Foto bij • Chapter 10 •

Omdat we de 50 abbo's hebben gehaald besloot ik nog een stukje te activeren:D

As usual; veel leesplezier:D

Die ochtend word ik gewekt door het gekwetter van een vogel. Ik lig stil op mijn rug en luister naar de geluiden om me heen. Ik hoor het gesnurk van de slapende dwergen. Langzaam doe ik mijn ogen open en vervolgens ga ik overeind zitten. Ik schrik als ik zie dat Thorin zittend tegen een pilaar vlak bij mijn slaapplaats in slaap is gevallen. Heeft hij bij mij de wacht gehouden? Ik frons en voel dan een plotselinge kriebel in mijn onderbuik. Ik druk het gevoel weg en ga staan. Zachtjes en beheerst, om de anderen niet wakker te maken, loop ik naar het raam. Heel even word ik verblind door de felle zon. Dan hoor ik hoe een deur achter me open gaat, en snel draai ik me om. Een grote man met een wild aanzicht kijkt verbaasd naar de dwergen die over de grond verspreid liggen. Dan ziet hij mij staan en zijn mond valt open. Ik druk mijn wijsvinger tegen mijn mond als teken dat hij stil moet zijn, en wijs naar de keuken. Hij knikt en loopt naar de plek waar ik gewezen heb. Ik volg hem.
‘Gegroet Beorn,’ zeg ik zacht, als ik me ervan verzekerd heb dat geen dwerg me kan horen. ‘Noem mij alstublieft Mina in het bijzijn van de anderen.’
De huidverwisselaar kijkt me vragend aan. ‘Weet u dat uw vader naar u opzoek is?’ zegt hij met zware stem. Ik bijt even op mijn lip en begin dan mijn gehele verhaal te vertellen. Van het moment dat ik ben weggevlucht tot nu. Ik vertel alles, ook over Azog en het feit dat het een geplande ontvoering was. Het enige waar ik niet over spreek zijn mijn gevoelens voor Thorin. Want hoe erg ik het ook wil ontkennen, ik weet toch dat er iets is. Wat het is weet ik nog niet.
‘Je boog is gebroken?’ vraagt Beorn dan, zodra ik mijn verhaal heb afgerond. Ik knik en glimlach even. Typisch Beorn, om daar als eerste over te beginnen. De huidverwisselaar loopt even een andere ruimte binnen en komt daarna terug. Hij heeft een zak in zij handen.
‘Ik heb deze boog lang bewaard, aangezien ik er niet goed mee kan omgaan. Ik denk dat jij er meer aan hebt,’ zegt hij vriendelijk, terwijl hij de boog uit de zak trekt. Het valt me op dat hij me nu met jij aanspreekt, maar ik zeg er niets van. Dan trekt hij een prachtige boog uit de zak en geeft hem aan mij. Ik hap naar adem. De boog is van een witgoud gekleurd materiaal gemaakt en verstevigd met echte drakenschubben. De pees is van gevlochten staartharen van een Felaróf, van het ras Mearas, koningen van alle paarden. Ik heb wel eens van zulke bogen gehoord. Ze zijn gemaakt voor de hoge elven van Gondolin in de eerste era. Ze worden niet meer gemaakt en zijn als verloren beschouwd.
‘Dit kan ik niet aannemen,’ zeg ik met grote ogen. Beorn trekt zijn wenkbrauw op.
‘Ik wil dat je het aanneemt. Het is een geschenk van mij en het zou onbeleefd zijn het af te wijzen,’ zegt de huidverwisselaar. Ik slik en knik dan.
‘Bedankt,’ zeg ik, mijn stem vol respect. Beorn kijkt me even scherp aan maar glimlacht dan vriendelijk. Dan hoor ik wat gestommel uit de stal komen en ik besef me dat de bergen wakker zijn geworden. Plotseling krijg ik het heel benauwd en ik span de boog en leg een pijl op de pees.
‘Ik ga buiten kijken waar de orks zijn,’ zeg ik haastig, om vervolgens snel de deur uit te lopen.

‘Az schakalím uluthrek nar thulqna!’
De stem van een ork doet me opschrikken. Ik kijk door de bladeren van de boom waarin ik me verscholen heb naar beneden, en zie twee orks onder de boom doorlopen. Ik heb geen flauw idee wat ze zeggen. Heel even voel ik de verleiding om ze neer te schieten, maar ik besef me dat ik dan alle aandacht op me vestig. En dus spring ik in stilte verder naar de andere boom. Ik besluit terug te gaan naar het huis van Beorn. Mijn handen voelen koud aan en ik heb wel genoeg gezien. De orks houden overduidelijk buiten de wacht en ik voel me ook niet veilig meer. Ik spring nog wat verder van boom naar boom, tot ik bij de rand van de open plek ben aanbeland. Ik laat me zachtjes uit de boom glijden en kom zonder geluid te maken op de grond terecht. Meteen begin ik in stilte naar het huis te rennen. Als ik bij de deur sta kijk ik even over mijn schouder heen. Ik zie niets bewegen achter me, maar ik weet dat ze me alsnog gezien kunnen hebben. Ik stop de pijl weer terug in de koker die over mijn rug hangt en vervolgens hang ik de boog over mijn schouder. Ik hoor de dwergen binnen op zachte toon met Beorn praten en ik haal even diep adem. Dan doe ik de deur open.
Ze kijken me allemaal aan. Dan begint Gandalf te praten.
‘Iets gezien?’ vraagt hij zacht. Ik trek mijn wenkbrauw op.
‘Natuurlijk heb ik iets gezien, ik heb ogen,’ zeg ik met een glimlach. De tovenaar zucht even vermoeid, maar kijkt me dan even serieus aan.
‘Ze zijn vlakbij en wachten tot we vertrekken,’ zeg ik dan moedeloos. Gandalf zucht even en Beorn mompelt ‘Daar was ik al bang voor.’
Ik plof neer voor de open haard die aanstaat, en begin mijn handen op te warmen. Dan word ik aangetikt door Fili.
‘Je had er bij moeten zijn,’ begint hij vrolijk. ‘Gandalf en Thorin gingen beiden helemaal door het lint toen ze erachter kwamen dat je in je eentje naar buiten was gegaan,’ zegt hij opgewonden. Ik grijns.
‘We moeten door Mirkwood gaan,’ hoor ik Gandalf dan zeggen. ‘We hebben zelfs een elf bij ons die de weg weet.’
Meteen spring ik op en ik kijk de tovenaar strak aan.
‘Ik ga níét door Mirkwood,’ sis ik hem toe. De tovenaar zucht vermoeid.
‘Wie zegt dat je ze tegenkomt?’ vraagt hij. Ik rol met mijn ogen.
‘Je wéét net zo goed als ik dat ze naar me op zoek zijn.’ Ik voel hoe ik boos word. De tovenaar kijkt me geïrriteerd aan.
‘Ik reis met jullie mee, en ik weet zeker dat ik je vader wel kan overhalen om, als hij je al tegenkomt, je te laten gaan.’
Ik slik even. Mijn vader heeft altijd een goede band gehad met Gandalf, en ik vertrouw de tovenaar.
‘Goed dan,’ geef ik uiteindelijk toe.Reacties (9)

 • Frey_

  Don't go trough Mirkwood, don't go trough Mirkwood!
  Maar is Beorn niet verbaasd om de dwergen te zien? :')

  5 jaar geleden
 • xKili

  niet door mirkwood gaan:(maar ze mag de dwergen ook niet verlaten:(

  5 jaar geleden
 • Trager

  Omg zoo cute!

  En gefeliciteerd met je abo's:D!

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  Oh ja ben je wel zo zeker van Gandalf? Je zou je vader beter moeten kennen dan dat, een onredelijke ouwe elf waar je niet mee kan praten! Ik hoop echt voor Mina dat ze nog weggeraakt muwahahahah ;p

  Snel verder pleaseeeeeeeeeeeee?

  5 jaar geleden
 • Gisborne

  Hihi, ik vind een bezorgde Thorin leuk ^^
  Snel verder! <333333333

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen