Foto bij Hundred-Eighty-Seven

Tuesday 24 December 2013

Hannah Mae Wilson

Na een lekker gezellig ontbijt met z'n allen, hadden we besloten om te gaan schaatsen, maar ik wilde m'n ma eerst vertellen dat ik zwanger ben. Harry en ik zitten nu op mijn kamer om ons warm aan te kleden, maar ik wil niet weg voordat m'n ma het weet. Alleen weet ik niet hoe ik erover moet beginnen.
"Is er iets?" vraagt Harry als hij zijn trui over zijn hoofd heeft getrokken. Ik sta in m'n bh voor mijn kast, waar ik net een aantal kleding stukken heb in gelegd. Ik draai mijn hoofd naar hem toe en zucht.
"Ik wil het mam vertellen voordat we weggaan, maar ik weet niet hoe" zeg ik en Harry komt naar me toe en slaat zijn armen om me heen en drukt een kus op mijn blote schouder.
"Het komt wel goed, ik snap dat het lastig is, ik heb hetzelfde probleem gehad" zegt hij en ik draai me om in zijn armen.
"Ga je het jou moeder ook vertellen?" vraag ik en hij schud zijn hoofd.
"Ze weet het al" zegt hij en ik knik en een zucht verlaat mijn mond.
"Hoe reageerde ze?" vraag ik en hij glimlacht.
"Goed, ze was blij voor ons" zegt hij en ik knik opnieuw en glimlach lichtjes.
"Waarom is dit zo moeilijk, ik ben volwassen en heb geen toestemming en alles meer nodig, waarom blijft het dan toch moeilijk?" mompel ik en ik hoor Harry even grinniken.
"Omdat je wilt dat ze niet boos is of teleurgesteld en dat ze trots op je is, maar soms weet je niet zeker of ze dat ook echt zullen zijn" zegt hij en ik kijk omhoog om hem aan te kijken.
"Waarom heb je altijd zulke wijze woorden?" zucht ik en hij lacht.
"Van Liam geleerd, hij is er de beste in" zegt hij en ik knik. Volgens mij is Liam daar inderdaad heel goed in, maar Harry kan er ook wat van. Hij weet altijd wel wat hij moet zeggen op welk moment dan ook.
"Kleed je aan schat, ze wachten al denk ik. Straks denken ze nog dat we eerst het bed ingedoken zijn voordat we ons aankleden" zegt hij met een lichte grijns en ik lach. Ik pak een warme trui en trek die over mijn hoofd. Ook borstel ik mijn haar nog even opnieuw en draai me dan naar Harry toe, die me met een glimlach aankijkt.
"Ja?" vraagt hij en ik knik langzaam. Hij steekt zijn hand uit en ik pak hem vast en hij trekt me mee de kamer uit en naar beneden.
"Het komt goed" fluistert hij en hij drukt een kus op mijn mondhoek. Ik bijt lichtjes op mijn lip en loop de woonkamer in, waar Julian en Jessica al helemaal klaar zitten. Helemaal ingepakt. Ook m'n moeder heeft haar sjaal al om. Menno is er ook al bijna klaar voor, alleen Harry en ik nog niet. We hebben onze jas en schoenen nog niet eens aan. M'n moeder kijkt naar ons als ze merkt dat we hier staan en kijkt me vragend aan. Ze snapt natuurlijk niet waarom we onze jas enzo nog niet aan hebben.
"Mam, ik wil je eerst iets vertellen voordat we gaan" zeg ik en bijt op m'n lip. Ik heb ook meteen de aandacht van Menno, Jess en Julian, die me nieuwsgierig aankijken.
"Uh okay" zegt ze en ze gaat op de bankleuning zitten, terwijl ik even naar Harry kijk, die me een knikje geeft.
"Ik uhm" begin ik en kijk naar m'n moeder, die me vragend aan blijft kijken. "Ik ben zwanger" zeg ik dan en bijt op m'n lip, terwijl ik Harry een kneepje in mijn hand voel geven.
"Zwanger?" zegt mam en ze staat op en ik knik.
"Hoelang?" vraagt ze dan en ik slik. Ik kan echt niet zien of ze boos is.
"Drie en halve maand" zeg ik dan en kijk haar aan. Ze kijkt terug, maar kijkt dan naar Harry.
"Ik wist dat dit ging gebeuren" zucht ze en ik zucht nu ook.
"Mam, het is gebeurd toen we al een relatie hadden" zeg ik en ze kijkt me aan.
"Serieus? Waarom wisten we dat niet?" vraagt ze niet-begrijpend.
"Omdat Jessica een fan is van de jongens en ook twitter heeft en omdat het een geheim was. Nog steeds een beetje trouwens" zeg ik eerlijk en ze knikt.
"Ik begrijp het, hoe staan jullie er zelf in" vraagt ze en ze kijkt ons beide even aan.
"Mae is echt heel speciaal voor me en ik ben klaar voor een kindje samen met haar" hoor ik Harry naast me zeggen en ik glimlach.
"We zijn er blij mee mam, het was een ongeluk, maar ik heb er geen spijt van" zeg ik en ze knikt.
"Nou gefeliciteerd dan, wordt ik eindelijk oma" grinnikt ze en ik lach even en geef haar een knuffel. "Je wordt echt zo volwassen" zucht ze en ik grinnik.
"Je hebt nog twee kleine dondertjes hier" grijns ik.
"We zijn niet klein" roept Julian meteen en ik lach.
"Laten we lol gaan maken" zegt mam en we glimlachen. Harry en ik trekken onze laarzen aan in de gang en ook onze winterjas trekken we aan. Ook trekken we handschoenen aan en een sjaal om en als laatste een muts op ons hoofd.

We komen aan bij de schaatsbaan in het dorp waar gelukkig niet heel veel mensen zijn. Er is kans dat Harry nu wel herkend wordt want zo goed vermomt is hij nu niet, maar dat moet dan maar zo zijn. We lopen verder en lopen naar het gebouwtje waar je schaatsen moet huren. Nadat we dat gedaan hebben, wisselen we onze schoenen in voor schaatsen. Jessica en Julian zijn de eerste die het ijs op gaan. Als Harry en ik ook klaar zijn, gaan we er ook op en het is even wennen. Harry heeft mijn hand vast en trekt me mee. Naast elkaar schaatsen we een rondje om even in te komen. Ik zie m'n moeder ook op schaatsen en het ziet er echt heel grappig uit, ze kan het niet zo goed. Ik lach even en let dan weer op waar ik schaats anders val ik straks zelf.
"Ik heb niet vaak geschaatst, dus vindt het knap dat ik kan blijven staan. Altijd als ik ging schaatsen, lag ik nu al op m'n kont" zegt Harry en ik begin te lachen.
"Meen je die?" vraag ik lachend en hij knikt.
"Kan nu ook hoor" lach ik en met mijn losse hand geef ik hem een zacht duwtje, maar het is hard genoeg waardoor hij zijn evenwicht verliest en op zijn kont beland. Ik begin keihard te lachen en stop met schaatsen voordat ik zelf ook nog val. Harry blijft op het ijs zitten terwijl hij me hoofdschuddend aankijkt.
"Hier ga je voor boeten Mae Wilson. Nu is mijn hele broek nat" gromt hij en ik kom echt niet meer bij van het lachen, waardoor er al snel tranen over mijn wangen rollen. Ik hoor m'n zusje ook lachen en ik draai me om en zie dat ze ook naar Harry kijkt.
"Evenwicht kwijt geraakt?" roept ze naar Harry, ergens snap ik niet hoe ze normaal tegen hem kan praten, ze is een super grote fan en de vorige keer toen was ze heel verlegen, waar is mijn zusje gebleven, nee grapje. Al snap ik het nog steeds niet. Harry komt weer overeind en klopt zijn broek af en komt dan op me af.
"Je gaat zo boeten" grijnst hij en ik schaats snel weg, maar ik moet wel oppassen want ik wil niet vallen, want dat is waarschijnlijk al zijn bedoeling. Ik kijk kort achterom en zie hem achter me aan komen. Ik ontwijk andere mensen, vooral meisjes en volgens mij hebben ze ook al door dat DE Harry Styles hier op de schaatsbaan is. Al snel heeft hij me te pakken en draait hij me om en kijkt me met een grijns aan.
"I got you" fluistert hij zachtjes en ik lach even en leg mijn handen tegen zijn borst terwijl ik achteruit verder schaats, maar al snel stopt hij ons en staan we stil en kijken we elkaar aan.
"Ik dacht dat je me ging laten boeten" zeg ik en hij schud zijn hoofd.
"Nee, je hebt een klein wezen in je buik" fluistert hij in mijn oor en dan laat hij me los en schaatst naar mijn zusje en broertje toe, die een soort van ijshockey aan het spelen zijn. Ik schud mijn hoofd en schaats ook die kant op en ga ook met ze mee doen. Het is ijshockey met je schaatsen en een soort ding, geen idee wat het is.

We hebben een lange tijd geschaatst, Harry en ik hebben ook samen nog rond geschaatst en hard gelachen, maar ik ben nu helemaal bevroren en mijn voeten doen zeer. Ik schaats naar de zijkant en stap van de schaatsbaan af en wandel naar m'n moeder toe, die wat verderop zit met Menno.
"Al klaar?" vraagt ze en ik knik en ga zitten.
"Ja, ik begin moe te worden" mompel ik en verwissel m'n schaatsen weer in voor mijn laarzen, die helaas ook koud zijn.
"Wie heeft er zin in Warme chocomel?" roept mam naar de drie die nog aan het schaatsen zijn.
"Ik" roept Jessica heel hard en ze komt meteen naar ons toe. Ook Harry en Julian komen nu terug en alle drie trekken ze hun schaatsen weer aan.
"Pff, nooit gedacht dat ik ooit zo fanatiek zou gaan schaatsen" zegt Harry als hij zijn schoenen weer aan heeft.
"Voor alles is een eerste keer" grijns ik en hij knikt.
"Dat klopt" zegt hij terug en hij brengt onze schaatsen terug. Ik kijk opzij en zucht als meisjes met grote ogen naar Harry kijken, ze hebben het dus echt door. Harry komt terug gelopen en met z'n zessen lopen we richting mijn huis. Harry loopt gewoon naast me en zet zijn muts opnieuw op.
"Dit ding is bevroren" zucht hij en ik grinnik en hij draait zijn hoofd naar me toe.
"Wat lach je me toch elke keer uit" zegt hij en ik bijt op mijn lip.
"Ik ben gewoon blij dat je hier bent" zeg ik wat zachter en hij glimlacht en legt zijn arm over mijn schouders en trekt me naar zich toe.
"Daar ben ik ook blij mee" zegt hij en ik voel een kus op mijn slaap en ik glimlach. Hij laat me weer los en ik hoor wat gepraat achter me. Ugh, kunnen ze ons nooit met rust laten?

Reacties (5)

 • HoranLoverr

  We begrypen het he-le-maal !!
  Ik weet dat je er niet wilt over praten, maar toch kan je alles tegen me zeggen he:)
  We kennen elkaar niet perfect maar toch.
  Veel plezier gehad in Londen ?:)
  Hopelijk word je snel weer beter (niet alleen voor het verhaal maar ook voor je leven enzo buiten de story)

  Veel beterschap !!.. Xxx(H)

  6 jaar geleden
 • Manoukjeee

  Geweldig stukje!
  Ik heb je verhaal wel de afgelopen week gemist, want je schrijft echt super!
  Ik hoop dat je snel weer wat beter in je vel zit !
  xx

  6 jaar geleden
 • AllDayDreams

  Cuties!!
  Snel verder xx

  6 jaar geleden
 • carlinnoss4

  Londen is awesome:)Ben er 4 weken geleden geweest:)snel verder btw;)

  6 jaar geleden
 • Twice

  Aaaw wat lief.
  Je maakt me echt blij met dit stukje. (:

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen