Wacht,wacht ,wacht. Weet je soms hoe die jongens noemen?" Ik dacht even na over wat oma nu al weer gezegd had. "De oudste heet volgens mij Greg maar de jongste heeft mijn vader nooit gekend." "OMG, dan is Niall misschien je halfbroer!!" riep ze. "Dat denk ik niet. Er zijn vast nog meer mensen die Greg noemen en een jongere broer hebben." zei ik. "Maar hoe geraken we nu in Ierland?" vroeg ik nog eens terwijl we op een bankje op het schoolplein gingen zitten. "Wacht laat me even denken." ze deed net of ze heel er hard aan het nadenken was. Ik dacht natuurlijk ook mee. "Ik weet het!" riep Jill plots.

Wat denken jullie dat Jill haar idee gaat zijn?

Reacties (4)

 • AngelicPower

  snel verder!!(flower)

  6 jaar geleden
 • Chasing1D

  weeee! (:

  6 jaar geleden
 • Cliffayne

  nu simpel Ze (1D) komen naar Belgie (of nederland maakt niet uit waar hun wonen) en dan sneeken ze in 1 van de bussen want de volgende stad is Ierland!! zie ik Jill nog zeggen:Dahahahh amaar hebben Greg gen Niall dan niet de naam van harr vader??, xx

  6 jaar geleden
 • Niallerslove

  yeaah ga maar naar Ierland ^^

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen