Foto bij Chapter 49

'Hey Louis, is Harry bij jou?' vroeg ik diezelfde avond aan mijn beste vriend. Ik zat alleen in de lege woonkamer, de rest lag namelijk al te slapen. Ik wilde Harry alleen heel graag vertellen over mijn avond, en met het tijdsverschil zou dat makkelijk kunnen, omdat het daar net 6 uur was geweest. Toch had Harry niet opgenomen en had ik Louis maar gebeld, die gelukkig wel opnam.
'Nee, ik heb hem eerlijk gezegd al een tijdje niet meer gezien,' zei Louis tot mijn grote teleurstelling.
'Oh...'
'Maar vertel! Hoe ging het?' vroeg Louis toen met zijn aanstekelijke enthousiasme.
'Ik weet niet. We hadden disco deze week, en dat is gewoon absoluut niet de stijl van Denden en mij. Toch hadden we volgens de jury de passen enzo goed uitgevoerd en was het echte een leuke performance. Er zat alleen een lift in, en toen ging ik per ongeluk op Dendens voet staan, waardoor hij mij vanuit zijn armen op moest tillen. Die lift mislukte dus, en daar viel de jury nogal over, ook al nam Dan het wel voor me op.' Ik haalde een keer adem voor ik verder vertelde, omdat ik nogal de slechte eigenschap had om heel snel te praten. 'We hadden te weinig stemmen gekregen van het publiek, en daarom moesten we een dance for your life doen. Dat was echt doodeng. En het besef dat je er dan elk moment uit kan liggen dringt ook heel erg door. Maar gelukkig heeft de jury me door laten gaan, en Denden ook, dus we kunnen er morgen weer vol tegen aan. Maar ik wil echt nooit meer in die dance for your life!'
'Wow, ik ben wel blij dat je er nog inzit,' zei Louis aan de andere kant van de lijn.
'Oh, en we mochten met Loreen dansen. Weet je wel, de winnares van het songfestival. Dat was zo gaaf,' ratelde ik enthousiast verder. Ik hoorde Louis lachen, wat bij mij ook voor een glimlach zorgde.
'Maar ik denk dat ik moet gaan slapen, want ik heb weer een zware week voor de boeg. Wil je Harry een kus van me geven als je hem ziet. En natuurlijk ook de andere jongens. Oh, en heel veel succes dadelijk. Geniet ervan!'
'Dankjewel Sophie. Ik zal het zeker doen en ik spreek je vast snel weer.'
'Dag Lou!' Ik hing op en zuchtte een keer diep. Het was fijn om Louis weer even te spreken, maar ik zou Harry toch liever spreken. Op deze momenten miste ik hem toch meer dan ik eigenlijk zou moeten doen.
Na nog even in gedachten voor me uit te hebben gestaard stond ik op. Ik deed de laatste lamp in de woonkamer uit en sloop voorzichtig de trap op naar boven. Op mijn tenen liep ik de overloop over en opende zo zacht mogelijk de deur van de kamer die ik samen met Vita deelde. Tot mijn grote verbazing was het licht nog aan en lag Vita nog wakker in bed.
'Hey,' fluisterde ik terwijl ik de deur weer zachtjes achter me sloot.
'Hi,' glimlachte Vita terug.
'Kan je niet slapen?' vroeg ik haar. Ze schudde haar hoofd.
'Ben je teveel aan het woelen?' Deze keer knikte ze.
'Wil je vertellen waarover?' vroeg ik terwijl ik op de rand van haar bed ging zitten. Ze haalde haar schouders op.
'Het klinkt heel stom, maar ik mis mijn moeder soms gewoon heel erg,' zei ze.
'Snap ik. Ik mis Harry ook heel erg. En natuurlijk Sandra en Paul,' zei ik begrijpend. 'Waarom bel je ze morgen niet gewoon even. Dat vinden ze vast fijn,' stelde ik vervolgens voor. Ze glimlachte.
'Dat zal ik doen,' beloofde ze me. Ik glimlachte, blij dat ik haar toch een beetje had kunnen helpen.
'Ik snapte trouwens echt niet waarom jullie een dance for your life moesten,' veranderde Vita toen het onderwerp. Ik haalde mijn schouders op.
'We hebben een lift verpest, dan krijg je dat. Maar ik ben hartstikke blij dat ik er nog in zit,' zei ik toen eerlijk.
'Ik ben ook blij dat je er nog bij bent. Anders lag ik helemaal alleen op een kamer,' klaagde Vita lachend. Ik schoot ook in de lach.
'Precies. We moeten gewoon samen naar de finale!'
'Deal!' lachte Vita. Grijnzend gaven we elkaar een high five.
'En nu gaan we snel slapen, voor we morgen helemaal geen energie meer overhouden,' zei ik zogenaamd streng. Ik stond op van haar bed en kleedde me snel om in mijn pyjama. Ik verdween de badkamer in om alle show make-up van mijn gezicht te wassen en mijn tanden te poetsen. Na een bezoek aan de toiliet liep ik weer terug de kamer in.
'Kijk je haren nu eens mooi krullen, Sophie. Ik snap wel wat Harry in jou ziet,' lachte Vita vanuit haar bed.
Ik glimlachte. 'Dankjewel, Vita!' Ik sloeg de dekens open en kroop in mijn nu nog koude bed.
'Weltersuten!'
'Slaap lekker!' Ik knipte mijn lampje uit en staarde nog even het donker van de kamer in, voor ik daadwerkelijk in slaap viel, dromend over alle gebeurtenissen van vandaag.


Ik weet echt niet meer wat ik aanmoet met dit verhaal. Aan de ene kant vind ik het superleuk om al die liveshows na te doen, maar aan de andere kant lijkt het me voor jullie heel eenzijdig en nogal saai, dus ik zit erover te denken om er een paar over te slaan. Natuurlijk ligt het erg voor de hand dat een van de twee nu vreemd gaat, wat natuurlijk weer een hoop drama oplevert, maar aan de andere kant vind ik dat zo cliché. Ik wil dus eigenlijk graag weten wat jullie vinden. Alle liveshows of er een paar skippen en wel of niet vreemdgaan? Let me know! X


Reacties (4)

 • Lovecandy

  Nee geen vreemdgaaningen ( how the fuck skrijfj da!?)
  Bn eens met wat pei ille zegt:D

  8 jaar geleden
 • Merry10002Xx

  Geen liveshows overslaan!! Ze mag er niet uitliggen!!

  8 jaar geleden
 • Cliffayne

  Ik denk dat je slim genoeg bent om drama in het verhaal te brengen zonder dat iemand vreemd gaat... Want eerlijk ? Dat heb ik al veel te veel gelezen... Sorry.

  En dat idee van de liveshows overslaan vind ik wel oke. Xx

  8 jaar geleden
 • LaureWithAnE

  mij maakt het niet uit wat je doet! ik ben er zeker van dat je het weer mooi zal verwoorden, wat je altijd doet trouwens! xxx

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen