Foto bij His Phone Number - 50

‘Euhm… Wait a minute…. We used to call our own phone if we couldn’t find it.’ Zei Zayn en keek met een glimlach naar me op. ‘That’s it! We have to call his phone! Of course!’ riep ik met mijn mond vol en kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan.
‘Do you still have his old number?’ vroeg ik Zayn terwijl hij zijn mobile al pakte en op tafel legde. Hij at zijn broodje en scrolde naar zijn contacten.
‘Uhhm, let’s see…’ hij zocht naar de H en tot onze grote verbazing stond daar ook nog echt Harry Styles. Opgetogen ging ik naast Zayn zitten en spoorde hem aan om te bellen. ‘Well, what are you waiting for? Call it!’ riep ik en stond al op om te gaan zoeken als ik het ringeltje ergens in het appartement hoorde gaan. Zayn belde en hield zijn telefoon bij zijn oor. Maar tot mijn grote verbazing werd er opgenomen. Ook Zayn stond even versteld. ‘Hello?’ Zayn zette hem op speaker zodat ik ook mee kon luisteren, wat ik dan ook deed.
‘Hello, who is this?’ klonk een vrouwenstem.
‘Gab, is that you?’ zei Zayn ongelovig.
‘Yes, this is Gabriela. But who are you?’
‘This is Zayn. Zayn Malik, you remember me?’
‘Zayn! Of course I do! How are you doing?’ klonk de vrouw opgetogen.
‘Well, fine I guess. How are you? And what are you doing with Harry’s phone?’ kwam Zayn maar gewoon straight to the point. Ik stond er even van te kijken. En Gabriela blijkbaar ook, want het bleef even stil. ‘He gave it to me.’
Zei ze, maar op een toon die ik niet helemaal vertrouwde.
‘When?’ Vroeg Zayn haar met zijn ogen tot spleetjes. ‘Does that matter?’ vroeg ze.
‘Gabriela. Is it okay if we come over, like, today?’ vroeg Zayn.
‘Euhm, what do you mean: we?’
‘Cath and I.’ zei hij.
‘Who’s Cath? Oh my god, did you broke up with Perrie?!’ vroeg ze ongelovig. Zayn schudde wild zijn hoofd, maar aangezien Gab dat niet kon zien legde hij het even nader uit. ‘No, we didn’t. Catherine is a friend.’ Zei hij.
‘Well… Uhm… Okay…’
‘So we can come by?’
‘Of course you can. You know the address, right?’ vroeg ze.
‘Yeah I do. Okay see you then.’
‘Bye.’

‘Hi! That’s a long time ago!’ kirde een vrouw met ravenzwarte haren en felblauwe ogen. Ze had een vrolijke en vriendelijke glimlach. Ik stond achter Zayn en keek nieuwsgierig langs hem heen. Zayn begroette haar met een vriendschappelijke knuffel.
Ze merkte me op en keek me bijna net zo nieuwsgierig aan als ik naar haar gekeken had. ‘You must be Catherine!’ zei ze met haar opvallende maar toch mooie stem. Het klonk een beetje als… Een engel? En hoe vaak had ik dat al wel niet gehoord.
Ik glimlachte naar haar en wilde haar in eerste instantie een hand geven, maar ze begroette me maar gelijk met een hartelijke knuffel. Het maakte dit hele iets al een heel stuk minder ongemakkelijk, en ik dacht dat ze het misschien daarom wel gedaan had.
‘Yeah, I’m Catherine. And you… Were Harry’s girlfriend?’ vroeg ik haar met een oog dichtgeknepen. Want we wisten nog altijd niet zeker of zij de persoon was waar dit alles over ging. Het leek mij onwaarschijnlijk. Zoals Zayn ook al had geconstateerd, leefde ze nog. En waarschijnlijk was het meisje waar Harry’s verhaal over ging, al overleden.
‘I was, or, I think I was. I’m still not really sure. But that doesn’t matter anymore, right?’ zei ze met een groot verdriet verscholen in haar ogen. Ik keek even langs haar heen naar binnen, ze had een mooi groot huis en aan de mountainbikes in de hal gokte ik dat ze kinderen had. En misschien zelfs wel een man. Een man waar Harry waarschijnlijk nooit vanaf geweten heeft. Of wel. Kun je informatie tot je nemen als je een geest bent? Of is je harde schijf dan geblokkeerd of zoiets?

Reacties (2)

 • paulina123

  Ga snel verderrr!!(yeah)

  6 jaar geleden
 • AllDayDreams

  OMG I love this story!!!
  Snel verder!!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen