Foto bij 248.5 Miles 45 hours || seven

AAAAAAAAAAAAAH 38 heersbeesies! So happy C: there you go, keep on posting comments <3
x.

Brow Ln, Halifax, Verenigd Koninkrijk

Zayn en Patricia namen weer aan tafel plaats. 'Don't worry, you love it.' zei Zayn grijnzend toen hij me zag dubben. Ik keek hem even raar aan en hij gaf me een bemoedigend knikje. Het rare was dat hij zei: je houdt ervan. In plaats van: je zult ervan houden.
Hij wíst het al voor ik ook maar een hap had genomen. En toen ik eenmaal een hap had genomen concludeerde ik dat hij gelijk had gehad. Misschien moest ik hem vaker vertrouwen.

'Niall, waar ga je heen?' vroeg Zayn me toen ik na het eten mijn jas aantrok om weer te vertrekken. Het regende, maar dat maakte me niet uit. Iets in mijn hoofd wilde dat ik vertrok. Alsof mijn automatische piloot aanstond, en ik hem niet uit kon zetten. Ik opende mijn mond om te reageren, maar ik kon niks verzinnen om te zeggen. 'Het regent.' vertelde hij me iets wat ik al vernomen had. Ik knikte.
'Je kunt niet zomaar weg gaan.' zei hij met een brok in zijn keel, alsof hij zich plots bedacht hoeveel hij om me gaf. Ik keek hem hoofdschuddend aan, een beetje in paniek. Hij kon me hier niet houden. Ik had recht op mijn vrijheid, toch?
'We moeten weg. Dat zei je zelf.'
'Godverdomme Niall ik was wanhopig toen ik dat zei! Wist ik veel dat je me ook echt zou horen?! Je lag in een coma en je was... Je was de enige nog. Ik wil je niet kwijt oké?' vroeg hij me met een blik die wel degelijk vertelde hoeveel hij wel niet om me gaf. Het was een smeekbede aan me om te blijven. 'Waarom ga je dan niet mee?' Het was eruit voor ik er erg in had, en toen ik eenmaal besefte wat ik gezegd had, was het al te laat. Zayn keek me met grote ogen aan. 'Maar je vertrouwd me niet meer.'
Ik snapte niet waarom hij het voor mij opnam, tegen zichzelf. Maar bedacht me toen dat hij dat alleen maar deed omdat hij van me hield. Op een vriendschappelijke manier dan, bedoel ik. Hij was niet gay. Volgens mij. Oké ik had geen idee.
'Daar zal ik me dan maar overheen moeten zetten denk ik.' zei ik om te laten merken dat ik niet helemaal asociaal was. Hij begon triomfantelijk te glimlachen, blij om wat ik zei. 'Ik neem aan dat je een goede reden had om te zeggen dat we naar Ierland moesten.' Mijn gebruik van het meervoud in deze zin ging automatisch. Alsof ik er altijd al op had gerekend dat hij mee zou gaan. Misschien had ik dat ook wel in mijn onderbewustzijn.
Hij knikte met een verdrietige blik in zijn ogen en zonder nog iets te zeggen liep hij door de hal, naar de trap en de trap op. Toen hij bovenaan de trap stond keek hij me vragend aan. 'Kom je?' vroeg hij me. Ik knikte, hing mijn jas weer op en kwam achter hem aan de trap op.
Ik verwachtte meer dat hij zijn reden zou verklaren, maar dat deed hij niet. 'Is het goed als we morgenochtend met de trein gaan? Richting Halifax, en daarna verder?'
'Ik heb geen geld voor de trein.' herinnerde ik hem. Hij glimlachte naar me. 'Heb je wel, maar ik schiet het wel voor.' Ik keek hem verbaasd aan toen hij zit zei. Hij liep zijn kamer in, opende zijn kastdeuren en haalde er wat kleren uit. Hij gaf mij een wit hemd en een joggingbroek. Toen ik hem niet begrijpend aankeek, zei hij: 'Om in te slapen.'
'Hey maar, weet jij wat er is gebeurd? Waarom ik niks meer weet? Was je erbij?' vroeg ik hem nieuwsgierig. Hij begon zich tot op zijn boxer uit te kleden en trok vervolgens zelf ook een hemd en een joggingbroek aan. Het stond hem eigenlijk nog verrekte goed. Vooral zijn haar, dat nu een beetje door de war zat was leuk. Ik begon opslag te blozen toen ik me bedacht waar ik eigenlijk wel niet mee bezig was.
'Ik euhm...' begon hij, maar hij ging niet verder. Hij bleef zwijgen.
'Zayn?' vroeg ik hem. Hij schudde vlug zijn hoofd. Dus óf hij wist het niet en was er niet bij geweest, of hij wilde het niet vertellen. Ik hoopte dat eerste, maar ik dacht dat tweede. Waarom ik hoopte dat hij het niet wist? Dan had het hem ook geen pijn kunnen doen.

Reacties (3)

 • Dahlias

  TELL ME WHAT HAPPENED OMG I'M DYING. VAN NIEUWSGIERIGHEID DAN LOLL

  5 jaar geleden
 • Nashton

  What happened?! Nieuwsgierige ik is nieuwsgierig.

  5 jaar geleden
 • Hargrove

  Aawh snel verder <33

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen