Foto bij | 72.

heavens: Eten. Eten. Eten. En dit verhaal lezen. Eten. Eten.

Faith Feerling.


‘Mam, wat ga jij nu weer doen?’ Ik gooi mijn tas op de grond en draai me naar Lucas, om hem vervolgens aan te staren alsof hij een of andere gestoorde gek is. ‘Wat?’ Lucas snapt niet dat zijn vraag net zo dom was. ‘De kerstboom zetten, duh!’ Roept mam en ik schiet in de lach waarna ik naar de keuken loop. Ik zet de waterkoker aan en pak mijn lievelingsthee. Ik zucht een keer diep. ‘Nog een dagje zusje.’ Lacht Lucas als hij 2 glazen en het kopje suiker pakt. ‘Gelukkig wel ja.’ Mompel ik waarna ik de ketel hoor fluiten.
‘Moet ik helpen?’ Vraag ik mam als ik haar de dozen zie sjouwen. ‘Graag lieverd.’ Ik loop naar de gang en pak een doos van de grond. ‘Voorzichtig alsjeblieft, daar zitten de ballen in!’ Ik knik en zet de doos voorzichtig op het kleine tafeltje.
‘Moet ik ook helpen?’ Lucas zet onze thee op de kleine kast en komt naast me staan. ‘Nou, graag! Ik wil daar het dorp hebben, de huisjes zitten in die doos. De lichtjes moeten nog uit elkaar en daar ligt de sneeuw voor over het dorp en op de boom, de boom is pap nu halen die komt er zo aan als het goed is en de ballen hangen hier, ik wil dit jaar de gouden en de bruine.’ We knikken en ik ga aan de slag. Ik pak het witte kleed en leg dat over de kast heen, waar straks het drop op komt. Ik zeg de theeglazen snel even op het andere tafeltje en begin aan het dorp, terwijl Lucas zich over de lichtjes buigt en mam de ballen uit de doos haalt.

‘Luc!’ Ik hoor al dat papa eraan komt. Lucas staat meteen van de bankt op en rent naar de deur, om niet veel later met pap en de boom terug te komen. Ze zetten hem op de goede plek neer en mam begint het sneeuw erover te strooien. Ik leg de laatste lichtjes in de huisjes en zet er wat oude speelgoedautootjes van Lucas van vroeger bij. Ik strooi er nog wat sneeuw overheen en bekijk mijn dorpje dan. ‘Wat schattig!’ Roept Lucas en verward draai ik me om. ‘Sarcastisch of?’ Ik trek een wenkbrauw in de lucht. ‘Nee, ik meen het.’ Lucas trekt een serieus gezicht, en ik moet hem nu wel geloven.
‘Nou, is toch gezellig?’ Zegt mam als we die avond op de bak frietjes zitten te eten. ‘Heel gezellig.’ Glimlach ik, en ik ga anders op de bank zitten, zodat ik fijner zit. ‘Faith! Je voeten.’ Zucht Lucas naast me. Ik kijk hem vragend aan en expres schuif ik mijn voeten nog iets meer onder zijn billen. ‘Faith!’Roept Lucas geïrriteerd en plagerig wiebel ik nog even met mijn tenen zodat net als ik verwacht had Lucas boos opstaat waardoor zijn frietjes de lucht door vliegen.

Eerlijk, ja ik wilde de kerst er op de echte dagen in verwerken, maar was helemaal vergeten dat jullie natuurlijk niet zouden snappen dat het in het verhaal ook kerst is als ze er helemaal niet mee bezig zijn, hahaha.
Dus sorry voor dit wat saaiere stukje, ik was het vergeten, sorry! xxx

Reacties (7)

 • Creator

  Christmassssssssss <3

  7 jaar geleden
 • clairens

  Kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst kerst(H)(H)

  7 jaar geleden
 • xLittleBirdx

  De hele familie bezig om het huis kerstklaar te maken. Dat is zo gezellig ^^
  Dus niks saai!

  7 jaar geleden
 • annae

  Haha die ik ook altijd gewoon je voeten warmen!!

  7 jaar geleden
 • Wavechaser

  Ik merk dat ik niet zoveel tijd heb om story's te lezen en heb soms ook geen zin om te lezen, en heb al meer dan 20 hoofdstukjes gemist dus ik ontabo mezelf met grote spijt.. ik wil het echt niet maar het lijkt me toch beter, maar later als ik weet meer tijd heb zal ik het lezen en heeeel veel reacties geven! Sorry sorry sorry sorry sorry sorry....
  Maar je krijgt nog wel een kudo omdat je het fantastisch doet en het ligt echt niet aan je schrijfstijl of hoe je bent! Het ligt aan mezelf, als je nog verduidelijking wil dan mag je het me altijd vragen!
  xx

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen