Foto bij Delia Hazana - 227

Echt gevaarlijk kon het nooit worden, wist ik, dan zou Perkamentus hem wel tegen houden. Al besloot ik toch wat uit te kijken.

Toverdranken, na eerst een oersaai uur Geschiedenis, was vreselijk, de wrijving tussen Griffoendor en Zwadderich was zelden zo hoog geweest, maar ik moest me er buiten houden. Draco genoot er duidelijk van dat Harry geen Zwerkbal mocht spelen, al was de vernedering omdat hij de snaai gemist had ook behoorlijk groot.
“Ja, professor Omber kent mijn vader”, pochte hij desondanks. “En ze weet nu eenmaal dat Potter een onuitstaanbare leugenaar is. Het was heel terecht dat ze hem zwaar strafte.” Ik moest moeite doen om te zwijgen, maar ik had nu eenmaal beloofd om me er buiten te houden en me niet met Draco te bemoeien. Bovendien, professor Anderling wilde dat ik in een goed blaadje kwam bij Omber, en dat zou niet lukken door ruzie te zoeken met Draco, zeker niet onder de ogen van Sneep. Want hoewel hij mij mocht, Draco was zonder twijfel nog steeds zijn favoriete leerling.

Dinsdagmiddag waren we allemaal zenuwachtig voor Verzorging van Fabeldieren, nu Hagrid terug was en een inspectie van Omber zou moeten doorstaan. Zoals gewoonlijk ging ik iets vroeger, zodat ik nog naar Nigella kwam. Harry, Ron en Hermelien kwamen mee. Hagrid begroette ons enthousiast, maar zijn gezicht zag er nog steeds vreselijk uit.
“D’r ligt al een dak boven je eenhoorn”, zei hij echter vrolijk. “Ik dacht, laat ik da maar effie doen, ik ben groot genoeg.”
“Bedankt”, zei ik met een glimlach. “Ik ga nog even naar haar toe, als u dat niet erg vindt?”
“Ga maar effie, ik roep wel as de les begint.” Samen met Hermelien liep ik naar Nigella, die het duidelijk minder koud had met dat dak, nu ze niet meer midden in de sneeuw lag.

Toen iedereen er was, was Omber nog nergens te bespeuren. Ik begon te hopen dat ze niet zou komen, want als Hagrid iets gevaarlijk liet zien of de Zwadderaars deden lastig, zat hij echt in de problemen.
“We gaan vandaag ’t Bos in!”, riep Hagrid opgewekt. “Daar bennen we beter beschut. En ze houden trouwens van ’t donker.” Meteen zag ik de angst in Draco’s ogen. Net goed! Hij was dan wel niet de enige die wat bang of zenuwachtig was, maar hij had het verdiend.
“Wat houdt van het donker?”, vroeg hij aan zijn onafscheidelijke kameraden, Korzel en Kwast. “Wat houdt van het donker, hoorden jullie dat?”

Reacties (6)

 • Lisen

  Draco is gewoon en bangerik!

  Snel verder!

  4 jaar geleden
 • LittleDecoyX

  whahahah
  snel verder
  xx

  7 jaar geleden
 • dayxdreamer

  snel verder!

  7 jaar geleden
 • Gisborne

  Snel verder! <3333

  7 jaar geleden
 • varya

  Draco ik wil u nek omwringen met dat gepest
  Snel verder

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen