Foto bij 312. Yasmin Evans

Whoops, nu pas merk ik dat ik een deel van mijn zin onvolledig heb gelaten.. ik moet erg moe geweest zijn.. niet dat het nu veel beter is, maar goed ;D

Blijkbaar waren er klachten van ouders omwille van de Carrows die naar Minerva gestuurd werden. Severus legde ze op zijn bureau. Het was een mirakel dat die brieven het tot hier gemaakt hadden.

Ik nam aan dat ze wel gelezen waren door de Carrows zelf, of door gelijk wie ze daarvoor hadden aangesteld. En ik vreesde dat de mogelijkheid vrij groot was dat de ouders die het aandurfden om te klagen bezoek kregen van Fenrir Greyback en zijn companen. Of zoiets. Voldemorts geheime politie die alles een beetje kalm moest houden. VOor zo'n taakjes had hij zijn Death eatertjes niet nodig. Fenrir was hongerig genoeg naar bloed.
"Nog wat Minerva?" vroeg Snape op zijn meeste gehate het-kan-me-aan-geen-kanten-schelen-toontje. Ik deed mijn best om hem niet te slaan, zoiets is niet slim. Zeker omdat ik wist dat Severus het niet meende. Hij was bezorgd om de leerlingen, hij was het altijd geweest. Severus was altijd bezorgd om de leerlingen, hij had gewoon nooit de kans gehad om dat te kunnen tonen en nooit de kans gehad om te leren hoe hij dat in gods naam kon tonen zonder over te komen als de grote, gemene dungeonbat. De gevreesde vleermuis van de kerkers. Wel, als enig argument kan ik aanbrengen dat Severus de indruk kreeg dat hij gerespecteerd werd in zijn ambt als leerkracht. maar dan eigenlijk op de verkeerde manier.
'Je gaat het toch wel inkijken? Als er zoveel ouders klagen, dan moet dat toch een reden hebben, Seve...Headmaster.' Minerva trok even haar mondhoeken op in een niet-gemeende glimlach.
"Minerva heeft een punt, headmaster." mompelde ik stil. Severus boog zijn hoofd, pakte de stapel brieven op en hield ze op voor mij.
"Evans, Professor Mcgonagall zou graag hebben dat deze ingekeken worden. Lees ze voor me en probeer wat...voorstellen neer te schrijven." mompelde hij. Niet op de gemene toon die hij tegen Minerva aansloeg, maar niet heel erg veel vriendelijker. Nog een geluk dat ik hem verteld had wat ik de Orde had moeten wijs maken; dat ik mijn best zou doen om hem te verleiden, om in zijn goeie boeken te komen. Misschien zou alleen dit kleine detailtje, het feit dat hij minder streng was, dat hij wel in staat was om te luisteren als ik het hem vroeg, genoeg zijn om Minerva ervan te overtuigen dat ik succesvol was. Dat ik erin kon slagen om door te dringen in zijn redevoering. Om hem te overtuigen om dingen te veranderen.
Voorzichtig nam ik de stapel aan en knikte. Minerva keek van hem naar mij, Severus volgde haar blik, maar dan van Minerva naar mij. Goed, kon iedereen even stoppen met staren naar mij? Ik had geen zin om me nog onwenniger te voelen dan ik al deed.
"Jullie kunnen gaan, ik heb belangrijkere zaken te doen dan .. dit." sneerde Snape, waarna de deur van zijn kantoor open ging om ons door te laten. Ik liep meteen naar de deur, Minerva bleef nog net wat langer kijken naar Snape dan nodig was, waarna ze zich bij mij voegde aan de deur.
Ze deed haar best om haar commentaar in te houden tot we beneden aan de wenteltrap waren, tot ze zeker was dat er geen leerlingen, leerkrachten en zelf geen geesten of huiselfen in de buurt waren.
"Dat kan hij toch niet menen. Hij was niet eens van plan om ze te bekijken! Hij ging de brieven waarschijnlijk in het vuur gooien zodra we vertrokken. Het kan hem aan geen kanten schelen als er ouders bezorgd zijn, als de leerlingen zich hier niet goed voelen, dat leerkrachten zich misdragen. For Merlin's sake, wie heeft die man ooit de titel van Headmaster gegeven?!" ik had het gevoel dat ze het wou schreeuwen, maar meer dan wat luid gefluister kwam er niet uit. Angst voor wat er zou gebeuren als iemand haar ging verklikken bij de Carrows, of erger, bij hun baas...
"Dat is zijn zwartigheid de Je-weet-dat-het-onnozel-is-dat-we-zijn-naam-niet-mogen-zeggen, voor jou. Over verlegenheid gesproken. net een onzekere puber." Daar kon minerva gelukkig mee lachen, al was het op haar eigen strenge, niet toegefelijke manier. Sommige mensen zouden dan ook nooit veranderen.


Sommigen is het jullie al opgevallen, ik ben terug uit new York ^-^
Eigenlijk al 2 dagen, maar ik had een beetje last van het tijdverschil. ;D Ik ga straks wat foto's online zetten (heb ik ooit eens beloofd aan iemand, maar toen ging het nog om Denemarken of Thailand.. ik weet niet eens of Thailand er al op staat.. ik zou eens moeten kijken..)
nu ja, ik ben terug.. ik was eigenlijk liever nog wat langer weggebleven van thuis maar goed...
@InCase;
waarom niet .. trolololol... of zoiets..
Hmm.. een idee is niets, ik heb honderden ideeën, maar het is dat uitschrijven en dat begin die zoveel moeite kosten.
Ik ken je probleem ;D
Dank je, ik had heel veel plezier ;D
das behoorlijk irri, maar be happy.. jij weet tenminste wat je doet.. We zijn bijna September en ik weet nog steeds niet wat ik ga studeren volgend jaar... ;S
@Kreacher ;
Mijn doel in het leven ;D
Klinkt irritant...
Dank je (again.. ;D) -
@DPotter;
Wel , probeer jij je een hartaanval voor te stellen, dan weet je best hoe het arme mens zou reageren ;D
@Aora;
Dank je .. Btw.; leuke naam ^^

Reacties (4)

 • Bloodstreams

  Inderdaad:D
  High five, ik ben ook in New York geweest(yeah)

  7 jaar geleden
 • Gisborne

  Hihi, weet sinds twee dagen dat mijn beste vriendinnetje Liberacorpus bij me in de klas zit ^^
  En wat leuk dat jouw doel in het leven mij aan het lachen maken als ik in een dipje zit, is ^^ =P
  Blegh, ik moet morgen nog een stuk of 5 boeken kaften voor school... =(
  Geen zin in:Y)
  Ik ben net naar de bios geweest ^^ Naar de film 'Now You See Me', echt een aanrader! =D
  Die film was echt supervet ^^ =D
  Dus....
  Snel verder? =3

  7 jaar geleden
 • angeljdk

  Wb, hoe was NY?
  Ben benieuwd of severus naar Yasmin 'kan' luisteren als ze de brieven gelezen heeft. Door jeweetwel

  7 jaar geleden
 • Ways

  Helleeuw ;D
  IK ben een beetje blij, maar ook helemaal dood op dus alvast sorry voor de dingen die ik met mijn duffe kop nu ga schrijven ;D
  Yeaa, eindelijk iemand die mijn probleem herkent ;D We hebben een zwaar leven.. Weetje wees blij dat je nog vakantie hebt, ik Zou ook wel naar New York willen en nog vakantie hebben, maar nee, ik heb doorzagende leraren die twintigduzend keer hetzelfde vertellen -___- EN dan mensen die het nog neit snappen.. ZO vermoeiend ;D
  En de roosters zijn inderdaad best wel irri, en dat is nog zacht uitgedrukt ;D
  En stiekem ben ik een toekomstkijker (ja dat heet eigenlijk een waarzegster ;D ) dus ik heb de toekomst al gezien ;D (vandaar toekomst kijker ^^ Yup, ik ben blij) Dus ja ;D

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen