Foto bij Together rather than alone

‘Mama? Zijn we er al bijna?’
Ik kon aan Charlie’s stem horen dat hij het rijden zat was. Iets wat ik voor die leeftijd ook heel goed kon begrijpen. Ik draaide mijn hoofd met een vragende blik in mijn gezicht naar Harry toe, aangezien was hij die reed en precies wist waar Des woonde, niet ik. Harry richtte zijn ogen even op mij, voordat hij even naar achteren keek.
‘Nog een halfuurtje, jongen.’
Ik glimlachte licht en richtte mijn blik toen weer op de weg, net op het moment dat Harry de zijne op mij liet vallen. Het was even stil.
‘Ik ben benieuwd wat hij gaat denken.’ zei hij ten slotte. We wisten allebei wie hij bedoelde.
‘Hoe bedoel je? Denk je dat hij boos gaat worden?’
‘Nou... hij was al erg bezorgd om Tristan... en nu is er nog een andere kleinzoon... hoe zou hij dan reageren?’
‘Was je vergeten dat ik met hem heb gesproken via de telefoon? En geloof me, hij klonk helemaal niet of hij je wel zou willen vermoorden voor de fouten die je hebt gemaakt. Eerder, hij klonk oprecht nieuwsgierig naar Charlie, en ik denk dat dat ook echt zo is. Maak je geen zorgen, Harry.’
Nog heel even had Harry zijn ogen gefocust op de weg, voordat hij ze loom opsloeg naar mij. Toen glimlachte hij licht, maar oprecht. ‘Thanks, Abby.’
Hij pakte mijn hand en streek zacht over mijn huid.

‘We... zijn er!’
Harry’s stem klonk ten slotte enthousiast door de auto, en ik haalde even diep adem. Het was ten slotte ook wel een aantal jaren geleden geweest dat ik Des voor het laatst had gezien. Vanuit mijn ooghoeken zag ik Harry naar me kijken. Toen we de straat inreden en uiteindelijk stil stonden, legde Harry een warme grote hand op mijn been en kneep hij me zachtjes. Hij boog naar me toe, zijn mond vlak bij mijn oor en zijn adem in mijn gezicht.
‘Maak je geen zorgen, Abby. Iemand van ons hier moet ontspannen zijn.’
Ik lachte zachtjes en schudde glimlachend mijn hoofd, terwijl Harry glimlachend zijn neus even in mijn haar verstopte en licht snoof.
‘Ik wil erui-uit!’ klonk Charlie’s zeurende stem door de auto. Ik rolde met mijn ogen terwijl Harry zich terugtrok. Pas nadat hij de auto goed had geparkeerd stapte ik uit. Daarna haalde ik Charlie eruit en pakte zijn handje beet. Tegelijkertijd kwam Harry om de auto gelopen en ging hij naast me staan. Hij legde zijn hand op mijn onderrug en wreef er zachtjes overheen.
Ready?’ zei hij, terwijl hij toen naast Charlie ging staan en zijn andere handje pakte.
Toen we eenmaal voor de deur stonden, drukte Harry op de bel. Ik kon het door het huis horen schallen. Ik slikte moeilijk en wipte nerveus van het ene been op het andere. Charlie’s handje liet ik los en in plaats daarvan gaf ik hem een snelle aai over zijn bol.
‘Aibileen, relax. Het is papa maar.’
Harry had zijn hand licht om mijn schouder geklemd en draaide me zo half naar hem toe. Hijzelf was licht voorover gebogen zodat hij me goed aan kon kijken, en zijn ogen boorden dan ook in de mijne.
‘Oké?’
Ik sloot even mijn ogen en haalde diep adem. Toen richtte ik mijn blik weer op Harry, die me met een frons strak aankeek.
‘J-ja... oké.’
Harry keek me voor een paar seconden lang aan, voordat hij Charlie’s handje losliet en met zijn eigen over mijn gezicht streek. Zijn duim ging onder mijn oog over mijn jukbeen, naar mijn haar. En gek genoeg werkte het. Ik voelde mijn spieren ontspannen en de pijn in mijn buik zakte voor even weg.
Toen Harry doorhad dat zijn aanraking werkte, glimlachte hij licht maar zelfvoldaan en drukte zijn duim even op mijn onderlip, voordat hij zich terugtrok, bukte en Charlie’s handje weer beetpakte. Ik had geen tijd om erop te reageren, want precies op dat moment ging de deur open, gedaan door niemand anders dan Desmond Styles.
Op zijn gezicht brak precies dezelfde lach door als van zijn zoon, toen hij ons in het vizier kreeg. Na mij dwaalde zijn blik af naar beneden, en vielen ze op mijn zoontje. Die ging wat dichter bij me staan en hield mij hand stevig beet.
‘Hallo, kinderen. Wat fijn om jullie te zien.’ zei hij glimlachend terwijl hij opzij stapte om ons binnen te laten. Ik volgde een mopperende Harry met Charlie aan mijn hand, over hoe zijn vader ons noemde.
Eenmaal in de gang hurkte ik door mijn knieën en trok ik zo Charlie’s jasje uit. Zelfs toen ik alweer opstond en zijn jas ophing, om daarna de mijne uit te trekken, voelde ik hoe hij mijn been verlegen beet pakte.
‘Kom, Charlie... zullen we alvast gaan zitten?’ klonk Harry’s stem. Even later liet Charlie mijn been los en in mijn ooghoek zag ik hem hand in hand met zijn vader de woonkamer inlopen. Des was echter blijven staan in de gang en keek me glimlachend aan.
‘Je bent veranderd, Aibileen.’ concludeerde hij. Ik trok geamuseerd mijn wenkbrauwen op. ‘Niet al te slecht, hoop ik?’
‘O, nee nee! Je bent op een goede manier veranderd. Ouder geworden... die volwassenheid staat je goed.’
Ik glimlachte schaapachtig. ‘Dank je wel, Des.’
‘Hoe gaat het met je? En met... Charlie?’
‘Eh, eigenlijk best wel heel erg goed. Ik bedoel... Nu nog wel. Hij weet natuurlijk nog niks af van Caroline en de problemen tussen haar en Harry, laat staan over het bestaan van Tristan.’
‘Wanneer ga je het hem vertellen?’
‘Ik... ik heb geen idee. Ik zou niet weten hoe ik... hoe ik dat zou moeten doen... straks valt het totaal verkeerd bij hem en wordt hij helemaal verkeerd beïnvloed door alles, en dat wil ik echt niet... mijn voornaamste doel is dat het oké met hem gaat. Echt...’
Des legde geruststellend een hand op mijn schouder en kneep me even.
‘Ik weet wel zeker dat het met jouw bezorgdheid en liefde, die je overigens met Harry voor jullie zoontje lijkt te delen, het wel goed gaat komen. En dat geldt ook voor Tristan. Ik weet niet hoe Harry van plan is het te vertellen, maar dat komt wel goed. Het komt allemaal goed, echt waar. Uiteindelijk vinden jullie wel een weg samen en een draai binnen al dit gedoe.’
‘Ja...’
‘Als jullie het maar wel samen blijven doen.’
‘Hoe bedoelt u?’
‘Jé, niet u.’
‘Eh, ja, oké.’
‘Wat ik ermee bedoel, is dat jullie, vooral niet in deze weken, ruzie moeten krijgen of wat dan ook. Jullie moeten echt samen blijven en samen dingen oplossen, samen door deze tijd en proces heen gaan, want geloof me, jullie gaan elkaar elk moment van de dag nodig hebben. Zoals ik al van jou zelf weet ben je nog maar net terug in Engeland, en ik kan nu al zien hoe zeer Harry naar je verlangt en je nódig heeft.’
Tranen brandden in mijn ogen en ik slikte. Een waterige glimlach verscheen op mijn lippen.
‘Ik... ik weet het. Ik weet dat hij me nodig heeft, ja... Ik, eh...’
Des glimlachte geamuseerd en liet toen mijn schouder los.
‘En dat heb je zelf misschien nog niet door, maar volgens mij is dat wederzijds.’
Ik bloosde licht. ‘We zijn ermee bezig... met, eh... het uitvinden van hoe het is met elkaar... enzo.’
Des grinnikte even en loodste me toen langzaam richting de woonkamer. ‘En ook dat komt wel goed.’
Met een rood hoofd liep ik de woonkamer in, waar ik Harry op de bank aantrof, zijn zoontje op zijn ene been, die ademloos luisterde naar een van zijn zoveelste slechte verhalen. Daar stond Harry ook bij de jongens bekend om. “Harry always tells us useless stories that he thinks are funny. Which they’re not, of course.”
Een gevoel van geluk en liefde drong zich door mijn lichaam, toen ik Harry zacht lachend op zag kijken, glinsteringen in zijn ogen, toen Charlie zelf ook hard schaterde, en ze opsloeg naar mij. Toen stierf zijn lach langzaam weg, maar zijn ogen bleven gefocust op mij, en volgden me door de woonkamer toen ik naast hem ging zitten. Pas toen ik al een paar seconden zat, keek hij weg, maar alleen omdat Des ons wat vroeg.
‘Willen jullie wat drinken? En wat wil jij, jochie? Appelsap? Ik heb ook limonade, als je wilt?’HIYAAAAA
Sorry voor het lang niet activeren, maar helaas kennen jullie het verhaal... Haha :')
En omg...
WIE HEEFT ER KAARTJES?!
IK WEL AHHHH
Voor 24 juni staanplaats groen en voor 25 juni staanplaats paars VIP en yes nu ben ik blut voor de rest van m'n leven hahaha D:

Reacties (5)

 • Nashton

  Zitplaatsen in vak 405, eerste rij. Yay! (:
  Aw. Charlie en Harry zijn zo lief. 3:

  6 jaar geleden
 • Czarina

  ik heb ook kaartjes! maar dan 'zit' ik in vak 419 ;p

  6 jaar geleden
 • OnlyXStyles

  Ik heb ook kaartjes!!
  AHGSJMDHJ HEB ER ZO ZIN IN!!
  Love your story x

  XxX

  6 jaar geleden
 • BiebStyless

  ik heb 1e rang kaartjes de 24e ben er echt heel blij mee =D
  ga snel verder!!
  xx

  6 jaar geleden
 • Arquitecta

  Ik heb kaartjes! (:
  Zitplaatsen, vak 403
  Aaawh Charlie is zo schattig, haha.
  Ga snel verder xx

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen