Foto bij 90. Lauren De Ruyck

Hiya,
Ik ben echt doodop van voorbije week. Een hele dag bijna niets gedaan; filmpje gekeken en pizza gegeten en voor de rest niets.
Zo'n dagen kunnen echt wel een deugd doen niet?


LUFU

Pas toen zag ik de blauwe plekken in zijn gezicht. "Jaantje toch." Ik moest echt moeite doen om niet te huilen. Ik had veel eerder terug moeten komen, dan was dit misschien niet gebeurd. Ik had gewoon nooit mogen weggaan, dan zouden er zoveel dingen niet gebeurd zijn. Harry zou me nooit bijna verkracht hebben, Niall zou nooit geen ruzie gehad hebben met Harry, Jaan zou nooit zo toegetakeld geweest zijn. Ik zuchtte en probeerde mijn tranen binnen te houden. "We gaan naar huis en je komt tot na de vakantie niet meer naar school. Het is toch maar een dagje en een half skippen." zei ik vastbesloten en reed met Jaan de speelplaats af terug de gang in. Mijn hakken tikken weer op de marmeren vloer en plots komt er een tweede getik bij die sneller gaat dan het mijne. "Juffrouw Juffrouw. Wat denkt u dat u aan het doen bent?" zegt Jaan zijn opvoedster tegen mij. Ik draai me om en kijk haar aan. "Ik neem mijn broer mee naar huis." zeg ik zo kalm mogelijk, eigenlijk wou ik in haar gezicht schreeuwen - ik weet niet waarom- maar ik hield me in. "Dat kan zomaar niet. Je moet daar eerst toestemming voor vragen.'' kwebbelde ze en duwde haar brilletje verder op haar neus. "Dat kan zomaar niet." deed ik haar na. "Mijn broer wordt gepest en in elkaar geslagen tijdens de schooluren op de grond van de school en dat kan wel zomaar? Mijn familie heeft het al meermaals gemeld maar wat doen jullie? Niets! Dat kan allemaal wel zomaar?" schreeuwde ik in haar gezicht. -Misschien denk je nu van wow die reageert overdreven fel maar we hebben het echt al meer dan tien keer laten weten aan de school dat hij gepest wordt.- De vrouw zweeg. "Dat dacht ik al." zei ik en beende weg terwijl ik Jaan voor me uitduwde.
Toen we buiten aankwamen zag ik Maxime nog steeds staan waar ik hem achtergelaten had. "Jaan meet Maxime, Maxime meet my brother Jaan." stelde ik hen aan elkaar voor. "Hoe gaan we naar huis? Want ik heb geen kaartje voor verdere treinen en/of bussen." vroeg ik aan mijn bodyguard. "Daar heb ik al iets op." zei hij en wees naar een wagen die wat verderop stond. "Huurauto." knipoogde hij.

Even later zaten we met z'n drieën in de auto. Maxime had in het begin wat moeite met aan de linkerkant in de wagen zitten en rechts rijden. Maar het lukt nu al behoorlijk goed. "Waarom deden mam en pap hier niets aan?" vroeg ik aan Jaan. Het moet hen toch opgevallen zijn? "Ze zijn een midweek op vakantie. Martin let al de hele week op mij en Jill is ook al langs geweest maar ik vertelde ze telkens dat ik uit mijn stoel was gevallen." Hij liet een scheef glimlachje zien. "ach zo. Wanneer komen mam en pap terug?" vroeg ik. "Morgenmiddag. Ze zullen vast heel blij zijn dat je terug bent, net als ik." Je kon aan zijn gezicht echt zien dat hij blij was.
We praatten nog wat bij en toen we in het dorpje kwamen waar ik weer zou gaan wonen wees ik Maxime de weg naar Jill haar huis.
Nu stonden we met z'n drieën voor Jill haar deur. Ik wist dat ze ook geen school meer had en waarschijnlijk enorm zenuwachtig was voor haar punten. Ik belde aan. De deur ging open en Jill keek me geschrokken aan. "Lau!" gilde ze en vloog rond m'n nek. "Ik ben zo blij om je weer te zien! Blijf je lang? Hoe gaat het met Niall? En met jou en Harry? Oh hey Maxime. Dag Jaan" ratelde ze. "Mag ik misschien binnenkomen dan leg ik je alles wel uit." "Ja, natuurlijk. Kom erin. Oliver is er net ook." zei ze en ging naar binnen. We volgden haar maar Maxime besliste om in de wagen te blijven. "Lau!" zei Oliver blij toen hij me zag en sloeg zijn armen om me heen. Ik denk dat hij me wel vijf minuten lang vastgehouden heeft tot ik zei dat hij me wel mocht loslaten.
Toen we allemaal op de bank zaten begon ik al hun vragen te antwoorden en dat waren er behoorlijk veel, maar ik was echt blij om hen terug te zien.
Al was ik wel wat ongerust over hoe m'n vader morgen zou reageren.

Question for the Q&A are still welcome!
Zijn er mensen die morgen naar Bellewaerde gaan?

Reacties (3)

 • tryforlarry

  Van de ene kant vertrouw ik Maxime niet echt maar van de andere kant weer wel.

  Snel door x

  6 jaar geleden
 • Harryloverxx

  nicee
  snel verder xx

  6 jaar geleden
 • Cliffayne

  oeh ...x

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen