Foto bij 80. Lauren De Ruyck

LUFU

Om 18 uur stipt vertrok de trein van Jill. Het was intussen tien voor zes en Jill gedroeg zich nogal vreemd. Ze keek de hele tijd met een gestrest gezicht op haar mobiel. Jill, ik en Maxime stonden op het perron te wachten op haar trein. Niall was niet meegekomen omdat er anders wat teveel fans hierheen zouden komen. Hij heeft wel thuis uitgebreid afscheid genomen van Jill. Maxime was voor de zekerheid weer meegekomen. "Wat scheelt er?" vroeg ik toen ze voor de zoveelste keer weer op haar mobiel keek. Ze keek me geschrokken aan en schudde daarna haar hoofd. "Niets." Ze mompelde het. Ik geloofde haar niet, ze stopte het voorbije uur niet met praten en nu plots niet meer. Weer keek ze op haar mobiel. Ik nam hem dit keer af en keek zelf op het schermpje. Niets. "Verwacht je een berichtje?" Op het moment dat ze wou antwoorden klonk er door de speakers dat de Eurostar naar België tien minuten vertraging heeft. "Dan nog maar tien minuten wachten zeker?" zei Jill schouderophalend. Ze probeerde van onderwerp te veranderen, maar niet met mij hoor. Ik keek op de klok hoeveel tijd ik nog had om het uit haar mond te horen wat er scheelde. 5:59pm
''Wat schee-'' ik werd onderbroken door Jill haar Iphone die even trilde. Het was maar even dus was het waarschijnlijk enkel een melding. Jill, die m'n reactie gezien had, probeerde het mobieltje in m'n hand te nemen maar ik hield haar tegen. "Geef!" smeekte ze. Ik ontgrendelde snel het dingetje in mijn handen en keek naar het berichtje. Ik schrok van wat er in stond.

Onbekend: Heb je eindelijk door dat je moet vertrekken? Proficiat, je bent ook maar traag van begrip. Jammer dat je trein vertraging heeft. Nu moet ik nog 10 minuten wachten tot Niall helemaal van mij is. Oh, en geen zorgen, Ik zal beter voor hem zorgen dan jij, ik ga met Niall mee naar Nieuw Zeeland en Australië.
en btw, ik hou je elke dag nog wel op de hoogte van hoe het met ons gaat per sms. xx


"Trut" siste ik tussen m'n tanden. Jill had het mobieltje van tussen mijn handen gegrist en ze las nu zelf wat er opstond. Er ontstonden tranen in haar ogen maar ze deed haar best om ze binnen te houden. Ik vloog haar meteen om de hals. Ik voelde iets nats op m'n schouder druppen. Ik wreef over haar rug. "Elke twee uur Lau, Elke twee uur krijg ik een berichtje." Jill zei het met een trillende stem. Ik verstrakte mijn greep om haar om te tonen dat ik er voor haar ben. 'Waarom kan ik ook niet mee met hun?' vervloekte ik mezelf een beetje. Dan kon ik Niall bewaken en zorgen dat die gestoorde gek hem niets deed. "Moeten we dit niet aan Niall vertellen?" vroeg ik aan Jill. Ze schudde haar hoofd, dat voelde ik. "Hij zal zich teveel zorgen maken. Hij moet genieten van het tweede deel van z'n tour." zuchtte Jill. Ik snapte haar antwoord wel, ik zou ook niet willen dat Niall het weet, maar het is misschien toch beter. "Is het niet beter? Dan kan hij zelf ook wat opletten." probeerde ik Jill te overtuigen. Wonderwel zuchtte ze dat het goed was. Het was even stil tussen ons. ''Hoe lang is het al bezig?" "Sinds dat jullie allemaal dat ene berichtje kregen. Ik krijg er sindsdien elke 2 uur eentje en ze worden telkens maar enger en erger." snikte ze. "Waarom heb je me het niet eerder verteld?'' vroeg ik iet wat teleurgesteld. "Ik wilde niet dat je, je ging zorgen maken om mij, ik dacht dat het vanzelf wel zou stoppen." Ze liet me los en keek naar te toppen van haar rode All Stars. ''Ik wil niet weg." mompelde ze. "Ik snap het wel. Maar ik ga hem vertellen dat hij moet opletten van rare fans ÉN dat hij niet met andere meisjes mag uitgaan, want als hij het hart van mijn beste vriendin breekt, breek ik hem." knipoogde ik naar Jill. Er kwam een waterig glimlachje op haar gezicht.
Ik schrok lichtjes van het denderende gevaarte dat het station binnenkwam. Ik zou mijn beste vriendin nu weer voor een hele tijd moeten missen.

Reacties (4)

 • Wings22

  @Bluecarrot; Jep, me too... x

  5 jaar geleden
 • Cliffayne

  ouhn ..:s

  5 jaar geleden
 • Bluecarrot

  Ik begin stilaan te denken dat het één van de jongens zelf is.. X

  5 jaar geleden
 • Snuf

  HI IK HEB RODE ALL STARS!!:)hihi ben prettig gestoord!!!!!!!!!!!!! en arme jill !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haaaaaaaaaaaaaat die persoonnnnn zooooooooooooooooooooo erg!!!!!!!!!!:(

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen