Foto bij Garden work

Aibileen POV
Geleund tegen het aanrecht met mijn achterwerk, rechterhand om de rand geklemd en de linker om het glas water dat ik eerst in de keuken had laten staan. Blik gericht naar de tuin waar Anne, Gemma en Harry bezig zijn. Af en toe kijken elk van hun naar binnen om te zien of ik wel oké ben. Ja, tot nu toe wel. Maar dat zal gauw veranderen als ik Harry eindelijk over Charlie vertel. Hoe of wat? Ik heb geen flauw benul.
Harry werkt nu ontzettend hard - alsof de toer al niet vermoeiend is. Ook mooi meegenomen, aangezien Anne, Gemma en ik eerder deze dag af en toe een sterke mankracht nodig hadden, dus Harry komt als geroepen.
Door dit bloedhete weer zie ik duidelijke transpiratievlekken op Harry's shirt, en waarom hij 't niet gewoon uitrekt snap ik ook niet. Al heb ik een flauw vermoeden dat ik de reden ben - wat niet zo gek is aangezien het toch best ongemakkelijk kan worden.
Ik besluit mijn pauze weer te beëindigen en loop terug de tuin in. Harry, die bezig is met de plantenbakken aan de schuttingen, kijkt even over zijn schouder mijn richting op. Zijn blik blijft even hangen, maar hij gaat algauw weer door nadat hij met een zucht het zweet van zijn voorhoofd heeft geveegd. Och, wat een harde werker.
'Wat kan ik nog doen? Het onkruid is gewied, dus...' Ik wiebel onrustig van het ene been op het andere. Anne is overeind gekomen en veegt puffend met de rug van haar handschoen haar voorhoofd vrij van een laagje zweet, maar er komt wel een zwarte veeg voor in de plaats.
Anne bestudeert nadenkend mijn grijnzende gezicht. 'Er zit viezigheid op mijn gezicht, hè?' zegt ze uiteindelijk. Ik begin te lachen en knik. 'Ja, wat aarde op je voorhoofd. Verder is het oké.'
Anne begint ook te lachen. 'Goed, goed,' zegt ze. 'Wil jij mij dan even overnemen? Dan ga ik mezelf even opfrissen.'
Vijf minuten later werk ik met Gemma ijverig door. Zij zit een meter vóór mij op haar blote knieën en is weer bezig alle oude planten en ander oud spul te verwijderen. Ze probeert zomin mogelijk aarde daarbij mee te nemen, want dat bespaart weer een andere zak aarde.

Harry POV
Ik ben bezig met het vernieuwen van alle plantenbakken aan de gehele schutting, wat er - mijn moeder kennende - ook nogal veel zijn. Ik heb het bloedheet, mijn shirt plakt aan mijn torso, ik voel me niet bepaald schoon meer, maar alsnog werk ik lekker door.
Vanuit mijn ooghoek kijk ik af en toe naar Aibileen, en dat heeft ze hopelijk ook niet door (zou nogal ongemakkelijk zijn). Niet te geloven dat ze écht daar in mijn tuin is... Na al die jaren...
En zelfs met dit weer, vieze kleren en handen onder aarde, met haar mascara uitgesmeerd onder haar ogen door het zweet en met haar klitterige blonde haar in een staart, ziet ze er niet verkeerd uit. Misschien zelfs aantrekkelijk. Maar ik ben níét van plan mijn gevoelens de overhand laten spelen, of het nou verliefde zijn of niet. Echt niet. Ik heb teveel aan mijn hoofd en zelfs Caroline, al waren de gevoelens voor haar jaren geleden al verdwenen, kan ik er ook niet bij hebben.
Als Aibileen lachend door mijn gekke zus mijn richting opkijkt besef ik pas dat ik al die tijd al gestopt was met wat ik eerst deed en onbewust naar haar ging staren. Met een rood hoofd wend ik mijn blik af. Niet dat ze zal kunnen zien dat mijn wangen die kleur hebben, aangezien ik door de hitte hoogstwaarschijnlijk al roodaangelopen - en bezweet - ben.
Als ik een ijselijke hoge gil achter me hoor draai ik me met een ruk om. Het tafereel is uiterst lachwekkend.
Aibileen ligt op haar rug, haar knieën opgetrokken en een roodaangelopen gezicht. Haar ene hand op haar buik gedrukt, de ander haar mond bedekkend. Er komt geen geluid uit haar keel en ze hapt naar adem. Pas als ze eenmaal haar adem heeft gevonden begint ze hard en schaterend met gierende uithalen te lachen. Gemma heeft echter een doodsbange uitdrukking op haar gezicht en jammerend kruipt ze weg van de plek waar zij en Aibileen tien seconden geleden nog zaten te werken.
'N-nooit meer...' mompelt een verbleekte Gemma en ze laat al kruipend op haar blote knieën haar tuingereedschap en een gierende Aibileen achter.
Eerst snap ik niet wat er aan de hand is, maar dan merk ik pas de donkergroene pad op naast het gereedschap wat Gemma een paar seconden geleden nog vast heeft gehouden. Hij kwaakt luid - wat Gemma laat schrikken - boos dat iemand zijn rust heeft verstoord, en met twee sprongen is hij weg.
Gemma is op een stoel gekropen en houdt haar hoofd tussen haar knieën - niet dat dat zin heeft. Gejammer klinkt er nog steeds. We weten allemaal dat Gemma van kleins af aan altijd al heel bang is geweest voor kikkers en padden, en waarom ze dan toch vandaag zonder na te denken in de tuin gaat werken, is ook voor mij een vraag.
Aibileen is al opgestaan, nog wel nahikkend, en loopt naar Gemma toe. Ze legt een hand op haar schouder en grijnst. 'Geeft niks hoor, Gem. Dit kan iedereen wel eens overkomen.'
Pretlichtjes zijn te zien in haar ogen wanneer ze naar me opkijkt om te zien hoe ik hierop reageer. Aangezien ik de hele situatie al grijnzend heb gadegeslagen wordt ze beantwoord met een brede lach.


Dus: op laptop of op papier?:)

Reacties (6)

 • Nashton

  Waaauw, hahah. Mij maakt het niets uit hoe je schrijft, wat je zelf het makkelijkst/lekkerst vindt schrijven!
  Ik wil weten hoe Harry gaat reageren o:
  x

  6 jaar geleden
 • Lootus

  Ik wil weten hoe Harry reageert op Charlie?

  6 jaar geleden
 • AlphaWolve

  Ik ga hier niet omheen draaien: Dit is niet 1 van mijn favo stories, maar mijn favo!!! EEEEJ!! Applausje!!! Eigenlijk applaus, maar dat detail doet er ff niet toe
  Snel verder! Ik wil weten hoe Harry hierop reageert!
  En mij maakt het niet uit of het op papier of pc is, maar bij mij persoonlijk gaat het beter met laptop.... Raar maar waar! Snel verder! (:

  6 jaar geleden
 • BiebStyless

  dit is ook precies 1 van mijn favo stories like the 2 onder mij ^^
  ga snel verder ik moet weten hoe Harry gaat reageren op charlie kom op!!

  6 jaar geleden
 • CurllMonster

  Aaaah love it!
  Net zo als @LovesZarry zegt dit is ook 1 van mijn favo story's
  Nog een stukje vandaag?
  Snel verder xx

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen