Foto bij 96. Lauren De Ruyck

Hey,

Hebben jullie gehoord van de enorme kettingbotsing op de E19 waar 132 auto's bij betrokken waren? Het zag er echt erg uit, 1 dode valt dan toch nog mee vind ik. Ik hoop dat niemand die jullie kennen erin betrokken was. Ik moest die ochtend ook naar school met de fiets door die mist en ik zag echt helemaal niets je zag enkel de lichten van de auto's zweven en dan moest je nog opletten dat je geen paaltjes omver rijd. Waar ik woon was de mist het dichtst omdat er net die nacht 2 fabrieken in de buurt ontploft waren en er ook nog eens rook en gassen in de lucht hingen en door die gassen mochten we niet naar buiten. Ugh!!!!

Nieuw stukje!!:DEnkele van jullie hadden al juist geraden over wie er aan de deur stond.

LUFU

Zwaar ademend drukte ik m'n rug tegen het stukje muur naast de deur. De bel ging opnieuw en opnieuw, hij klopte op de deur; "Ik weet dat je er bent!" schreeuwde hij ook enkele keren. "Ah, hier ben je waarom maak je niet open?" vraagt mijn vader mopperend. Hij wou naar de deur gaan om hem open te doen maar ik hield hem tegen. "Nee! Niet doen papa, alsjeblieft. Het is Dennis, hij is weer vrijgekomen." zei ik bijna hysterisch. Waar haalde die gast het lef vandaan om terug te komen. Had hij z'n lesje nu nog altijd niet geleerd na al die maanden in de gevangenis? "Wat gebeurd hier allemaal?" vroeg Jaan die binnen in de hal kwam gereden. Op dat moment opende mijn vader woedend de deur. Dennis wou net zijn mond optrekken maar toen hij zag dat het mijn vader was klapte hij die snel weer dicht. Ik keek hem van over mijn vaders schouder aan. Hij was niet veel verandert in die twee jaar, hij zag er nog even gemeen uit. Zijn haar stond nog steeds rechtop zoals tijdens elke dansles, zijn chocoladebruine ogen glinsterden wel niet meer zo. Er liep een koude rilling over mijn rug toen hij even naar mij keek. "Kan ik even met Lauren praten, alstublieft?" vroeg hij vriendelijk en met bijna smekende ogen. Nu hij zo keek kon je wel zeggen dat hij er volwassener uitziet, hij was toen ik les kreeg van hem waarschijnlijk een jaar of 22-23 en nu zal hij waarschijnlijk iets van 25 zijn. "Luister eens mannetje, Je hebt mijn dochter al één keer pijn gedaan en daarbij ook meteen haar droom afgenomen, ik laat je dat niet nog een keer doen, ik laat niemand haar nog pijn doen. Dus vergeet het maar dat je met haar mag spreken!" brulde mijn vader. Voor hij de deur dichtgooide zei hij nog 'Je was een geweldige danseres.'
Terwijl ik de armen van m'n vader rond me voelde realiseerde ik wat hij gezegd had. 'Ik laat niemand haar nog pijn doen.' Er vormde zich een kleine glimlach op m'n lippen terwijl ik dat besefte. "Bedankt pap." fluisterde ik. "Alles voor m'n dochter." zei hij voor me los liet en weer naar zijn kantoor ging.

Ik zat al een tijdje sprakeloos en nadenkend aan de keukentafel. "Gaat het met je?" vroeg Jaan die de keuken inkwam om wat te eten. Ik knikte. "Jaan?" "Ja?" vroeg hij. "Wat denk je ervan als ik weer naar een dansschool ga?" vroeg ik met een kleine glinstering in m'n ogen. Jaan keek me geschrokken maar tegelijk ook wel blij aan; ''Meen dat?" Ik dacht even na, meende ik het? Zou ik niet weer bang worden? Licht twijfelend knikte ik. "Ik zou dat geweldig vinden Lauren." zei Jaan enthousiast. "Maar, ik wil wel rustig aan beginnen, slecht 1 uurtje of anderhalf uur per week." zei ik. Jaan die intussen al iets te eten genomen had lachte zijn tanden bloot. "Ik ben zo trots op m'n grote zus.'' "Ik natuurlijk op m'n kleine broertje." zei ik en kneep nog even in z'n wang voor ik uit de keuken vertrok en Jaan nog "Durf dat nooit meer te doen.' hoorde zeggen.
Ik ging richting de piano die in de woonkamer stond, meestal speelde ik op mijn gitaar zodat ik op m'n kamer kon zitten en niemand me veel kon horen maar voor deze keer maakte ik een uitzondering. Ik sloeg enkele toetsen aan en begon een liedje te spelen die ik graag hoorde.

Reacties (2)

  • Lovecandy

    da was kei dicht bij mij ;O

    5 jaar geleden
  • iluffood

    Super lief!!

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen