Foto bij 314. Yasmin Evans

I'm Sebastian..

"Dank je." mompelde ik glimlachte toen ik Neville de koekendoos zag laten vallen. Gelukkig waren alle koekjes weer heel en in de doos dankzij mijn magie, anders had ik weer naar de keukens moeten lopen. hmm.. ik zou mijn kamer beter moeten beschermen.

Heel even schoot het door mijn hoofd dat ik iedereen met een Dark Mark op zijn arm kon laten buiten gooien, maar dan kon Severus ook niet meer binnen. En het zou duidelijk worden dat Draco er ook een had. Voor diegene die het nog niet wisten.
Ik zwaaide met mijn wand zodat er meer beschermende spreuken op mijn kantoor en kamers werden uitgesproken. Zelf de huiselfen zouden niet meer ongezien mijn kamers binnenkomen. Naast de Room of Requirement moest dit ondertussen een van de meest veilige delen van heel Hogwarts zijn.
Neville keek gewoon toe van waar hij stond terwijl ik de muren beveiligde, terwijl ik mijn deur beveiligde, terwijl ik de potten verkleinde en ze in mijn magische hutkoffer opborg. Dat soort dingen. Security- maatregelen. Basic stuff.
"Waarom ben je hier, Neville? Buiten het beschermen van mijn kamers?" vroeg ik glimlachend terwijl ik door de hoop brieven las die de ouders naar school stuurden. Ik vroeg me af waarom iedereen naar Mcgonagall schreef. Aan de namen op de achterkant te zien zaten er mensen tussen die de stempel van Ravenclaw of Hufflepuff gebruikten om hun brief naar school te sturen. Mcgonagall was hoofd van Gryffindor. Ik vroeg me af of de andere huis-leerkrachten ook brieven kregen, maar er niets mee konden of durfden doen. Misschien moest ik de Carrows eens weg krijgen uit de leraarskamer. Goed idee.
"Hoe kan ik anderen... helpen? Hoe kan ik zeker zijn dat ze echt in de problemen zitten met de Carrows en niet door hen gestuurd zijn om mij te vinden?" vroeg hij ineens; ik zuchtte. Hoe kan je weten dat iemand de waarheid sprak over hun problemen? Veritaserum. zou kunnen. maar dat zou nog meer dan een maand duren voor dat klaar was en dat goedje was veel te kostbaar om zomaar in het rond te gooien en op iedereen te proberen die je tegen kwam.
Legillimency. Ik kon het proberen, maar ik had geen zin om teveel betrokken te raken, voor Severus, maar ook omdat het een stuk moeilijker zou worden als Neville op mij vertrouwde en ik ineens wegviel. Dan had hij niemand meer want ik kon hem niet vertellen dat hij Severus moest vertrouwen. Wel, ik kon het proberen, maar geen van de mannen zou dat leuk vinden. Man of jongen. Dat klonk nog steeds beter. Hij zat in zijn zesde jaar, hij had nog niets meegemaakt. Hij was nog steeds een jongen. Een jonge gryffindor. Ik grinnikte even. Neville keek verbaast op, ik schudde mijn hoofd, als ik hem mijn gedachtegang zou moeten uitleggen, dan zouden we hier nog lang zitten.
"Ga voor het moment alleen maar voor mensen die je kent, Gryffindors, waarschijnlijk. De rest zal ik proberen te brengen naar je, maar dan moet je zorgen dat er altijd iemand in jullie plaats is. Ik kan proberen om hen te blinddoeken, maar dat lijkt me geen reden om mij nog te vertrouwen. Vanuit hun gezichtspunt dan toch." mompelde ik. Ja, laten we maar eerst Neville zijn vrienden helpen, de mensen die vroeger bij de DA zaten. Mensen waarvan hij zeker was dat ze aan zijn/onze/harry's kant stonden. Mensen waarvan we wisten dat er zeker geen reden was waarom ze gedwongen konden worden om dingen te doen omdat er thuis anders dingen "per ongeluk" zouden kunnen mislopen
Nu pas begon ik in te zien hoe verschrikkelijk moeilijk het zou zijn om de "juiste" mensen uit de hoop te halen.
"Luister naar je hart, Neville, meer kan ik je niet als raad geven. Ik kan niet zeggen wie je kan vertrouwen of niet, ik kan alleen hopen dat de mensen die zich bij jou voegen, mensen zijn die je kan vertrouwen en die luisteren als je hen wat vraagt." mompelde ik.
"Hoe .. bedoel je dat.. ik moet .. helpen? Ik moet de leiding nemen?" vroeg hij verbaast. Ik knikte glimlachend.
"Is het daar niet tijd voor? Jij bent één van Harry's beste vrienden, jij bent van de mensen die hier overblijven -op Miss Weasley na- diegene die het dichtst stond bij Harry en zijn vrienden. Natuurlijk moet jij de leiding nemen." mompelde ik. Hij glimlachte lichtjes.
"Goed.. dan.. ik moet terug naar ... mijn slaapplaats. Er zijn twee gryffindors daar al; Ginny en Seamus. Hen kan ik best vertrouwen." ik knikte snel en liet hem gaan.


Bezig met Game of Thrones in te halen... hmm... ik zat blijkbaar nog maar aan Seizoen 1 episode 1.. Ik heb nog wat werk voor de boeg... en ik moet Supernatural nog verder kijken... ;D

@Kreacher; hah, ik moet me nog inschrijven.. maar toch.. ik heb nog minstens een week vrij ;D (wat goed nieuws is, mijn jongere broer heeft school en het is vandaag 30°C ^^
Euhm.. ja, die pot is al open gedaan. ik was dat vergeten maar ik heb het er ergens bij gepropt.. ;D
@InCase; ook de woensdag tot 4 uur? O.O
Hah, ik was een halve dag niet zo lekker in NYC en ik ben de zondagmiddag in het hotel gebleven om te slapen. Even de tv aan... Harry Potter and the prisoner of Azkaban.. ineens was het zo erg niet meer ;D
@angeljdk; Ah zo.. je hebt een punt ;D
@DPotter; Neville is niet stout ;D

Reacties (5)

 • Aelith

  mijn vriendin vanop frans kamp zei dat ik ook eens naar supernaturals moest kijken

  7 jaar geleden
 • Kreynta

  Muhahahaha, ik ben eindelijk bijgelezen!
  Het is echt super! Snel verder! <3

  7 jaar geleden
 • Ways

  yup, de woensdag ook ;C
  zwaar leven ;D

  Maar nee, dan is ziek zijn ineens niet zo erg meer ;D
  Lang leven NYC ;D

  7 jaar geleden
 • Gisborne

  Okay... Weet je misschien welk hoofdstuk dat was? Want ik weet het niet meer... :c
  En ik heb ook al school en het is vandaag inderdaad nogal heet... =(
  Ik moest naar de tandarts... Blehh... Geen gaatjes, maar wel zwakke plekjes die hij nog beschermd heeft met een of ander spul... Nu voelt het echt alsof er een centimeter tand is bijgekomen... =S
  Snel verder? =3
  Love it! <3333333

  7 jaar geleden
 • Bloodstreams

  Pfft, het is HEET, nu 33 graden
  Anyways, leuk stukje
  P.s. wat is je favo seizoen(H)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen