Foto bij I.Forbidden-Seventeen: Detention.

Harry.

Strafwerk, Harry haatte Omber met haar kinderlijke stem en haar achterlijke paddenkop. Hij kon haar wel aan stukken scheuren. Stampvoetend liep hij richting zijn kantoor terwijl hij gekke bekken trok en haar zoo slecht mogelijk improviseerde. Hij kwam vrijwel niemand tegen want iedereen was vertrokken naar hun leerlingenkamers.
      Het was volop herfst en ijzig koud buiten, de buien kletterden al dagen tegen de oude ruiten van het kasteel en vrijwel iedereen begon zich te ergeren aan het troosteloze weer. Hermelien en Ron hadden Harry er voor gewaarschuwd dat Omber hem na zou laten blijven. En stiekem had hij wel geweten dat ze gelijk zouden krijgen, maar hij was te kwaad op de paddenkop om zich daar iets van aan te trekken.
      Hij arriveerde bij haar kantoor, zuchtte en wilde op de deur kloppen, net voordat hij de daad bij het woord kon voegen vloog de deur open. Draco Malfidus keek hem kwaad aan, zijn steengrijze ogen leken vlam te vatten en hij beukte Harry ruw opzij, ‘let op waar je staat Potter’ snauwde hij en verdween richting de trap. Gek genoeg had Malfidus niet alleen bij Omber gezeten, een meisje met lang zwart haar, donkere ogen en een vriendelijke uitdrukking kwam naar buiten gelopen, ‘Hoi Harry, alles goed’ ze knikte, ‘hmpf’ snoof hij en groette Rosalie koel. Ze liet hem alleen en Harry keek het kantoor binnen, Omber zat aan tafel en roerde geboeid in een kopje thee. Ombers kantoor was nog steeds even zuurstok roze als altijd en het gaf Harry de rillingen.
      ‘Meneer Potter, wat een aangename verassing. Neem plaats, neem plaats.’ Ze gebaarde naar de stoel tegenover haar en hij sloot de deur achter zich.
      ‘Goed, u heeft twee uur de tijd om te schrijven. U weet wat de bedoeling is.’ Ze maakte een hikkend en bijna opgewonden geluid en Harry klemde zijn kaken stijf op elkaar om niet te gaan schreeuwen. Hij nam plaats achter het bureau en pakte de griezelige veer. Zodra hij begon te schrijven spleet de wond op zijn hand open en bloedde deze opnieuw. Hij schreef zo snel mogelijk om de pijn van korte duur te laten zijn maar het had weinig zin. De rug van zijn hand begon hevig te bloeden en te prikken. Zijn huid was felrood en brandde gemeen. Hij gooide de veer kwaad weg en Omber keek op met een strenge blik maar een suikerzoete glimlach.
      ‘Alles oké meneer Potter?’ ze grinnikte en ging verder met aantekeningen maken in dossiers. Harry greep de veer en staarde naar de klok. Terwijl de honderd poezen geluiden bleven door galmen in zijn hoofd begon hij weer te schrijven.
      Exact anderhalf uur later liep hij met een bloedende hand terug naar de toren van Griffoendor. Hij liep stevig door en keek niet op of om. Hij was zo ontzettend gefrustreerd dat hij het liefst tegen de stenen muur op de vierde verdieping had geschopt. Zijn overpeinzingen werden doorbroken toen hij twee snel fluisterende stemmen hoorde. Hij hield zijn pas en luisterde,
      ‘Niet alles kan, dat weet je.’ Zei een van de stemmen, het was een jongen maar kon niet plaatsen wie.
      ‘Nee dat weet ik! Maar wat wil je dan, ik kan echt geen andere optie bedenken!’ de stem behoorde toe aan een meisje. Vast een of ander liefdes incidentje. Harry wilde weer verder lopen tot hij iets hoorde wat zijn aandacht trok, ‘Hij wil het niet, ik hou van je maar het is gewoon tegen alle principes in-‘ het gefluister werd zachter en Harry liep op zijn tenen naar de hoek van de gang. Hij legde zijn oor tegen de muur en luisterde weer, het bleef onverstaanbaar. Met zijn hand nog steeds bloedend, zakte hij door zijn knieën en de stemmen werden weer luider,
      ‘Ik weet hoe je er in staat, het is goed en ik kan er mee leven, zolang jij maar van me houdt.’ Zei de jongen gespannen.
      ‘Dankje, jij bent de enige die mij ooit begrepen heeft en ik zal altijd van je houden.’ Zei het meisje.
      ‘Je hebt geen idee’ antwoordde de jongen, Harry hoorde dat hij zich ontspande en plotseling wist hij wie het was. De arrogante en laffe ondertoon kon maar aan één iemand toebehoren: Draco Malfidus. Hij hield zijn adem in en gluurde om het hoekje. Hij had gelijk, Draco Malfidus stond innig verstrengeld met Rosalie Chang. Harry slikte, dit kon niet.


Goed, wat vinden jullie hiervan, wat gaat Harry doen denk je? (:
Gone
Nightfall
Let's Battle

Reacties (2)

  • Kauwgomjunky

    super snel verder xx

    8 jaar geleden
  • DeroGoi

    Snel verder alsjeblieft <3

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen