Foto bij 326. Yasmin Evans

Hahah ;D Me likes this one ;D

"Hoe moet ik het dan weten? Ik zeg dat er niets mis is." snauwde ik terwijl ik me wegtrok en naar mijn kamer liep. Ik was kwaad, nog een geluk dat ik niet aan het huilen ging. Dat zou wat zijn.

"Klaar?" vroeg Severus voorzichtig toen we voor de poorten van Hogwarts stonden. Ik rolde met mijn ogen, maar stak mijn hand uit zodat hij die kon vastnemen. Ik moest normaal Bij-Verdwijnselen met Severus, maar hij wist niet helemaal waar we naar toe moesten, dus kon ik niet anders dan de leiding op mij nemen. Heb daar een man voor. Ik deed mijn best om niet te zuchtten, Severus leek mijn uithaal van gisterenavond nog niet echt verwerkt te hebben. We stopten voor de grote ijzeren poorten van een van de vele Greengrass- mannors. Ik wist er verschillende zijn over heel Britain. Greengrass was een van de grootste Pureblood families, net zoals de Potters en de Blacks. De drie grootste Pureblood stambomen. Niet zoals de Malfoys die voornamelijk zo "puur" mogelijk bleven en daardoor vrij klein bleven. Wat verwacht je? Als je maar drie kinderen hebt per generatie en die vermoord worden omdat ze graag Muggles pijn doen... ah, wel. Greengrasses hadden soms families met tien kinderen. Allemaal purebloods die aangeleerd werden alleen met Purebloods te trouwen. Het verbaasde me dat alleen Daphne en Astoria de naam greengrass droegen in Slytherin, al had ik gehoord dat een goeie acht jaar geleden alleen al 16 greengrasses afgestudeerd waren in 1 jaar. Het ging in golfjes blijkbaar.
Severus drukte snel een kus op mijn voorhoofd, waarna hij teken deed dat ik voor mocht gaan. Hij moest mijn tante zeggen dat ik het huis niet -onbewaakt- mocht verlaten. Ik vond het belachelijk, en kleinerend, maar dat is waarschijnlijk waarom Voldemort het deed.
Gelukkig was het mijn tante die opendeed, haar had ik liever dan De ouwe Mcnair, zoals mijn moeder hem altijd noemde. Ik kreeg de rillingen van die gast. Mijn oom, juist, ik mocht hem geen "gast" noemen. Want dat was onrespectvol.
De bel ging uit zichzelf zodra we bijna bij de voordeur waren, dus mijn tante stond al met een open deur te wachten. Een glimlach speelde om haar lippen toen ze mij en Severus opnam.
"Tante." knikte ik braafjes. De oude vrouw voor me glimlachte. Haar haren waren al behoorlijk grijs, maar ergens paste dat wel bij haar groene (geef het toe) slytherinachtige kleren. Ze trok me in een omhelzing, wel dit was niet meteen wat ik verwacht had. Severus had bijna automatisch een stap achteruit gezet toen mijn tante haar handen begon uit te strekken. Terwijl ze naast haar zij hield, keek ze verwachtingsvol naar Severus.
"Snape, right?" vroeg ze niet helemaal onvriendelijk. Severus knikte (nogal onderdanig, maar als ik dat zei dan zou hij moeilijk doen).
"Afzetdienst. Evans mag niet vertrekken zonder begeleiding, ik kom haar de 26ste weer ophalen." mompelde hij. Mijn tante haalde haar wenkbrauwen op en keek even naar mij.
"Het spijt me Snape, maar waarom zou ik jou bevelen moeten opvolgen." Ah, pijnlijke snaar, blijkbaar.
"Niet mijn bevelen, die van de Dark Lord." Weer schoten tante's ogen naar mij.
"ah zo. right. Dan zal ik... goed uitkijken dat ze... in mijn buurt blijft." gaf ze toe, haar handen tot vuisten geklemd, waarschijnlijk om te zorgen dat ze niet te veel trilden.
"En nu... van mijn land af, Snape." sneerde Lucretia Greengrass ineens. Ik knipperde even met mijn ogen en zag hoe snape zich omdraaide en in een hoop zwarte wolken verdween; ik zou hem echt eens moeten vragen hoe hij dat deed. Ergens wou ik dat ook wel kennen, maar dan zonder een aanhanger van Voldie te worden. Mijn tante nam mijn hand en trok me naar binnen, waarna ze de grote eikenhoutendeuren nogal hard toegooide.
"Wie denkt De Dark Lord wel dat hij is? Mij, Lucretia Greengrass, in mijn eigen huis zeggen wat ik moet doen. Ik ga die halfbloed eens een pak voor zijn broek geven als hij niet oppast." mompelde mijn tante kwaad. Ik staarde haar verbaast aan. Ik leek van de ene verbazing in de andere te vallen.


Er is me verteld dat een van mijn verhalen deze week in de nieuwsbrief stond als story van de week of zo... Me is Proud ;D
@Kreacher
Hmmm... ik ben niet helemaal zeker dat dat een logische redenering is...;D
Ik moet ook weer naar school.. niet zo leuk ;C
@CareFree; I'm sorry, but don't posses the "Sight" I can not know ;D
@xxSummerxx; haha ;D Ja, bella is behoorlijk leuk ;D
@dineniel; hmm.. leuk dat mensen daaraan denk en... de meerderheid heeft er niet aan gedacht ;D
Waarmee ik aan geeen kanten zeg dat er ook maar iemand gelijk heeft
@InCase: heb ik ook soms, of als het een tijd geleden is dat ik niet meer weet wat er gebeurde ;D
Phah... 300 woorden... wij hebben 4 maand om een woordenboek vanbuiten te leren met thematisch engelse woorden...;C

Reacties (7)

 • Sucrose

  gefeliciteerd:)Dat was dan wel terecht;)
  Snel verder <3

  6 jaar geleden
 • dineniel

  tja
  ik vraag me af hoe ze een dag bij haar familie zal doorbrengen

  6 jaar geleden
 • AngelicPower

  snel verder!!

  6 jaar geleden
 • Bloodstreams

  Woehoeoeoeoe
  Een hoofdstukje
  Snel verder(H)

  6 jaar geleden
 • Nustice

  Jeej. Eindelijk had ik weer eens tijd om te lezen, kon gelijk flink wat hoofdstukjes lezen. Gosh wat heb ik jou verhaal gemist zeg, ondanks dat ik het al een tijd niet meer gelezen had las ik zo weer heel wat hoofdstukken weg. Heerlijk! Vrijdag is mijn stage in België afgelopen, dus dan kom ik weer thuis in Nederland en heb ik elke dag internet. Dus dan kan ik gewoon weer meelezen!:)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen