Foto bij 75. Lauren De Rucyk

Sorry dat ik gisteren niet geüpload heb. Ik was begonnen aan het stukje maar het is niet afgeraakt.
I don't like homework.

LUFU

KLIK FOR SOMETHING FUNNY

Ik deed wat brood in de broodrooster, nam de choco en zette wat warm water. Ik plofte met de pot choco aan de tafel. Ik was de eerste beneden dus moet ik alles nog klaarzetten. Terwijl ik wachtte tot het brood geroosterd is en het water warm keek ik nog eens naar het berichtje. Ik vond het wel vreemd. Ik dacht eerst dat het Georgia was maar die heeft mijn nummer niet dus kan het haar niet zijn. Niall en Jill kwamen de keuken binnen. Het eerste wat me opviel is dat ze beiden zo van die twinkelende oogjes hadden. Jill had ook een grote glimlach op haar gezicht. "Goedemorgen." begroette ik hen. Ze begroetten me beiden terug. Alsof het zo geplant was sprongen de broodjes uit de rooster en ging de waterkoker af.
Jill en Niall gingen zitten terwijl ik mijn nog warme broodjes op een bord legde. "Wat zouden deze twee jonge mensen als ontbijt willen?" vroeg ik plechtig. Lachend keken ze me beiden aan. "Voor mij een geklutst eitje graag." vroeg Jill aan mij in het Nederlands. Niall keek haar maar wat raar aan. Ik knikte en antwoordde weer in het Nederlands. "Komt eraan." "And for you sir?" vroeg ik dan aan Niall. "Uhm, ik denk dat ik hetzelfde neem als Jill." zei hij twijfelend. Ik knikte en nam enkele eitjes uit de kast. Terwijl ik bezig was met het eitje hoorde ik Niall stilletje vragen aan Jill wat ze eigenlijk gezegd had. Ik kon een kleine grinnik niet onderdrukken. Ik zou er echt telkens aan moeten denken om in het Engels tegen Jill te praten. Meestal praatte ik in het Nederlands tegen haar.

Toen alles klaar was zette ik twee borden met geklutste eieren op tafel. Twee kopjes thee, voor Niall en mij en één tas koffie voor Jill, want ze dronk namelijk niet graag thee. Ik nam mijn toast die intussen al koud was geworden en smeerde er wat choco op.
We waren gezellig wat aan het praten met elkaar toen een vrolijke Harry de keuken binnenkwam. "Goedemiddag." zei hij vrolijk. Verbaasd keek ik naar de klok en zag dat het inderdaad al bijna één uur in de namiddag is. "Goedemiddag." antwoorden we met z'n drieën terug. Harry deed wat brood in de broodrooster net zoals ik net. "Hebben jullie ook zo'n vreemd berichtje gekregen vanmorgen?" vroeg Harry terwijl hij wachtte tot z'n toast weer uit de toaster sprong. Jill en ik knikte. Niall was blijkbaar de enige die niets gekregen had. "Wat stond er bij jullie?" vroeg Harry terwijl hij zijn mobiel uit z'n broekzak haalde. "Bij mij stond er dat als zij Niall niet kon krijgen ik dat ook niet kon. Met dan erachter nog 'bitch' " vertelde Jill. "Bij mij stond er dat ik mijn vriendin uit de buurt van Niall moest houden omdat zij bij Niall hoort en niemand anders." Harry knikte. "Kijk wat er van mij stond. Hij gaf me zijn mobiel aan.

Onbekend: Hey Harry. Je moet Niall zien weg te houden bij dat blonde meisje. Ze hoort niet bij hem, ik ben de enige die bij Niall hoort.

Ik keek geschrokken naar de tekst en ga mijn mobiel door aan Jill die hem dan op haar beurt doorgaf aan Niall. Ze keken allebei al even geschrokken als ik. "Er is blijkbaar iemand die heel erg graag je lief wilt zijn." grapte Harry. "Ik vind dit wel eng hoor." zei Jill stil. "Er gaat je niets gebeuren. Die persoon is waarschijnlijk toch zo'n hevige fan, die denkt dat ze Niall kan krijgen." lachte Harry. Jill knikte. Ik besliste om van onderwerp te veranderen want ik zag dat Jill er echt wel mee inzat. "Wanneer moet je terug naar huis? Je gaat vandaag toch nog niet weg?" vroeg ik. "Nee, we hebben morgen een vrije dag en ik blijf tot morgen avond." zei Jill. "Yes, eindelijk eens wat meer vrouwvolk in dit huis." lachte ik. Mijn drie vrienden moesten ook lachen. "Is het zo erg met ons dan?" vroeg Harry gespeeld droevig. Ik knikte overtuigd met m'n hoofd. "Je zou eens moeten weten." Lachte ik en stak mijn tong uit naar Harry.

k moet telkens opletten dat ik 'Mokken, bekers of koppen thee' gebruik in dit verhaal want jullie zeggen in Nederland geen 'tas koffie'.
Zijn er nog zo'n dingen die wij in België zeggen en die jullie in Nederland niet snappen?
Zijn er dingen omgekeerd, dingen die ze in Nederland zeggen die we in België niet snappen?
Laat het weten in een reactie.

Reacties (13)

 • dd_hemmo_

  die achterlijke belgen moppen...
  die jullie wss voor NL gebruiken,
  bijv wat staat er in belgie op een pak melk? thuis openen anders maken ze m in de winkel open.....
  hahahahaha not funny

  5 jaar geleden
 • XXIloveXX

  Haha wij zeggen wel tas in het limburgs: Moch ich noch un tas koffie?
  haha oja kan iemand zeggen wat ambetant betekent?
  haha xxx

  5 jaar geleden
 • Merry10002Xx

  ik weet dat ze het woord ambetant nie verstaan... (= vervelend, voor degene die mijn comentaar leest)

  5 jaar geleden
 • Snuf

  geen idee:)maar tas koffie laat me denken aan een tas vol met koffiE:$ SRRYYY

  5 jaar geleden
 • annae

  Hmm ik haat die berichten stuurder!!
  En dat went tenminste vind ik als nederlander zo ook gebruiken wij t woord opkuisen niet das gewoon opruimen/ schoonmaken!!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen