Foto bij | 40.

WhereWeArex: Jammer dan Stan, It's Harry time

Faith Feerling.


In stilte zit ik naast Harry in zijn auto. Het is geen akward stilte, gelukkig. Ik staar een beetje uit het raam terwijl ik naar het zachte gezang van Harry luister als hij meezingt met de radio. ‘Je hebt best een mooie stem.’ Glimlach ik en dan voel ik Harry zijn blik voor eventjes op mijn schouder branden. ‘Dankje.’ Ik glimlach even en dan focust hij zich weer op de weg. ‘Waar gaan we eigenlijk heen?’ Vraag ik dan. ‘Ik neem je mee uit eten. Als een date.’ Ik kijk Harry even stomverbaasd aan. ‘Lucas weet alles, ik heb hem alles verteld en het was prima, ik heb het je net niet gezegd omdat het een verassing moest blijven, en ik al zag dat Stan pissig was.’ Ik rol even met mijn ogen. ‘Je moet je van Stan echt niets aantrekken hoor.’ Zeg ik en Harry grinnikt even. ‘Was ik ook niet van plan.’

Niet veel later stopt de auto en stappen we beide uit. ‘We moeten wel een stukje lopen, en ik hoop dat je op een bootje durft?’ Ik kijk even met grote ogen naar Harry en hij bijt op zijn lip. ‘Ja, dat durf ik, maar waarom?’ Vraag ik. ‘Het restaurant ligt midden op het water.’ Zegt hij met een glimlach. ‘Romantisch!’ Complimenteer ik hem en een kleine glimlach vormt op zijn gezicht. ‘Waar moeten we heen?’ Vraag ik zodra ik mijn tas uit de auto heb gepakt en de deur dicht heb gemaakt. ‘Recht voor jou uit.’ Ik schrik even van Harry die naast me staat en hij lacht. ‘Dat is al de 3e keer.’ Zegt hij en ik voel dat ik bloos waarna ik mijn tas in mijn arm leg, een beetje expres aan de andere hand, en mijn andere arm was losjes naast mijn lichaam laat hangen, in de hoop dat hij hem straks een keer vastpakt. ‘Het is gewoon alsmaar rechtdoor. Straks die poortjes door en dan komen we al bij de aanlegplaats.’ Legt Harry uit en ik knik waarna ik begin te lopen. Nu vormt er wel een akward stilte. Ik kijk een beetje naar de grond en naar mijn schoenen als ik voel hoe Harry mijn hand toch vastpakt, zoals ik hoopte. Ik voel zijn lange vingers tegen de mijne aan en snel klem ik ze rond zijn hand, waarna Harry hetzelfde doet.

‘We zijn er, en daar moeten we zo heen.’ Harry laat mijn hand los en loopt voor me uit een trapje af, een stijger op. Ik volg zijn voorbeeld en loop achter hem aan. Ik zie en gezellig restaurantje liggen en meteen krijg ik een warm gevoel in mijn maag. Voor me loopt Harry al naar een bootje toe en zonder moeite stapt hij erin. Hij steekt zijn hand uit en ik pak hem aan waarna ik ook in het bootje stap. ‘Ze je tas maar hier neer.’ Harry wijst een plekje naast het stuur aan en ik knik, waarna we op een bankje gaan zitten. Harry blijft echter staan en start de boot, waarna we beginnen te varen. De wint golft door mijn haren en een glimlach komt op mijn gezicht, waarna ik naast Harry ga staan. ‘Achterin licht champagne, onder dat zwarte vest.’ Met een glimlach knik ik en loop ik naar achter waarna ik twee glazen en een fles champagne pak. Harry legt de boot stil en pakt de fles over. Ik houd de twee glazen vast en Harry laat de fles met een lach knallen. Hij schud de glazen half vol en kijkt me dan diep in mijn ogen, als hij een glas over pakt. Zachtjes door de lichtjes langs het water en van het restaurant twinkelen zijn ogen en een warm gevoel verspreid zich weer door mijn maag. Dan drukt Harry zijn glas voor mijn neus. ‘Op onze eerste date?’ Vraagt hij. Een glimlach ontstaat op mijn gezicht. ‘Op onze eerste date.’ Bevestig ik en dan klinkt hij zijn glas tegen dat van mij aan, waarna we tegelijk een slok nemen.

Sorry dat ik gister geen deeltje heb geplaatst !
Mijn zusje vierde haar verjaardag en ze was zelf niet echt hulpzaam,
en mijn vader was ook de ochtend werken, dus moest ik mam helpen...
En in de avond was ik natuurlijk helemaal kapot, hihi.
Ik hoop dat jullie dit deeltje een beetje leuk vinden !
xx

Reacties (14)

 • annae

  Aahw zo romantisch (en nee er hoeft geen drama bij!!)en waarom zijn de jongens die ik ken nou niet zo romantisch en über lief?!

  7 jaar geleden
 • GabiHoran

  Ik zeg: Cheers! (:

  7 jaar geleden
 • Eowiodith

  Maak deze date niet te veel Titanic hé! Ze zijn veel te schattig om al gescheiden te worden!!!

  7 jaar geleden
 • Wavechaser

  dit is wel een omschakeling na een fantasy fic met drama en complotten erin te lezen haha leuk stukje
  keep on writin'
  xx

  7 jaar geleden
 • Arquitecta

  Door IHeartJHutch heb ik nu dat liedje in mijn hoofd D:

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen