Foto bij 10. Lauren De Ruyck

LUFU

Toen stond Niall met een bruuske beweging op waardoor de stoel waarop hij zat omkantelde. "BULLSHIT!" schreeuwde hij. Iedereen keek hem geschrokken aan. "Niall ga terug zitten en luister naar ons." probeerde Maura, Niall te kalmeren. "NEE, IK WIL NIET LUISTEREN. ZIJ KOMT GEWOON ONS LEVEN VERPESTEN MET HAAR VERHAALTJES." riep hij terwijl hij de hele tijd naar mij wees. Ik kon hier toch ook niets aan doen. "Jij gelooft dit toch niet?" vroeg Niall terwijl hij Greg woedend aankeek. "Het is zo Niall, ik heb hem nog gekend maar hij vertrok toen mama zwanger was van jou." zei Greg zo kalm mogelijk. "Je vader is een klootzak." siste hij naar mij voor hij naar boven vertrok. Ik kon alleen maar geschrokken toekijken hoe Niall tekeer ging en wegliep. Een eenzame traan liep over mijn kaaklijn naar beneden. Maura sloeg een arm om mij heen. Ik zag dat ze ook tranen in haar ogen had. Ik sloeg mijn armen om haar heen. "Hij kalmeert wel. Hij meende niet wat hij zei." probeerde Maura me gerust te stellen. Ik maakte me los uit de omhelzing en stond op. "Ik denk dat het beter is dat ik nu ga. Het was leuk jullie te leren kennen." Ik nam mijn jas van de stoel en rende naar de voordeur. Een hand met een sterke grip hield me tegen. Ik keek om en keek in de blauwe kijkers van Greg. "Trek het je maar niet teveel aan. Hij bedoeld het zo niet. Zou je het leuk vinden om vanmiddag samen met mij Mullingar te verkennen? Als broer en zus natuurlijk." zei Greg. "Dat klinkt leuk. Maar ik ga nu eerste even naar Jill." zei ik met een waterige glimlach. "Ik kom je rond 14 uur oppikken aan het hotel goed?" Ik knikte. "Tot straks." zei ik voor ik vertrok.

Ik klopte op de deur van onze hotelkamer en Jill kwam met een grote glimlach openmaken. "En, en, en? Hoe is Niall?" vroeg ze een beetje te enthousiast waardoor ze bijna de klink van de deur in haar handen had. "Ik weet het niet. Hij werd helemaal kwaad op mij. Hij zei dat ik hun leven kwam verpesten met mijn verhaal en dat mijn vader een klootzak is." zei ik met een trillende stem. Weer liepen er tranen over mijn wangen. "Ach, meis, kom hier." zei Jill terwijl ze me in een omhelzing trok. We stonden intussen al binnen. "Wat ga je nu doen? Ga je nog terug of heeft Niall alles verpest?" Ik schudde mijn hoofd. "Greg wil vanmiddag met mij Mullingar verkennen. Als broer en zus." Het klonk best wel raar. Dat broer en zus deel. Ik ken hem amper een dag en hij noemt me al zijn zus. "Dat is fijn." zei Jill met een grote glimlach. "Sorry dat ik niet me was." zei Jill. Je kon aan haar stem horen dat ze spijt had. "Dat geeft toch niet. Je kon niet weten dat hij zo zou reageren." stelde ik haar gerust. "Maar toch, als ik mee was geweest kon ik hem een goed zeggen dat hij zich zo niet kon gedragen tegenover mijn beste vriendin. Ik zou zeggen 'luister een hier hé mannetje, Lauren kan hier ook niets aan doen. Denk je dat zij het er niet moeilijk mee heeft.' en dan zou hij bang in een hoekje kruipen en meteen toegeven." Ik lachte om het idee. Ik zag haar meteen al zo staan tegenover Niall. "Jij bent raar." zei ik hoofdschuddend. "Dat weet ik en ik ben er trots op." zei ze met een klein hoofdknikje. Ik grinnikte.

De namiddag was heel leuk met Greg we hebben veel gelachen. Hij vertelde dat Niall al wat gekalmeerd was maar mij niet meer wou zien.
"Dus jij vind dat vrouwen thuishoren in de keuken?" vroeg ik lachend. Greg knikte zelfverzekerd. "Je weet toch wel waarom vrouwen langer leven dan mannen?" Greg keek me verbaasd aan. "Nee? Waarom?" vroeg hij. "Omdat in de keuken de messen liggen." ik deed een mysterieuze stem die grandioos mislukte. "ow, shit." lachte Greg. "Pas maar op en wees bang." grinnikte ik. "Denk je er nu nog steeds zo over?" Greg schudde snel zijn hoofd. We waren intussen terug aangekomen aan het hotel. "Het was echt een leuke namiddag." zeiden we tegelijk. We lachten beiden. "Kom morgen nog eens langs alsjeblieft. Ik ga Niall proberen om te praten. Het lukt me wel. Ik stuur je een berichtje als je mag komen." Ik knikte. We namen afscheid. "Tot morgen."

Reacties (3)

 • AngelicPower

  snel verder!!(Y)

  6 jaar geleden
 • Chasing1D

  Oh! Greg is een schatje! Niall ook maar die draait wel bij! ;3 I hope (:

  6 jaar geleden
 • Niallerslove

  Gelukkig doet Greg wel normaal.^^

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen