Foto bij OO2  You're not sorry...

Tevreden liep ik met mijn toverstaf de winkel van Ollivanders weer uit.
'Is het gelukt?' vroeg Snape me. Met een glimlach hield ik mijn toverstaf omhoog en knikte blij.
'Mooi zo.' mompelde hij sarcastisch. 'Wat is de inhoud?'
'Eh, 24,6 cm. Het hout is van een esdoorn, en de kern is drakenhartenbloed. De staf is lichtelijk buigzaam.' beantwoordde ik zijn vraag terwijl ik de staf uit de doos haalde en het aan hem liet zien. Snape pakte de toverstaf voorzichtig van mij aan, alsof het iets breekbaars was, en bekeek het aandachtig. Hij knikte enkel goed keurend en legde toen de staf weer terug in de doos.
'Dan gaan we nu je gewaad halen.' mompelde hij en beende weer verder de winkelstraat in. Met de doos in mijn rechterhand volgde ik vlug Snape door de straat heen. Uiteindelijk kwamen we bij een winkel aan waarvan de etalage vol stond met tovenaars kleding. Ook hier stond boven de deur in bruine, sierlijke letters geschreven.
'Madam Malkin's robes for all occasions' las ik hardop voor.
'Gefeliciteerd, de dreuzel geborenen kan lezen.' mompelde Snape ijzig. Ik keek hem niet begrijpend aan, want ik had echt geen flauw idee wat dreuzel geborenen moest betekenen.
'Wat is één-'
'Dat doet er nu niet toe.' onderbrak Snape me. 'Ga jij maar naar binnen om je gewaden te halen, dan haal ik de rest van je school spullen wel. Des te eerder we klaar zijn.' mopperde Snape en hij beende weg zonder nog iets te zeggen.
Beledigd stapte ik de winkel binnen en werd meteen verwelkomt door een heerlijke zoete lucht. Ik glimlachte flauwtjes en keek de winkel rond. Overal waar ik keek zag ik rekken, vol met gekleurde tovenaars gewaden. Ook zag ik her en der paspoppen in de winkel staan. Sommige droegen een uniform, sommige bal-kleding, en sommige een uniform van een één of andere sport die ik niet direct herkende.
'Kan ik je ergens mee helpen liefje?' vroeg een vriendelijk vrouwenstem me. Ik scheurde mijn blik los van de studenten in de winkel en keek opzij naar een kleine, mollige vrouw die volledig in het lila gekleed was. Ze had kort, grijs haar en een bril en ze was haar vijftigste levensjaar al ruim gepasseerd.
'Ja, ik ben opzoek naar schooluniformen.' vertelde ik haar.
'Aha!' zei ze, waarnaar ze me bij mijn arm nam en me meetrok naar een laag staande kruk en me verzocht er op te gaan staan. Ik deed wat ze me vroeg en ik ging op de kruk staan.
Naast mij stond ook een jongen op een kruk die een gewaad droeg, waarvan een andere vrouw bezig was met het in te korten. De jongen had sneeuwblond haar en een spits gezicht. Zijn storm grijze ogen keken de vrouw nors aan.
'Kun je niet een beetje opschieten?' mompelde de jongen verwaand.
'S-s-sorry Mr. Malfoy,' stotterde de vrouw. 'm-maar ik ben bijna klaar. Ik hoef uw gewaad alleen nog maar af te werken.'
'Dat is je geraden ook.' mompelde de jongen. De sneeuwblonde jongen merkte dat ik hem aanstaarde en keek me kwaad aan. Zijn storm grijze ogen haakt in die van mij en even leek het of hij verbaasd was door de aanblik van mijn zeeblauwe ogen.
'En van welke school kom je, liefje?' De vrouw in het lila keek me vriendelijk aan en had al een set gewaden in haar handen.
'Hogwarts, mevrouw.' beantwoorde ik haar vraag vriendelijk. De jongen met het sneeuwblonde haar keek me verbaasd aan. Hij herkende mij natuurlijk ook niet.
'En in welke afdeling zit je?'
'Afdeling?' Ik keek de vrouw niet begrijpend aan.
'In welke afdeling ben je gesorteerd?' vroeg ze me opnieuw. 'Gryffindor, Slytherin, Ravenclauw of Hufflepuff?'
Stomverbaasd keek ik de vrouw aan. Ik had helemaal geen idee dat er afdelingen waren op Hogwarts. Laat staan dat ik niet eens wist in welke afdeling ik zat.
'Eh, ik denk dat u zich vergist mevrouw, maar ik ben nog niet ingedeeld.' zei ik haar eerlijk. Dit maal keek de vrouw me niet begrijpend aan. Ook de jongen met het sneeuwblonde haar keek verbaasd naar me op.
'Maar lieverd, jij bent toch al geen elf meer?' vroeg ze me. 'Hoe kan het dan dat je nog niet bent ingedeeld?'
Nerveus beet ik op mijn onderlip, en op dit moment hoopte ik vurig dat Snape hier nog was.
'I-ik ben nieuw. Dit wordt mijn eerste jaar op Hogwarts.' legde ik haar uit. 'Maar nee, ik ben inderdaad geen elf meer, maar ik zal ook instromen in het vijfde jaar.'
'Wat verrassend. Nog nooit heb ik een leerling gehad die in een ander jaar instroomt.' ze keek me onderzoekend aan. 'Maar ik zal wel wat gewaden geven die zich op je afdeling aanpassen.'
Ze haalde haar toverstaf tevoorschijn en gaf er een zwiep aan. Plots verschenen er allemaal meetlinten die me van top tot teen uit zich zelf begonnen op te meten. De vrouw liep terug naar het magazijn toe om daar wat nieuwe gewaden te halen, terwijl de meetlinten rustig hun gang gingen.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen