Foto bij Fight 50

~Maura Aslan~

~10 Years Later~


‘No Thor give it back that’s dangerous!’ riep de bevelende stem van mijn 15 jaar oude dochter prinses Riona tegen haar speelkameraadje, de oudste zoon van Thorin en Esmee.
‘go playing with Jack i’m doing dangerous things!’ ging ze verder waarna ik op even opstond van mijn leunstoel en de tuin van het casteel inkeek waar ik Riona met de stalknecht zag zwaardvechten.
Ze was net mij als jong meisje altijd bezig met zwaardvechten, en boogschieten maar toch dol op jurkjes en juwelen en geliefd bij het volk.
Thorin kwam al snel naast me staan en keek naar zijn twee zonen die nu met houten zwaardjes tegen elkaar vochten, Thorin en Esmee waren al snel nadat Narnia terug in goede handen was getrouwd en hadden nu al 3 kinderen samen, de oudste was 9 en Thorin’s grote trots Thor, genaamd naar Thorin’s grootvader en het evenbeeld van Thorin.
Dan had hij een 8 jaar oude dochter Erin, een mengeling van de naam van Thorin en Esmee en hun jongste zoon Jack was vernoemd naar Esmee’s vader.
Eric en Rosalie waren ook al snel getrouwd en hadden 1 dochter genaamd Yaël dit lieve meisje was 7 en nog een zoontje van 3 die de naam Lewis droeg.
Beide gezinnen kwamen erg vaak in het kasteel langs, we waren 1 grote familie geworden, samen hadden we alle gruwelen die Narnia de laatste jaren gekend had overleefd en we waren daar als 1 grote sterke familie uit gekomen, zelfs Caspian had hiermee leren leven.
Zelf had ik ook nog een dochter een mooie meid genaamd Raine, zij was ook 9, haar naam betekende koninklijk en was deels vernoemd naar de elvenkoningin met wie ik geweldig goed overeen kwam.
Zelf wou ik dolgraag nog een zoon maar die had ik jammer genoeg niet, maar toch voelde het soms aan alsof die er wel was aangezien de zoontjes van Thorin en die van Eric hier erg vaak waren voelde het soms alsof ze ook mijn kinderen waren.
Raine, Yaël en Erin waren beste vriendinnen en waren dol op prinses spelen dan reden ze op hun pony’s, en trokken mooie kleedjes aan die Riona hen gaf en droegen kroontjes.
Ook Jack en Lewis waren goede maatjes en zij waren dan weer dol op riddertje spelen met hun houten zwaardjes konden ze uren achter elkaar rennen en vechten tot ze er moe van werden.
Riona was dan weer een volwassen meid aan het worden, zij speelde niet meer prinsesje en vocht niet met speelgoedzwaarden nee zijn begon steeds meer besef te krijgen van de zware taak die op haar schouders rustte.
Ooit zou zij koningin van Narnia worden, zo oefende ze al steeds vaker met pijl en boog en ook de stalknecht, een jongen van 18 leerde haar zwaardvechten.
Hij was een goede jongen, en Riona was duidelijk dol op hem, misschien zelfs iets te dol, ik vond het prima moest ze later met hem trouwen en als ze gelukkig werden was ik ook gelukkig maar sommige zouden hier nog een probleem van maken, een prinses hoorde met een prins te trouwen en een stalknecht hoorde in de stallen tussen de paardenpoep niet op een troon.
Toch beloofde Caspian dat ik me geen zorgen hoefde maken dat tijden veranderden en dat had ik ook al mijn dochter verteld.
Ook mijn andere dochter hoefde zich geen zorgen te maken over haar toekomstige prins op het witte paard, die had ook zij al gevonden al was ik niet zeker of ze dat zelf al besefte.
Maar Thorin’s oudste zoon Thor had duidelijk een oogje op Raine, hij ging vaak samen met haar paardrijden, liet haar achterop zitten op zijn paard, plukte de mooiste bloemen voor haar en liep met haar over het strand bij zonsondergang.
Hij was een echte gentlemen en ik was dolblij met zo’n lieve jongen aan Raine’s zij, hij zou haar altijd beschermen voor wat dan ook.
Zo zaten we nu met onze hele familie in de koninklijke tuin van het kasteel thee te drinken en te praten over alles wat er al in ons leven gebeurd was en dat lang en gelukkig leven was nog niet voorbij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen