Foto bij | 74.

MrsHoranx: is het erg dat ik alsnog louis feels hiervan kreeg terwijl ze eigk een soort van cheat haha oeps

Faith Feerling.


Zoals elk jaar kerstavond was het weer eens hectisch bij ons in huis. We doen het nu al zeven jaar, met mijn vriendinnen en de vrienden van Lucas bij elkaar komen bij ons thuis, en dan een hapje eten, terwijl pap en mam naar een vriendin van mam gaan. Dit is wel pas het tweede jaar dat we ook gelijk Louis zijn verjaardag vieren, aangezien Louis zich pas sinds twee jaar in deze groep heeft gevoegd toen hij is blijven zitten. We zijn nog tegen hem in gegaan dat we het wel anders willen doen maar dat wilde hij niet. Ik weet nog precies hoe hij tegenover mij en Lucas ging staan, zijn handen in elkaar klemde en ons strak aankeek voordat hij de woorden sprak. 'Mijn verjaardag kan ook hier gevierd worden, en de familie is toch overal en nergens kerst vieren. Ik vier het gewoon in het weekeind erna. Ik wil deze traditie niet verbreken.' Lucas en ik keken elkaar zuchtend aan, en hier staan we dan weer. Beide door elkaar lopend en naar elkaar roepend dat de ander aan de kant moet, hapjes te maken en alles voor te bereiden, terwijl pap en mam zich boven aan het opmaken zijn voor hun lange rit en etentje aan de andere kant van de stad.
'Heb jij het cadeautje voor Louis?' Vraag ik zodra Lucas zijn hapjes in de oven zet en naar zijn telefoon loopt, die op de keukentafel licht. 'Ja, boven in de kast, hoezo?' Vraagt hij. 'Nee gewoon. Je hebt met Louis toch later afgesproken? Wat nu als we iedereen het pakje voor Louis onder de kerstboom laten leggen?' Stel ik voor. 'Goed idee zusje!' Roept hij stalend en meteen is hij weg. Een diepe zucht verlaat mijn mond. 'Rust.' mompel ik terwijl ik verder ga met de vulling voor mijn eigen bedachte kerstcake.

'Ruikt goed kinders.' Grapt pap als hij beneden komt. Ik draai me weg van mijn versierwerk en kijk even naar papa. 'Die blouse moet je in je broek doen, dat staat veel leuker.' Zeg ik terwijl ik hem even kritisch bekijk. 'Nee joh, ik heet toch geen Harry?' Grapt hij, en meteen kijk ik hem fronsend aan. 'Wat heeft Harry hier nu weer mee te maken?' Spreekt Lucas mijn gedachtes hardop uit. 'Die heeft dat toch ook altijd?' Lacht pap. 'Nee, want hij draagt niet eens altijd een blouse, en dan heeft hij ook de bovenste paar knoopjes los, maar als ik jou was zou ik die bij jezelf dichthouden.' Argumenteer ik en pap begint te lachen. Ik zucht een keer diep en besluit er maar niet meer op in te gaan. Met de volle concentratie ga ik weer verder met het versieren van mijn cake. Al die kleine sterretjes die ik er van fondant op wil hebben moeten natuurlijk wel goed zitten, anders ziet het er niet uit.
'Nog hulp nodig?' Ik kijk op van een bekende stem en krijg een mega glimlach op mijn gezicht te staan als ik Harry met 2 plastic tassen en zijn jas nog aan de deuropening van de keuken zie staan. Meteen laat ik alles vallen en ren naar hem toe. Ik klem mijn armen rond zijn nek en druk mijn lippen op die van hem. 'Fijne kerst schat.' Glimlach ik terwijl Harry me nog een kusje geeft. 'Jij ook fijne kerst babe.' Glimlacht hij.Reacties (11)

 • neveronline

  hé dat is mijn reactie hahaha

  7 jaar geleden
 • Subdivisions

  Merry X-Mas!
  Snel verder xx

  7 jaar geleden
 • XLetMalikYou

  ik wens iedereen + solange een fijne kerst toe. (helaas zonder sneeuw)

  7 jaar geleden
 • annae

  To everyone merry Christmas!!

  7 jaar geleden
 • xLittleBirdx

  Fijne kerst!

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen