Foto bij Meet you, meet me

Aibileen POV
Zonder de aandacht van Charlie te trekken liep ik het huis uit, de tuin in, richting Harry. Hij was opgestaan vanuit zijn tuinstoel en leek opeens weer stukken langer. Ik kon er maar niet aan wennen.
Met zijn armen over elkaar geslagen keek hij naar binnen, naar Charlie, zonder zijn ogen af te wenden. Ik ging naast hem staan.
‘Je had er vast zo je redenen voor, hè? Om me niks te vertellen?’ zei hij tenslotte.
‘Ik wil niet dat het lijkt alsof ik allerlei redenen verzin en je om vergiffenis smeek, Harry, want dat verwacht ik ook helemaal niet van je.’
‘Dat maakt niet uit. Zeg nu maar gewoon waarom je ervoor koos weg te gaan.’
Ik zuchtte even en wiebelde ongemakkelijk van het ene been op het andere. ‘Omdat ik wist dat je het niet zou trekken. Hoe komisch het ook klinkt, Caroline was al zwanger en je kon mij er ook niet nog eens bij hebben. En trouwens, weet je hoe slecht je dan in de spotlights zou komen te staan? “Harry Styles bezwangert ex en geheime vriendin in één jaar!”
En het was voor Charlie zelf. Ik wilde dat zijn leven goed zou beginnen en daardoor hoogstwaarschijnlijk ook zou blijven, en dat kon niet als ik bleef en Charlie ter wereld bracht in een chaos.’
Eindelijk draaide Harry zijn hoofd en keek hij me zijdelings aan. Toen raakte hij mijn arm even aan. ‘Je hebt het fantastisch gedaan, Abby- ik bedoel... met de opvoeding. Charlie ziet er echt heel goed uit.’
Ik wist dat ik een rood hoofd had, maar ik keek Harry alsnog breed glimlachend aan. Hij deed daarop hetzelfde.
‘Sorry dat ik deze belangrijke informatie al deze jaren voor me heb gehouden. Ik kon het gewoon niet.’
‘Ik zal maar moeten onthouden dat je het gewoon goed bedoeld had, hè?’ zei Harry zacht. Zijn blik had hij weer naar binnen gericht. Ik boog mijn hoofd en staarde naar mijn voeten.
‘Later zal ik je alles vertellen, Harry. Álles. Over mijn keuzes en waarom ik die gemaakt heb. En álles over Charlie.’
Harry keek me weer aan. Zijn donkergroene ogen glinsterden en zijn mondhoeken trilden. ‘Dat zou ik heel leuk vinden, Abby.’
Ik glimlachte breed en knikte er bevestiging. ‘Dat is dan afgesproken.’

‘Mama? Mogen we blijven eten? Oma zegt dat het mag!’
Charlie stond in de deuropening en keek me verwachtingsvol aan. Harry had hij duidelijk nog niet opgemerkt, al hoorde ik die juist zacht naar adem happen.
Ik fronste. ‘Charlie, we hadden afgesproken dat je eerst iets aan máma vraagt en dan aan anderen, weet je nog? Anders worden die misschien wel teleur gesteld! Maar van mij mag het, als oma Cheshire ook mag komen, want anders is ze alleen thuis.’
Charlie had halverwege mijn praatje zijn aandacht al ergens anders op gevestigd. Fronsend keek hij met grote ogen naar Harry, die schaapachtig naar hem glimlachte. Toen keek Charlie weer naar mij, alsof hij bevestiging nodig had over degene naast mij. Ik liep daarop naar hem toe en hurkte door mijn knieën naast hem neer. Hij pakte daarop gelijk mijn hand en ging dichter bij me staan. Nu werd hij opeens verlegen.
‘Weet je wie dat is, lieverd? Heb je enig idee?’ fluisterde ik zachtjes in zijn oor. Ondertussen keken we allebei naar Harry, die was blijven staan en glimlachend naar ons keek. Heel langzaam knikte Charlie zijn hoofdje.
‘Wil je naar hem toe? Papa een knuffel geven?’
Daarop stopte Charlie meteen zijn duim in zijn mond en pakte mijn hand steviger beet.
‘Zullen we samen naar papa lopen?’
Charlie knikte stilletjes. Ik stond op en wilde zijn handje pakken, toen hij beide smekend naar me uitstak. Ik glimlachte even en tilde hem bij zijn oksels op, waarna ik hem op mijn heup zette. Charlie had zijn duim weer in zijn mond.
‘Zullen we papa nu een knuffel geven?’ zei ik zacht, maar wel hard genoeg dat Harry het net kon horen. Hij stond nog steeds op dezelfde plek, om niet bedreigend op Charlie over te komen – goede keuze – maar grijnsde nu breed. Ik zag daarop Charlie ook voorzichtig glimlachen, wat voor mij het teken was naar Harry toe te lopen. Ik keek hem de hele tijd aan, terwijl hij het oogcontact met Charlie voor geen seconde verbrak.
Harry spreidde zijn armen zodra we dichtbij genoeg waren. ‘Hallo, jongen.’ zei hij zacht tegen Charlie zodra ik met hem naast hem stond. Hij legde een hand op mijn onderrug en de andere op de arm waarmee ik Charlie onder zijn billen vasthield. Het brandde.
Charlie had zijn duim uit zijn mond gehaald en keek Harry nu ademloos van dichtbij aan.
‘Dit is papa, lieverd.’ zei ik zacht toen Charlie nog steeds niets gezegd had. Ik zag de glinsteringen in zijn ogen en glimlachte breed. Plotseling liet hij mijn nek los en stak hij zijn handjes zelfs uit naar Harry. Die keek me even verrast aan. Zijn handen, waarmee hij eerst figuurtjes op mijn huid mee tekende, pakten nu Charlie bij zijn oksels op en hij zette zijn zoontje op zijn arm. Charlie keek hem even zijdelings aan, zijn neusje bijna tegen zijn wang, toen hij plotseling zijn armpjes om Harry’s nek sloeg en zijn gezichtje in zijn nek verborg. Mijn adem stokte en ik keek ademloos naar het plaatje waar ik net nog afstand van had genomen. Harry stak zijn vrije hand echter glimlachend naar me uit, pakte me bij mijn schouder en duwde me dicht tegen zich aan. Een beetje overrompeld om hoe ik in de knuffel betrokken werd, sloeg ik mijn arm om Harry’s rug heen. Zelfs toen voelde ik zijn spieren bewegen en ik onderdrukte mijn glimlach. Toen besefte ik hoezeer ik Harry wel niet gemist had en ik begroef mijn gezicht diep in zijn borst. Hij sloeg zijn arm dicht om mijn schouders heen en ik voelde zijn hart heel snel kloppen.


Enn?? Blij met hoe ze elkaar nu ontmoeten of hadden jullie liever dan ze anders reageerden? :')

Oh, hebben jullie trouwens ook dat je met lezen, maar vooral bij het schrijven, (bepaalde) liedjes luistert en dat dat echt je emoties tien keer sterker maakt? :')
Dat probleem heb ik namelijk nu ook hahahaha
(ik weet niet of jullie het trouwens door hebben, maar de GIF's/plaatjes die ik hier bij zet kies ik niet zomaar uit; ze zijn emoties van Harry die bij een hoofdstuk horen- toen hij Charlie vond had je bijvoorbeeld Harry die nogal shocked en ademloos keek hahah)

Reacties (10)

 • lashtonisbae

  Dan ff bedenken dat harry nooit mijn beste vriend zou kunnne zijn
  )-:

  3 jaar geleden
 • LynnBlack

  ooohhhhh the cry baby is back!!!!!
  hahaah OMG i jus can't hep it but this is so sweet!
  I'm just gonna be forever alone but that's alright i'll be reading these stories for the rest of my life and i'll marry these stories cuz you know i'm just in love with the idea of love...

  5 jaar geleden
 • CurllMonster

  Zoooooooooooooooooooooo fucking lief!
  Snel verder xx

  5 jaar geleden
 • PARABATAI_L

  echt super! eerlijk wil ik nu dat Tristan toch zijn kind niet is en dat Caroline altijd heeft gelogen om Harry dan terug te krijgen en da Tristan dan toch bij Harry blijft en da Aby en Harry en de kleintjes nog happily ever after leven:)xx

  5 jaar geleden
 • BiebStyless

  omg so cuteeee
  snel verderr
  xx

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen