Foto bij Cool down

Ik zuchtte. ‘Niet te geloven dat ik hier sta.’ murmelde ik in zijn shirt. Harry lachte zachtjes en gaf me een zacht kneepje in mijn schouder. ‘Wat dacht je dan van mij? Ik dacht vanmorgen even voor relaxing naar huis te gaan, maar nee hoor. Ik kreeg de verassing van mijn leven.’ Ik grinnikte zachtjes.
‘Nou mannen, ik ga even naar binnen. Vermaken jullie jezelf?’ zei ik glimlachend terwijl ik me losmaakte uit de knuffel. Het voelde geweldig om Harry en Charlie – nu eindelijk – zo samen te noemen en ik hoopte dan ook dan ik dat vaker mocht doen.
Ik gaf Charlie een kusje op zijn wang en een aai over zijn bol. Ik voelde Harry’s ogen heel sterk van dichtbij branden. Ik draaide me echter gewoon om. Ik wilde de twee hun tijd samen gunnen, na al die jaren.
‘Mama? Papa kusje?’
Mijn hart miste een slag en verbouwereerd draaide ik me weer terug naar Harry en Charlie, die nog steeds op zijn vaders arm zat. Sprakeloos keek ik van Charlie naar Harry. Die wist duidelijk ook niet wat ‘ie moest zeggen.
‘Nou, ik weet niet of... Eh...’ Ik viel stil bij het zien van Charlie’s gezicht. Hij keek me beteuterd maar hoopvol aan, zijn armpje strak om Harry’s nek geslagen.
‘Eh... Goed dan.’
Harry zei niks , maar keek me wel aan toen ik naar ze terugliep. Toen ik terugkeek, wendde hij zijn blik niet af.
Zelfs toen ik voor hem stond, bleef hij me aankijken. En toen ik mijn hand voor steun op zijn schouder legde en op mijn tenen ging staan, keek hij me nog steeds aan. Zonder het oogcontact te verbreken drukte ik mijn lippen voorzichtig op zijn wang. Toen ik me terugtrok, keek Harry me ademloos aan. Ik sloeg mijn ogen neer, draaide me om en snelde het huis binnen.
‘Zo... wat drinken?’ Grijnzend keek Gemma me aan. Ze stond met Anne in de keuken en was al begonnen met het avondeten te maken.
Ik zuchtte diep en veegde het zweet met de rug van mijn hand van mijn voorhoofd. ‘God, já, graag!’
Terwijl ik een glas water voor mezelf inschonk, keek ik naar de tuin. Harry was weer op de tuinstoel gaan zitten, nu met Charlie op zijn knie, die ademloos en met open mond naar zijn verhalen luisterde. Ik glimlachte, pakte stiekem mijn telefoon en maakte een foto van het tafereel. Daarna belde ik gelijk mijn moeder.
‘Hallo, met Carin.’
‘Hoi Mam! Aibileen hier!’
‘Oh, hi schat. Hoe gaat het?’
Ik glimlachte even. ‘Harry zit buiten met Charlie te kletsen.’
Het was even stil aan de andere kant van de lijn. ‘M-meen je dat?’
Ik lachte zachtjes en nipte van mijn glas water. ‘Ja, mam. Ik zou daar geen grapjes over maken, dat weet je. We vroegen ons hier trouwens af of je mee kwam eten. Charlie wil natuurlijk blijven en ik zeg daar geen nee tegen. Maar het moet ook niet zo zijn dat jij al-’
‘Het is al goed, liefje. Ik kom eraan!’ onderbrak mijn moeder me al. Met een glimlach hing ik de telefoon op.
Ik stak mijn hoofd om de deur. ‘Willen jullie wat drinken?’
Harry en Charlie keken verstoord op. Oeps.
Harry tilde zijn lege bierflesje op. ‘Nog zo een?’
Ik grijnsde. ‘We gaan niet lazarus worden vanavond, Styles. Dit wordt je laatste.’
‘Appelsap!’ riep Charlie enthousiast voordat Harry nog kon protesteren. In plaats daarvan zuchtte hij glimlachend.
Ik stak mijn duim op. ‘Komt eraan!’
In de keuken schonk ik wat appelsap in een plastic beker en ik pakte uit de koelkast een bierflesje. God, Harry is met zijn bier echt een man geworden. Ik onderdrukte een glimlach.
Toen ik terug de tuin inliep, zaten Harry en Charlie allang niet meer op de tuinstoel. Integendeel.
Harry had alle gereedschap, zakken aarde, en oude en nieuwe planten naar de hoek van de tuin verplaatst, maar wel zo dat de voetbal waar ze mee bezig waren daar niks van kon beschadigen.
‘Nee! Je speelde vals! Die telde niet!’ schaterde Charlie toen Harry de voetbal met zijn hand pakte en achter zijn rug om tussen zijn eigen schoenen gooide, die als doelpaaltjes dienden. Harry schudde zijn hoofd kordaat. ‘Echt niet! Bij voetbal mag je ook met je handen scoren!’ beweerde hij. Charlie schudde driftig zijn hoofd. ‘Bij ons op voetbal mag je alleen je handen gebruiken als je keeper bent!’
Harry bleef abrupt stilstaan, de voetbal onder zijn arm. Hij draaide zijn hoofd schuin. ‘Zit jij op voetbal?’
Charlie stak trots zijn borstje vooruit, zijn handjes in zijn zij. ‘Ja, al heel lang!’ Feitelijk pas een halfjaar, maar ik hield mijn mond.
Harry keek uiterst verrast naar zijn zoontje en gooide toen de bal naar hem toe. ‘Laat maar eens zien wat je kan dan, jongen!’
De minuten daarop liet Charlie al zijn tricks en trucs zien die hij nu al van zijn trainer had geleerd. Het waren er nog niet veel, men veel kon hij nog niet zo goed, maar Harry klapte toch elke keer in zijn handen en stak hij zijn duimen naar Charlie op. Soms deed hij zelfs hetzelfde, om het dan expres nog slechter te doen om Charlie een nog trotser gevoel.
Ik zette het drinken op de tuintafel neer. ‘Nu jullie zo veel bewogen hebben, willen jullie nu vast wel eindelijk een pauze en wat drinken! We gaan ook zo eten.’
Harry en Charlie renden daarop meteen naar de tuintafel, er gelijk een race van makend – Charlie won natuurlijk.
Toen de bel ging was ik degene die open deed. Ik verwachtte mijn moeder, maar trof Robin daarbij ook aan. ‘We kwamen elkaar net op de stoep tegen.’ verduidelijkte mijn moeder terwijl ze me een knuffel en een kus op mijn wang gaf. Daarna gaf Robin me twee zoenen op de wangen. ‘Zij ze er nog? Harry en Charlie?’ Mijn moeder keek me verwachtingsvol aan. Ik glimlachte licht en knikte. ‘Ze zijn aan het voetballen in de tuin.’
Mijn moeder keek me wat langer aan, een glimlach rond haar lippen en glinsterende ogen, voordat ze zich omdraaide en de woonkamer inliep.
Robin keek me glimlachend aan. ‘Zo te horen hebben ze elkaar dus ontmoet?’
Ik bloosde licht en knikte. ‘Ja, maar ik heb nog steeds veel te bespreken en uit te praten met Harry.’
Robin knikte begrijpelijk. ‘Natuurlijk, wat duidelijkheid zal jullie beiden goed doen. Maar eerst... eten!’ Met een hongerige blik in zijn ogen wreef Robin in zijn handen. Lachend volgde ik hem de woonkamer in.
‘Vinden jullie het erg als ik eerst even snel ga douchen? Volgens mij hoeft niemand al het aarde van mij te ruiken als we aan het eten zijn.’ grapte ik terwijl ik een vies gezicht trok. Anne lachte. ‘Natuurlijk liefje, ga je gang. We gaan binnen een kwartiertje eten.’
Ik spurtte vanwege de tijdsnood snel naar boven, regelrecht naar de badkamer. Daar kleedde ik me uit en stapte ik gelijk onder de koele douche. Genietend verwelkomde ik na een hele dag zweten die verkoeling met gesloten ogen.

Reacties (8)

 • lashtonisbae

  Dit is echt geweldig <3

  4 jaar geleden
 • LynnBlack

  Hell Yeah ik ben weer mee met het verhaal!
  Prachtig gewoon snel verder pleaseee?
  Oh god ik hoop zo hard dat Harry en Abby weer een koppel worden en dan blijven ze samen vechten voor Tristen maar dan is Abby dus thuis en kan voor Tristan zorgen en dan krijgen zij en Harry toch de voogdij en WHOOP WHOOP dan is het one happy family!!!

  6 jaar geleden
 • Jolieeee

  Wat leukk geschreven,
  snel verder! x

  6 jaar geleden
 • Manonxxx

  aahw, zo lief stukje.

  snel weer verder.
  xx.

  6 jaar geleden
 • Lootus

  Ahhhww zoooo lieeff! En n komt Harry binnen vallen. Hahaha (: terwijl zij stast te douche...

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen