Foto bij Confess

Nadat ik mij en Charlie heb ingecheckt en onze koffers heb afgegeven, til ik de stille Charlie op en zet hem op mijn heup. Zo loop ik met hem door naar de douane. Ik voel Charlie’s vingers pijnlijk door mijn shirt in mijn huid drukken zodra hij de politiemensen ziet. ‘Schatje, dit hebben we vaker gedaan, weet je nog? Ze doen helemaal niks. Ze controleren alleen zodat het helemaal veilig is tijdens het vliegen. Dat heb ik je eerder uitgelegd.’
Dit gebeurt elke keer als we gaan vliegen, wat ik Charlie ook vertel. Hij is duidelijk niet zo zelfverzekerd in het openbaar. Ik ben ook altijd wat rustiger geweest, maar niet zo onzeker als mijn zoontje nu.
Eenmaal bij de douane doe ik mijn sieraden uit en leg ik ze samen met mijn jas, tas, mobieltje, riem en schoenen in een bak. Vervolgens hurk ik neer bij Charlie, die de hele tijd mijn been heeft vastgehouden, en doe bij hem zijn schoenen uit en zijn riem af.
‘Kom maar lieverd, ga maar door het poortje heen! Ik kom gelijk achter je aan.’ zeg ik en ik loods Charlie naar het poortje. Gehoorzaam loopt hij erdoorheen, maar houdt mij wel gespannen in de gaten. Net wanneer ik erdoorheen loop, gaat het alarm af. Charlie schrikt zich rot en zijn onderlip begint hevig te trillen. ‘M-mama?’ zegt hij angstig en hij wil naar me toe lopen.
‘Wacht jij even daar, jongeman. Ik moet even je moeder fouilleren.’ zegt een bewaker terwijl hij abrupt tussen mij en Charlie in gaat staan. Charlie begint spontaan te huilen zodra hij zijn moeder niet meer ziet. ‘Hey! Kunt u niet wat aardiger doen?’ zeg ik boos terwijl ik om de man heen loop en Charlie optil. Dan loop ik met hem naar een tafel en zet hem daar op. ‘Mama is zo terug, oké? Hoor je me, Charlie? Wel blijven zitten hè! En waar is die lach van jou gebleven?!’ Charlie snift en glimlacht moedig. Ik grijns breed en knuffel hem. ‘Goed zo, jongen. Rustig aan, oké?’ Dan loop ik weer terug naar de man, die me de hele tijd in de gaten heeft gehouden. Zonder wat te zeggen fouilleert hij mij, maar er wordt niets gevonden. Ik loop dus naar de bakken met onze spullen en trek eerst de mijne aan. Daarna pak ik mijn tas en Charlie’s riem en schoenen en loop daarmee naar Charlie, die nog steeds braaf op de tafel zit. Zijn ogen zijn nog rood, maar hij huilt niet meer. ‘Zie je? Ik ben er weer!’ zeg ik vrolijk terwijl ik Charlie zijn schoenen aantrek. Charlie zegt niks, maar ik weet dat hij weer wat meer gerust gesteld is.
Vijf minuten later loop ik door de winkels van Schiphol, met Charlie op mijn heup. Hij heeft zijn armpjes stevig om me heen geslagen, bang om me te laten gaan.
‘Zullen we even wat te eten halen, lieverd?’
Charlie knikt terwijl een glimlach zich rond zijn lipjes vormt. Ik lach. Eten is waar je Charlie schijnbaar wel weer vrolijk mee krijgt. Dan lijkt ‘ie nogal op... Niall.
Ik denk net aan die naam als we voorbij een winkel lopen. Als ik even een blik naar binnen werp valt mijn oog op een reclamebord. Van de jongens. Ik blijf stilstaan en kijk naar het bord.
‘Wat is er, mama?’ zegt Charlie fronsend (weer de gelijkenis) terwijl hij van mij naar de winkel kijkt.
Wanneer ik naar Harry’s gezicht kijk, weet ik dat het tijd is om het Charlie te vertellen. Het moet nu toch ergens gaan gebeuren.
‘Schat?’ ‘Ja, mama?’ ‘Wil... wil je wat meer over papa te weten komen?’
Charlie kijkt me met grote ogen aan. ‘Over... over papa? Ja!’ Ik slik en knik dan. ‘O-oké lieverd. Zullen we dan eerst even wat eten halen? Dan zal ik je alles over hem vertellen wat je wil weten.’
Een kwartier later zitten Charlie en ik bij een of andere lunchtent. We hebben nog anderhalf uur voordat we in het vliegtuig moeten zitten, dus nog tijd zat.
Charlie kijkt me de hele tijd met zijn groene ogen aan. Ik weet dat hij staat te springen om meer te horen over zijn vader, maar hij durft me niet te vragen om verder te gaan, bang dat ik boos word. Ik glimlach.
‘Nou, schat...’ Charlie’s ogen lichten op.
‘Jouw papa komt uit Engeland, net zoals ik. Maar dat wist je al, hè?’ Charlie glimlacht en knikt. ‘Ja, mama. Dat heb je me al verteld.’
‘Eh, oké dan... Nou, hij is drieëntwintig jaar oud, net zoals je moeder. Hij heeft een oudere zus, Gemma. Dat is je tante!’
Ik zie Charlie steeds vrolijker worden. Dat zou ik ook zijn als mij wordt verteld over andere (leuke!) familieleden.
‘Nou, helaas zijn je papa’s ouders niet meer bij elkaar. Papa’s papa heet Des. Papa’s mama heet Anne.’ Charlie heeft zo te zien de link tussen ‘oma’s vriendin Anne’ en ‘papa’s mama Anne’ nog niet door.
‘Papa’s mama heeft al heel lang een nieuwe man. Dat is papa’s stiefvader. Hij heet Robin.’
Ik wacht af tot Charlie het begint te dagen. En dat gebeurt ook. Hij fronst en kijkt me aan. ‘Is dat niet- eh- vrienden van oma?’
‘Het is zíjn, schat. En ja, dat klopt.’
‘Maar zij gaan ons ophalen!’
‘Dat klopt, lieverd.’
‘Dus ik ga mijn andere oma en opa zien?’
Ik glimlach en knik. ‘Ja, lieverd.’
Gelijk daarna begint Charlie hard te juichen, wat blikken van andere mensen oplevert. Ik begin echter te lachen en juich met hem mee.


Nou, ik ben dan eindelijk in het nieuwe huis!:D
Haha ugh, mijn bed is er nog niet dus ik moet wachten tot ik kan slapen :') Dan maar mijn koffer inpakken, haaa!
Ik heb het er trouwens met mijn vader over gehad (hij weet dat ik schrijf, maar niet waarover), en hij zei dat ik ook gewoon kan schrijven. Dus met pen en papiers. Dus dat ga ik doen! :') Dan begin ik gelijk met een Harry POV schrijven haha, wat dat heb ik nog niet! Maar dus ook als ik thuis ben, kan het nog even duren voordat er wat geactiveerd wordt, want ik moet het natuurlijk wel overtypen... :')

EN DE BSE VIDEO OH MY GODIJSLKSDJFLSKDJFLSKDJFL
HARRYSLKDJ
EN KVERNOICA
IM FOS UVKING DONE OH MY GODSSDLKFJASDLK

I've never been more happy with a music video in my life

Reacties (4)

 • Arquitecta

  OMG ZO CUTE C:
  THE BEST SONG EVER OMG
  ZOVEEL DINGEN
  MARCEL'S STEM
  HARRY EN VERONICA OMG
  TEVEEL ZARRY !!!
  GA SNEL VERDER XX

  5 jaar geleden
 • Lootus

  Ahhwwwww wat geweldig schattig is Charliee <3333

  5 jaar geleden
 • Manonxxx

  ahw.
  nee, hoelang ga je op vakantie ?

  maar omg,
  de video clip is amazing.
  so manny zarry feelings.

  aha.

  xx.

  but,
  have funxD

  5 jaar geleden
 • Nashton

  OH NEE, DAN MOET IK DIT VERHAAL ZO LANG MISSEN. 3:
  GAAT MOEILIJK WORDEN. HEEL MOEILIJK.
  MAAR BSE VIDEO IS ECHT GEWELDIG, HAHA.
  IK GA ELKE KEER STUK, HAHAHAH.

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen