Foto bij 6. Lauren De Ruyck

@MissesPayno: Ik had daar ook al over nagedacht voor ik het verhaal begon. Ik heb een oplossing gevonden. Het wordt allemaal wel duidelijk in de loop van het verhaal.:)

Bedankt voor de reacties en we hebben 15 abo's!:)
Reacties en kudo's welkom!

Ik ga morgen op stap met een vriendin, ik zal proberen om heel vroeg een stukje te activeren ofwel zal het na zevenen 's avonds zijn.

LUFU(H)(H)(H)

"Wat?" vroeg ik terwijl ik haar verwachtingsvol aankeek. "We gaan samen naar de luchthaven. We kijken even rond welke mensen er naar Ierland gaan en dan help ik jou met in hun bagage kruipen." zei Jill met een grijns. "Ja, dat heeft wel wat." zei ik serieus. Je had Jill haar gezicht moeten zien. "Ik bedoelde het niet serieus." zei ze geschrokken. Ik begon te lachen. "Dat weet ik toch wel." zei ik lachend. "Ha-Ha, maar nu serieus ik weet wel iets." zei Jill. "Zeg 's." zei ik. Ik was een beetje bang wat er nu weer zou komen. "Het is bijna vakantie. We kunnen misschien samen, alleen wij twee, naar Ierland gaan. Ik vraag wel aan mijn ouders of ze alles regelen. Jij kan dan aan je ouders zeggen dat we naar Rome of Oslo gaan of zo." zei Jill. Dat plan had wel wat. "Maar gaan je ouders dan niets tegen mijn ouders zeggen?" vroeg ik. Mijn ouders moesten toch wel op één of andere manier de details over de vliegreis en hotel te weten komen? "Ik ga alles aan mijn ouders uitleggen. Ze zullen het echt wel snappen. Kom gewoon mee na school naar mijn huis dan gaan we het samen uitleggen." stelde Jill voor. Ik knikte goedkeurend. Net op dat moment ging de bel. Ik wenste Jill nog succes met haar toetsen en ging toen naar het lokaal waar ik moest zijn.

Jill en ik zaten te wachten bij haar thuis tot haar ouders thuiskwamen. De toetsen waren goed gelukt. Op dat moment kwamen de ouders van Jill thuis. "Hallo, dag Lauren." zei haar moeder opgewekt. "Dag Marianne, dag Max." begroette ik de ouders van Jill. "Maaam?" vroeg Jill slijmerig. "Wat wil je hebben?" vroeg haar mama met een glimlach. "Wel, Lauren en ik zouden graag na de examens een paar dagen naar Ierland gaan. Mag dat?" vroeg Jill. "Dat is een leuk idee." zei Marianne. "Van mij mag het ook wel hoor. Ik zal wel alles regelen. De vliegtuigtickets, hotel enzo." stelde Max voor. "Bedankt, maar er is nog één dingetje. Lauren haar ouders mogen niet weten dat we naar Ierland gaan. Kunnen jullie of mag Lauren vertellen dat we naar Oslo gaan?" vroeg Jill aan haar ouders met smekende oogjes. "Waarom mogen ze dat niet weten?" vroeg Marianne aan mij. "Wel, euhm. Mijn vader heeft onlangs verteld dat hij nog 2 kinderen heeft bij een ander vrouw. Ik en mijn broer mochten hen absoluut niet gaan opzoeken dus kregen we geen adres. Via mijn oma en opa heb ik toch het adres en het is in Ierland. Dus daarom zou ik liever hebben dat mijn ouders niet weten dat we naar Ierland gaan." legde ik uit. De moeder van Jill knikte begrijpend. "Ik begrijp het. We zullen niets zeggen tegen je ouders." stelde Marianne me gerust. "Bedankt" zei ik gemeend. "Nu nog mijn ouders overtuigen." zuchtte ik. Ik hoopte dat het zou mogen.

Meteen als ik thuis was ging ik het vragen. "Mama, Jill en ik zouden graag, na de toetsenweek, een paar daagjes naar Oslo gaan. Jill haar ouders gaan alles regelen en ze komen me de dag dat we vertrekken halen om Jill en mij dan naar de luchthaven te brengen." Mijn mobiel piepte. Ik had een berichtje.
Jill <3 xxx: 1 juli - 5 juli:D
"Wanneer zouden jullie dan gaan?" vroeg mijn moeder. "één juli tot vijf juli." zei ik, gelukkig dat ik net dat berichtje van Jill kreeg. "Ik wil wel de vliegtickets betalen maar jij betaald de rest." kwam mijn vader ertussen. "Oké is goed." zei ik met een glimlach. "Maar er is 1 voorwaarde." zei mijn moeder. "Wat is die dan?" "Je punten moeten goed zijn, anders ga je niet." zei ze streng. "Okay, ik ga meteen weer leren." zei ik toen ik snel de trap op vluchtte. Ik hoopte echt dat ik mee zou mogen.

De week van de examens deed ik extra hard mijn best. Ik moest en ik zou goede cijfers halen. Ik wilde naar Ierland. Morgen kregen we onze punten. Ik was echt wel zenuwachtig. Alles was al geregeld, hotel, het vliegtuig en mijn koffer was bijna klaar. Ik hoopte zo hard dat dit alles niet voor niets is geweest.

Reacties (4)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen