Foto bij | 19.

Fons: Not all superheroes wear capes, but I know, Harry's gonna save her.

Faith Feerling.


Ik voel hoe ik het steeds heter krijg en steeds langzamer lopen we naar buiten. ‘Rustig allemaal! Rustig, naar buiten iedereen, iedereen naar buiten!’ Wordt er geroepen. Ja, dat helpt. Ik pak Harry nog strakker vast en voel zijn vingers tegen mijn hand aan plakken. Het enige waar ik nu aan kan denken is frisse lucht. ‘Voorzichtig ademen mensen!’ Roept een van de mannen die een kapje krijgt. Maar nee, dat helpt niet ook niet. Ik krijg de rooklucht in mijn longen en begin hard te hoesten. Tranen stromen nu nog sneller over mijn wangen dan ze al deden en ik weet niet meer waar ik het zoeken moet. Ik knijp Harry zijn hand helemaal fijn en bezorgd draait hij zich naar me om. ‘Faith kijk me aan. Rustig. Kijk me aan.’ Ik kijk voorzichtig omhoog, recht in zijn ogen. ‘Rustig.’ Fluistert hij en hij legt zijn vrije hand op mijn wang. ‘Rustig.’ Ik blijf Harry aankijken en rustig begin ik weer normaal te ademen. De drukte word steeds voller en ik voel hoe de rook steeds meer in mijn longen trekt. Het zweet loopt in druppels over mijn hoofd en ik voel de hitte branden. Ik draai me om en zie Luna met betraande ogen en uitgelopen mascara achter me lopen. Ik probeer wat meer om me heen te kijken maar nergens is een spoor van Lucas, Ruby, Elif, Louis, Liam, Niall, Zayn of Stan te bekennen. Het is eigenlijk ook best dom van mezelf om te bedenken dat ik ze door deze rookwolken heen zou kunnen zien. ‘Ze zijn vast al buiten.’ Hoor ik Harry zeggen, en ik knik waarna we weer een stukje door kunnen lopen.
‘Naar achteren mensen, iedereen moet het pand uit, loop door, loop de parkeerplaats op!’ De zware stem galmt boven het gegil en geschreeuw en nu ondertussen ook gehuil uit en ik pak Harry zijn hand weer wat strakker vast. Door het vocht van het zweet voel ik hoe ik steeds verder uit zijn grip glijd.
Ik voel een koude wind lichtjes over mijn huid blazen waardoor ik merk dat we dichter bij de deur zijn. ‘We zijn er bijna Faith, even volhouden.’ Hoor ik Harry bemoedigend zeggen en hij knijpt nog even in mijn hand. Ik knik zachtjes en loop achter hem aan, terwijl ik naar Luna draai. Ik hoest door de rook in mijn longen en kijk haar dan aan. ‘We zijn er bijna.’ Een waterig glimlachje ontstaat op haar gezicht.
Mijn ogen sperren open als ik een grote balk half afgebrand naar beneden zie vallen. Mensen beginnen weer te gillen en paniek raast weer door mijn lichaam. Ik zie mensen rennen en Luna valt naar voren tegen me aan. Ik probeer haar op te vangen maar doordat ik Harry nog vast heb val ik ook weer tegen hem aan. Gelukkig vangt hij ons wel nog op en kunnen we naar buiten. Zodra ik daar ben begin ik als een gek te ademen en pak zonder enig besef Harry strak vast. ‘Je hebt me gered!’ Zeg ik en ik klem me dicht tegen zich aan. Harry slaat zijn armen terug en tranen stromen over mijn wangen. Ik open mijn ogen en zie Niall en Liam op ons afkomen. Ik begin vanzelf nog wat harder te huilen en vlieg Niall in zijn armen.


Zoals ik al zei,
het kan zijn dat de stukjes niet kloppen met de werkelijkheid omdat ik dit nog nooit meegemaakt heb,
en ik hoop het ook nooit mee te hoeven maken,
nogmaals sorry daarvoor.
xx

Reacties (17)

 • Magicsongzz

  Heel goed beschreven!
  Ik had het gevoel dat ik er middenin zat!

  Eigenlijk moet ik nu leren...

  7 jaar geleden
 • FlyingMinds

  Het was echt goed geschreven, leek bijna echt!
  En omg waar is lucas?

  7 jaar geleden
 • StylesNicole

  Je hebt het super goed beschreven, al heb ik het ook nooit meegemaakt. ; )

  7 jaar geleden
 • Subdivisions

  Snel verder xx

  7 jaar geleden
 • StylesDream

  Pffff! Zo mooi geschreven! Please laat de rest leven!
  XD gister op twitter kwam ik deze tegen; ik ging stuk!
  One Direction: not all heroes wear capes.
  Little Mix: not all princesses have crowns.
  The Wanted: not all bands have fans.
  Xxx

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen