Foto bij Building's high like I am for you

Harry POV
Door de auto klonk af en toe het getokkel van de muziek die ik met een CD had opgezet. Achter me hoorde ik Charlie tetteren, met Aibileen naast me die zo ver mogelijk omgedraaid naar hem toe zat. Af en toe hoorde ik haar ook vanwege hem lachen. Mijn ogen bleven echter gefocust op de weg, en met een kleine glimlach om mijn lippen draaide ik het stuur naar rechts om de auto voor mij in te halen.
Weer was het even stil, en Aibileen was terug gedraaid op de passagierstoel. Met een afwezige blik in haar ogen keek ze voor zich uit, naar buiten. Af en toe wierp ik een blik op haar, van elke seconde gebruikmakend om haar te bestuderen. Geamuseerd zag ik toe hoe ze haar neus ophaalde en toen kort kuchte. Toen wierp ze haar blik naar links, naar buiten, en liet hem toen langzaam terugdwalen, geleidelijk naar mij.
Ik had pas door dat ik naar haar staarde toen haar ogen die van mij ontmoetten en een rode kleur op haar wangen verscheen. Geamuseerd trok ze haar wenkbrauwen op en schuifelde onwennig heen en weer op de stoel.
‘Wat?’
Ik glimlachte en schudde toen mijn hoofd, om me daarna weer op de weg te richten.

‘We zijn er bijna.’
Ik had mezelf voorgenomen niet al te zenuwachtig te worden, alleen maar voor een simpel (?!) gesprek, die ik ook al vaker had gehad. Toch merkte ik, toen we eenmaal de straat inreden, die al zo bekend voor mij was, dat zich een onwennig gevoel in mijn buik opstapelde.
You’re going to be fine, Harry. Remember what I said.’
Met een flauwe glimlach keek ik even opzij naar Aibileen, die mij juist met een frons aankeek.
I know, I’m trying to, honestly... Thanks, baby.’
Pas een paar seconden later besefde ik wat ik zojuist gezegd had. Of beter, hoe ik haar noemde. Mijn ogen werden groot en met hete wangen keek ik langzaam en pijnlijk naar Aibileen.
Ik had verwacht dat Aibileen het niet leuk zou vinden, dat ze me met een frons had aangekeken en dat ze zou zeggen dat ik dat nu niet moest doen. Integendeel.
Ze had haar boventanden hard op haar onderlip geklemd om haar brede opkomende glimlach te kunnen verbergen, maar dat mislukte al meteen. Aan de glinsteringen in haar ogen en haar rode wangen te zien, was ze nogal van haar stuk gebracht... en dan wel positief. Met een rood hoofd richtte ik me weer op de weg en manoeuvreerde me tussen de auto’s door. Vijf minuten later had ik de auto geparkeerd en stonden we stil. Ook in de auto zelf was het stil.
‘Dus, eh...’
Ik voelde me nogal ongemakkelijk. Aibileen en ik hadden al afgesproken dat zij en Charlie nu niet mee naar binnen zouden gaan, maar toch voelde het niet helemaal oké.
‘Je moet maar gaan, Harry. Het is al tien voor half twaalf.’
Aibileen’s stem klonk licht onzeker. Ik keek naar haar op, een kleine frons tussen mijn wenkbrauwen. Haar ogen vielen er op, bleven even hangen, en richtten zich toen weer op mij. Spottend trok ik mijn wenkbrauwen op, wetend dat ze echt iets onbegrijpelijks had met die frons van mij... en Charlie. Over Charlie gesproken.
Ik trok mijn blik van Aibileen los en dwaalde af naar Charlie, die in zijn stoeltje zat en ons stilletjes aankeek. Zijn duim was nat en rimpelig, alsof hij de hele weg hierheen had zitten duimen. Ik schudde even glimlachend kort mijn hoofd.
‘Eh... Ik sms wel als ik klaar ben, oké? Dan kunnen we hier weer afspreken.’
Aibileen keek me even lang aan, voordat ze haar blik neersloeg en kort knikte.
Ik fronste, maar besloot er niks over te zeggen. In plaats daarvan stapten wij allebei uit.
Aibileen wilde net de autodeur aan Charlie’s kant opendoen om hem eruit te halen, toen ik haar al tegenhield. Voor haar gezicht hield ik mijn autosleutels. Niet begrijpend keek Aibileen me aan. ‘Wat is er?’
Ik trok mijn wenkbrauwen op. ‘Wat was je van plan om te gaan doen, nu? Beetje ronddwalen door Manchester met een jochie aan je hand? Niet heel veilig, hè?’
Aibileen trok spottend haar wenkbrauwen op. ‘Wat denk je, dat ik niet voor mezelf kan zorgen?’
Ik grijnsde en schudde mijn hoofd. ‘Nee, ik wil je even mijn auto lenen – niet geven – zodat je ook echt iets met Charlie kan doen, verder het centrum in, want lopend redt je dat niet. En Charlie redt zulke afstanden ook niet, toch?’
Aibileen had haar ogen halfdichtgeknepen tegen de zon. Ik ging er toen tussen die lichtbaan staan, zodat ze in mijn schaduw stond en me normaal aan kon kijken. Toen glimlachte ze even en keek ze naar de grond.
‘Goed dan. Omdat jij het zegt.’ zei ze toen en ze pakte de autosleutels uit mijn hand. Een klein schokje ging door me heen toen haar vingertoppen de mijne raakten, en ook zij leek wat te merken. Ze keek me even fronsend aan, voordat ze Charlie’s deur weer dichtdeed.
‘Dus, eh... succes dan maar, lijkt mij?’
Ik keek geamuseerd naar het onwennige meisje voor me. Adorable awkwardness.
Thanks.’
Aibileen wiebelde even rusteloos van het ene been op het andere, voordat ze zuchtte en met haar ogen rolde. Toen zette ze opeens een stap richting mij en sloeg ze haar armen om me heen. Ze begroef haar gezicht in mijn shirt en ik kon haar adem erdoorheen voelen. Kippenvel verspreidde zich over mijn hele lichaam toen ik mijn armen ook om haar heen sloeg en haar dicht tegen me aandrukte.
Don’t do anything that you’ll regret later, okay?’ mompelde ze in de stof. Ik glimlachte.
Don’t worry.’
Ik liet Aibileen los en deed toen Charlie’s deur open. Zijn grote groene ogen keken me vragend aan, zijn duim opnieuw in zijn mond. Ik fronste even, maar zei er niks over.
‘Hey, jongen van me.’
Onder Charlie’s ogen verschenen lachrimpeltjes en hij lachte me stil toe. Ik grijnste.
‘Papa moet even wat doen, goed? Dan ga je nu even leuke dingen doen met mama, oké? Over een uurtje ben ik terug.’
Charlie’s lach verdween en hij trok zijn duimpje uit zijn mond, om daarna beide handen naar me uit te steken. ‘Knuf’l, papa?’ zei hij zacht smekend.
Ik glimlachte zwak en kroop half de auto in. Mijn ene arm sloeg ik, tot zover dat kon, dicht om mijn zoontje heen en ik begroef mijn neus in zijn nek. Even later liet ik hem weer los. Ik ging weer buiten de auto staan.
‘Dan zie ik je zo weer, oké?’
Charlie grijnste even en knikte toen. Ik wilde net de autodeur dichtdoen, toen Charlie nog wat zei.
‘Kusje, papa?’
Met een glimlach boog ik me naar Charlie toe en tuitte ik mijn lippen. Hij kwam zelf uit zijn autostoeltje overeind om me een nat kusje te geven. Met een aai over zijn bol ging ik weer rechtovereind staan, om toen glimlachend met een korte zwaai van dichtbij naar mijn zoontje daarna de deur dicht te doen.
‘Dus... we sms’en dus nog wel over wanneer we weer afspreken, hier... oké?’ Aibileen keek me vragend en concluderend aan. Ik knikte toen kort. ‘Oké... ik zie je dan wel weer... Uh... Dag.’
Aibileen trok vanwege mijn ongemakkelijke gedrag spottend haar wenkbrauwen op. ‘Dag, Harry. En succes.’

Met een emotieloze blik in mijn gezicht keek ik naar de reflectie van mezelf. De spiegel bedekte de hele wand van de lift en ik kon zelfs toen aan mezelf zien hoe ongemakkelijk ik me voelde, met mijn handen diep in mijn broekzakken gestoken en hoe ik op mijn hielen van voor naar achter leunde.
Toen de lift eindelijk op mijn etage, verdieping vierentwintig, was, schoven de liftdeuren open. Angst dat ik nu al gelijk Caroline aan zou treffen als ik uit zou stappen, verdween toen ik juist mijn eigen advocate zag. Ook zij kreeg mij toen in het oog en liep gelijk naar me toe.
‘Ah, Harry! Fijn dat je er weer bent... en deze keer ook gewoon op tijd.’ Molly trok haar wenkbrauwen op bij de herinnering van de vorige keer, waarbij ik een halfuur te laat was. Desalniettemin schudde ze stevig mijn hand en vroeg me weer hoe het me ging. Dat was een routine geworden, en zelf had ze misschien niet eens meer door dat ze het vroeg, maar toch beantwoordde ik haar vraag altijd uitgebreid. Dit keer was het dan wel alleen weer wat anders, omdat ik er nu behoorlijk wat – twee personen – aan toe te voegen had.
‘Eh, ja... daar moet ik het nog even met je over hebben...’
Molly keek fronsend naar me omhoog. ‘Oké, dat is goed. Is het heel belangrijk?’
‘Eh, ja... Nogal.’
‘Prima. Als je even wacht regel ik een kamertje voor ons waar we ongestoord kunnen praten en alle informatie ook daadwerkelijk privé kan blijven.’ Met die woorden liet Molly me achter en beende ze weg.
Met een lichte zucht liet ik me op de bank in de hoek van de zogenaamde wachtkamer zakken. Tijdschriften zoals VOGUE, The London Magazine, Doctor Who Magazine en BBC Knowledge lagen her en der verspreid over het lage tafeltje precies tussen mijn bank en de andere twee banken. In de hoek van de kamer stond een hoge plant die een sterke geur van producerende cellen aangaf. Ik trok een vies gezicht, maar liet het daar ook maar bij. In plaats daarvan pakte ik de VOGUE en bladerde ik er langzaam doorheen. Misschien dat ik Cara er nog tussen zou zien staan. Die kans was nog best groot, aangezien mijn goede vriendin het in de modelwereld ronduit geweldig deed.
Ik grijnsde dan ook even toen ik inderdaad Cara’s gezicht zag, al op een van de eerste pagina’s. Op de bladzijde na haar stond Alexa Chung, evenals ook het gezicht op de cover van deze editie van VOGUE.
‘H-Harry?’
Verdwaasd en licht vergetend van de werkelijke situatie waar ik nu inzat, keek ik op. De grijns die eerst nog op mijn gezicht zag door de herkenning van Cara in het tijdschrift, verdween toen ik zag wie er voor me stond. En ook dit was weer te verwachten...Ahhhh?!?!?!
We hebben gewoon de 200 abo's bereikt?!?! WAT?!?! Integendeel, er zijn er in de tussentijd juist tien bij gekomen! Waaaaaaaaaaaaaaahhh
Dus, wie denken jullie dat er voor Harry's neus staat - Caroline of Abby die wat is vergeten of nog wat wil zeggen of ... Molly, of ... ??;);)

Er komt dus trouwens een 1D World in Nederland! In Utrecht, om precies te zijn, en ergens deze weken is de opening al!
Gaan jullie daarheen?? Mijzelf lijkt het wel leuk, maar ik heb niet de sterke behoefte om spullen van One Direction te kopen... Zo'n type fan ben ik niet, hahaha :')

Reacties (8)

 • Subdivisions

  Mwhahaa ik hoop dat het Abby is maar ik denk eerlijkgezegd Caroline...
  Juaa ik ga ook naar die 1D World... Maar niet alles kopen enzo hoor Xd
  Snel verder xx

  6 jaar geleden
 • Pritzzel

  Super stukje!!

  Snel verder(flower)

  6 jaar geleden
 • Nashton

  Geeeeen idee. Ik hoop Abby. C:

  6 jaar geleden
 • Arquitecta

  Ga snel verder xx

  6 jaar geleden
 • Czarina

  ik ga zeker kijken!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen