Foto bij 101.Lauren De Ruyck

Helloooo,

AAaah, ik moet straks mijn rapport gaan afhalen. Wish me luck :s

LUFU

"Ik ben Daphne en dit is Kenny, mijn vriendje die ook een danser is. Jij moet Lauren zijn?" Pas toen ze de naam Kenny vermelde zag ik dat er nog een jongeman naast haar stond die blijkbaar Kenny heette. Hij had een snapback op en hij had donkerbruine ogen. "Ik ben inderdaad Lauren."

Ik volgde mijn vaders voorbeeld door hen beiden een hand te geven. Kenny hield mijn hand langer vast dan het hoorde en staarde me aan. Ik vond hem eng. "Je broer heeft me verteld wat er allemaal gebeurd is en als ik het goed begrijp heb je daar een trauma aan overgehouden en durf je nu niet meer te dansen?" vroeg ze vriendelijk, ik voelde me meteen gerustgesteld bij haar. Ik knikte. "Dat is inderdaad zo. Ze was een geweldige danseres. Het was echt jammer dat ze stopte en het was ook erg wat die jongen haar aangedaan heeft." zei mijn vader. Het was de eerste keer dat ik hem Engels hoorde praten. Hij sprak echt goed Engels, dat had ik nooit van hem verwacht. Daphne knikte begrijpend. Kenny grijnsde naar me toen ik naar hem keek.
Ik kende die grijns, ik kende dat gezicht. Hij leek op Harry, maar het kon Harry niet zijn want die had groene ogen en hij zou vast zijn krullen niet allemaal onder die snapback krijgen.

Na nog een tijdje gepraat te hebben besloten we maar met de les te beginnen. Daphne toonde me waar de kleedkamers waren. Ik bedankte haar en kleedde me snel om en bond nog snel m'n haar samen met een rekker die rond m'n pols hing. Ik deed geen sokken aan omdat ik veel liever op blote voeten danste omdat ik dan niet te veel, maar ook niet te weinig over het parket gleed. Ik liep terug naar de danszaal. "We gaan er meteen invliegen. H- Kenny kan niet meedoen omdat hij iets aan z'n voet heeft en er van de dokter nog niet op mag dansen." Ik nikte begrijpend en wierp een kleine blik op Kenny. Hij knikte met een pruillip. Ik grinnikte bij het zien van zijn gezicht. "Welke soorten dans heb je allemaal gedaan vroeger?" vroeg Daphne aan mij. "Ballet, Jazz, hip-hop en modern" antwoordde ik. Ik zag mijn vader op de bank zitten achteraan in de zaal. "Welke deed je het liefst?" Ik dacht even na. "Modern en Jazz." antwoordde ik. Ballet vond ik eigenlijk niet zo heel leuk, maar het moest omdat je dan elke andere stijl beter onder de knie krijgt. "Okay, zullen we beginnen met Contemporary?" vroeg ze. Ik knikte. Contemporary was ongeveer hetzelfde als modern.
ze liep naar de muziekinstallatie. We deden samen een paar opwarmingen zodat ik geen blessures zou krijgen. Daarna was het aan mij. "Doe maar rustig aan, start wanneer je er je goed bij voelt en als je voelt dat je klaar bent." sprak ze me bemoedigend toe. Ik knikte en daarna startte ze de muziek. Turning Tables startte. Ik stond wat onzeker midden in de zaal. Ik had op dat liedje ooit nog een choreografie geleerd. Ik wist nog enkele stapjes. Ik had het toen van Dennis geleerd. Mijn ogen gleden de zaal rond. Daphne keek me verwachtingsvol en vol geduld aan. Ik was blij dat ze me niet pushte, mijn vader die achter me zat knikte me bemoedigend toe.
Ik weet niet hoe het komt maar door de één of andere reden gaf de glimlach van Kenny de doorslag. Ik haalde diep adem en begon de pasjes te doen die ik me nog herinnerde, ik had het zelf niet gedacht maar hoe langer ik aan het dansen was hoe meer pasjes ik me herinnerde.
Vaag dacht ik dat ik Dennis in de verte gemeen zag staan glimlachen. Maar dat kon niet, hij was hier niet. Telkens als ik me hem inbeeldde deed ik mijn ogen dicht.
Ik danste alsof m'n leven er vanaf hing, ik kon het weer.
Het liedje eindigde en op de laatste tonen zakte ik zachtjes naar de grond toe, ik kwam net op de laatste toon beneden. De muziek stopte, mijn hart ging als een razende tekeer en ik was helemaal buiten adem. Er liep een traan van geluk over mijn wang.
Drie paar handen klapten voor me. "Ik, euh, moet nog enkele boodschappen doen." mompelde mijn vader en verliet de ruimte. Ik zag net hoe hij nog een traantje wegveegde. Twijfelend stond ik op. Daphne keek me lachend aan en Kenny vloog me om de hals. "Ik wist dat je het kon Lau."
Pas toen herkende ik wie Kenny echt was,....

Reacties (9)

 • Mirakel

  jemig dat is echt nep als harry daar opeens bij is

  5 jaar geleden
 • DancersHeart

  hazzaaaa

  5 jaar geleden
 • AishaPayne

  Kenny is Hazz?

  5 jaar geleden
 • MarcelStyles

  Harryyyy

  5 jaar geleden
 • Snuf

  OMG
  IK HOU VAN DIT VERHAAL WHOEHOEEE. En suc6:)
  Xx

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen