Foto bij 18. Lauren De Ruyck

Ik vertrek morgen met vrienden om 1 nachtje te gaan kamperen. Morgen zal ik waarschijnlijk nog uploaden 's morgens. Maar vrijdag zal het hoogstwaarschijnlijk maar na zevenen 's avonds zijn.
Thanks voor de reacties!

LUFU

"Jammer. Ik ga me even douchen want ik ruik niet zo fris." zei mijn vader. Hij vertrok naar de badkamer. "Was je nu echt de batterijen vergeten?" vroeg mijn moeder vol ongeloof. Ik knikte. Ik probeerde zo zelfverzekerd mogelijk over te komen. Mijn moeder schudde haar hoofd. "Vreemd. Je vergeet anders nooit iets en zeker niet als het over je fototoestel gaat." mijn moeder had wel gelijk. Ik was dol op fotograferen. Ik wou er later niet echt mijn beroep van maken maar ik vond het fijn als hobby. "Ik was waarschijnlijk te opgewonden om naar Oslo te gaan dat ik het vergeten ben." zei ik en ik haalde mijn schouders op.

Na de hele middag en avond nog vragen ontweken te hebben, hadden mijn ouders het onderwerp Oslo laten varen. Ik zag dat mijn broer genoot van mijn problemen. Hij zat de hele tijd te lachen. Nu lag ik in mijn bed nog wat na te denken over de voorbije dagen. Mijn kamerdeur ging open en ik zag het hoofd van mijn moeder van achter de deur komen. Ze kwam naar binnen in ging op de rand van mijn bed zitten. "Wat is er?" vroeg ik. Meestal kwam ze zo laat ( rond 10u30 's avonds) niet meer op mijn kamer. "Vertel eens." zei ze. Ik snapte haar vraag niet en keek haar niet begrijpend aan. "Waar ben je echt geweest Lauren? Ik zie aan je manier van doen dat je niet naar Oslo geweest bent. Ik ken je al langer dan vandaag en ik ben niet achterlijk." zei ze. Ik keek haar met geschrokken ogen aan. "Weet papa hiervan?" vroeg ik meteen paniekerig? "Het is dus waar." zei mijn moeder met een glimlach. Ik knikte verlegen. "Ik ben inderdaad niet naar Oslo geweest. Ik was in Ierland." fluisterde ik. "Dus toch," zuchtte mijn moeder. "Je weet toch dat, als papa dat te weten komt, hij heel boos gaat zijn. Maar hoe was het heb je en fijne tijd gehad?" Ik was nog wat geschokt. Hoe kon ze dat nu toch weten. Moeders hé. "Ja, dat weet ik. Het was heel erg leuk en Maura en Niall en Greg waren echt heel lieve mensen. Ik vond het jammer om afscheid te nemen en in vind het nog jammerder (<-- dit is waarschijnlijk geen woord.) dat ik ze nu waarschijnlijk nooit meer kan bezoeken." zei ik oprecht tegen mijn moeder. "Dat snap ik." knikte mijn moeder. "Wil je alsjeblieft niets tegen pap zeggen." vroeg ik smekend. "Natuurlijk ga ik niets zeggen, schat. Ga nu maar weer lekker slapen." zei mijn moeder voor ze een kus op mijn voorhoofd drukte en de kamer verliet. Ik draaide me om en probeerde weer te slapen. Na een tijdje lukte dat wonder bij wonder ook.

Ik werd wakker van allerlei geschreeuw. Het kwam van beneden en zo te horen was het Jaan. Ik snelde de trap naar beneden. Ik ging zijn kamer binnen en barstte in lachen uit. "Dit is niet grappig help me!" riep Jaan. Hij was zelf van zijn bed naar zijn rolstoel gekropen en zijn rolstoel was omgekieperd . Zijn benen hingen in nog een rare positie in zijn bed en zijn lichaam lag op de voetstukken van zijn rolwagen. Geloof me het was echt een grappig zicht. Ik hielp hem terug in zijn bed en zette zijn rolwagen opnieuw recht. Ik hief hem van zijn bed in de rolstoel. Ik grinnikte steeds nog wat na en Jaan keek me quasi boos aan. "Dat was echt niet grappig." zei hij maar zelf kon hij een klein lachje ook niet onderdrukken. Even later lagen we allebei in een deuk. "Wat is het hier leuk." zei mijn moeder. Ze had een zak brood in haar hand waaruit ik kon afleiden dat ze van bij de bakker kwam. "Het is inderdaad leuk." zei ik. "Nee dat was het niet. Ik wou uit mijn bed en in mijn rolstoel maar mijn rolstoel kiepte om. Ik moest het hele huis bij elkaar schreeuwen tot Lauren het hoorde en toen begon ze me ook nog eens uit te lachen." zei Jaan. Mijn moeder grinnikte en ging toen weer naar de keuken. "Bedankt om mijn levend alarm te spelen Jaantje." zei ik voor ik naar de keuken vertrok om te ontbijten.

Reacties (2)

 • Chasing1D

  jammerder (<-- dit is waarschijnlijk geen woord.)


  Inderdaad, dat moet dus 'spijtiger' zijn (;

  Leuk geschreven en veel plezier! (:

  6 jaar geleden
 • Cliffayne

  ouhn verder.xx

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen