Foto bij • Chapter 19 •

Jullie krijgen straks na het eten nog een stukje:DHet liedje dat ik in dit stukje gebruik is I see fire van Ed Sheeran. Fantastisch liedje. GO LISTEN IT!:P

Veel leesplezier:P

De rest van de middag schrijf ik verder aan het lied waar ik in Mirkwood al aan begonnen was.

‘Oh hithui ëa uin aeglir maniéth
Quirya saleth tiria hanarnya faêr
Waiya pant urulócë osp adareth
Quirya tirir Durinum iôn.
'

Mijn stem schalt door de kamer waar we met zijn allen zitten. De kamer is ruim. Er staan veertien bedden. Aangezien ik de enige vrouw in het gezelschap ben, slaap ik in een aparte kamer hiernaast.
‘Wat zong je?’ vraagt Fili nieuwschierig. Dan merk ik dat alle dwergen me aanstaren. Ik bloos.
‘Een aantal zinnen van een lied waar ik in Mirkwood al aan begonnen was,’ zeg ik zacht, ‘Het gaat over Erebor. Ik vind dat wij elven te weinig weten over wat er precies gebeurd is.’
Fili kijkt bedenkelijk voordat hij wat zegt. ‘Schrijf het in de taal van de mensen. Dat is toch de algemene taal hier in Middle Earth.’ Ik besef me dat hij gelijk heeft. Als ik het in de taal van de mensen zing weet iedereen waar ik het over heb. Ik kijk aandachtig naar het blaadje en vertaal dan de regels.
‘Zo,’ zeg ik.
‘Zou je het willen zingen?’ vraagt Thorin. De dwergenprins was tegen Balin aan het schaken, maar had blijkbaar verloren.
‘Het is niet echt vrolijk,’ zeg ik aarzelend.
‘Maakt niet uit,’ zegt Dwalin. Ik haal even diep adem en pak dan de mandola die ik heb laten brengen.

‘Oh, misty eye of the mountain below
Keep careful watch of my brothers' souls
And should the sky be filled with fire and smoke
Keep watching over Durin's sons

If this is to end in fire
Then we should all burn together
Watch the flames climb high into the night

Calling out father, oh,
Stand by and we will
Watch the flames burn auburn on
The mountain side high

And if we should die tonight
We should all die together
Raise a glass of wine for the last time

Calling out father, oh,
Prepare as we will
Watch the flames burn auburn on
The mountain side

Desolation comes upon the sky.
’


Zodra ik klaar ben met zingen hoor ik iemand zachtjes snikken. Geschrokken spring ik op; het is Bombur.
‘Sorry,’ zegt de dikke dwerg huilend, ‘Maar ik kan niet geloven dat we zo ver gekomen zijn.’
Als ik om me heen kijk zie ik dat ook over Balins gezicht een traan naar beneden glijdt. Thorins ogen glinsteren en ik zie dat mijn lied bij alle dwergen herinneringen naar boven haalt.
‘Het is nog niet af, toch?’ vraagt Thorin met schorre stem. Ik knik.
‘Ga dan snel verder met schrijven.’ Na dit gezegd te hebben, tikt hij Balin aan om verder te schaken.

‘Eet smakelijk!’ De stem van de Meester van Laketown schalt boven het geroezemoes uit. De dwergen vallen meteen aan op de wijn. Links van mij zit de meester en rechts van mij Thorin. De meester zit op een hoge troon, maar Thorin op dezelfde bank als ik. Ik heb geen flauw idee waarom, maar de dwergenprins geeft me een ongemakkelijk gevoel.
Mijn eerste portie eten is groente. Er was maar weinig groen voedsel te zien op te grote tafel. Blijkbaar wisten de mensen van Laketown dat de dwergen echte vleeseters waren. Al kan hun leider er ook wat van. De meester schrokt het ene na het andere stuk vlees naar binnen. Als ik naar rechts kijk zie ik dat Thorin iets rustiger eet, maar het scheelt niet veel. Ik verwacht dat er bij hem allemaal resten in zijn baard zitten, maar tot mijn verbazing eet hij netjes en veegt hij zijn handen en mond af aan een servet. Dan kijkt hij op naar mij.
‘Het is onbeleefd om te staren,’ is het enige wat hij zegt. Ik merk dat ik rood word.
‘Het viel me alleen op dat je anders at dan de andere dwergen. Jij gebruikt je servet tenminste nog.’ Ik weet niet waar ik de woorden vandaan haal. Thorin grijnst.
‘Ik heb geleerd beleefd te zijn. Daar werd bij mij thuis nogal veel waarde aan gehecht, maar dat was alleen maar omdat wij van de koninklijke familie waren,’ zegt hij. Ik trek mijn neus op.
‘Bij ons elven moet iedereen beleefd zijn,’ zeg ik grinnikend. De dwerg trekt zijn wenkbrauw op.
‘Jullie zijn overleven beleefd. Zelfs als je iemand niet mag laat je dat op een beleefde manier merken,’ zegt hij. ‘Ik neem aan dat jullie nooit grappen maken tijdens het eten.
Ik frons. ‘Waarom zou je grappen maken tijdens het eten?’ vraag ik verward. De dwerg kijkt me geschokt aan.
‘Wat doen jullie dat tijdens het eten?’ vraagt hij verbijsterd. ‘Praten jullie over serieuze dingen dan?’
Ik schud mijn hoofd. ‘We praten niet,’ zeg ik. De dwerg kijkt me met een ondeugende glimlach aan en roept dan iets naar de andere dwergen. Voordat ik het weet zitten ze om me heen moppen te tappen. En uiteindelijk laat ik ook alles wat ik geleerd heb gaan en lach ik net zo hard mee. De dwergen drinken steeds meer wijn, en uiteindelijk valt Bofur zelfs van zijn bank af en begint te snurken. Hij heeft zichzelf in slaap gedronken. Ik let daarentegen enorm op de hoeveelheid wijn die ik drink. Ik heb hoogstens twee glazen op en heb nog nergens last van. Al moet ik bekennen dat wij elven in het algemeen beter tegen drank kunnen. Na een paar minuten zijn ook Bifur en Oin in slaap gevallen. Ik wil net mijn derde glas wijn inschenken als ik een bulderend gelach rechts van me hoor. Thorin is ook dronken, al valt het nog wel mee als je de rest van het gezelschap bekijkt. Ik rol met mijn ogen en besluit deze keer water te drinken. Dan schud de hele tafel heen en weer. Fili heeft hard met zijn vuist op de tafel geslagen en valt lachend van de bank af. Ook ik kan mijn lach amper inhouden; de arme Kili is door zijn broer met zijn gezicht in een grote appeltaart geduwd. Ik sla mijn hand voor mijn mond om mijn lach in te houden, maar dat gaat niet. Kili kijkt beteuterd naar zijn broer, maar begint dan stukken appeltaart van zijn gezicht af te halen en stopt deze meteen in zijn mond.
De bank waarop ik zit trilt als Thorin zich naar voren naar zijn neefje toe buigt.
‘Daar wilde ik nog van eten,’ zegt hij met een vaste stem. Ik trek mijn wenkbrauw op. De dwergenprins is helemaal niet zo dronken als hij lijkt. Hij doet mee met zijn mannen, maar heeft ervoor gezorgd dat hij zelf alleen maar een beetje aangeschoten is. Dan laat Thorin zich terug op de bank vallen en stoot met zijn rechterbeen tegen mijn been aan. Ik kijk op en ontmoet zijn ogen.
‘Sorry,’ zegt hij, maar hij trekt zijn been niet terug. Ik frons even en hij barst in lachen uit. Voor de zoveelste keer deze avond rol ik met mijn ogen.
Misschien is hij toch dronken.

Reacties (8)

 • Jarnsida

  Ik hou van de dronken Thorin muwhahaha sneaky dwarf

  6 jaar geleden
 • DeroGoi

  Geweldig deeltje, viel bijna zelf van mijn stoel hahaxDsnel verder ^^:Dx

  6 jaar geleden
 • LynnBlack

  phahahahahaha oh yes he's definitely drunk!
  Hihi I love it!
  Snel verder pleasee?

  P.S ff zeggen maar OMG I See Fire by Ed Sheeran has been my favorite song since the day Peter posted it on Facebook and Youtube, I swear it's so beautiful, the way Ed sings it just gives me goosebumps!!

  6 jaar geleden
 • vampkitty

  snel verder

  6 jaar geleden
 • KiliGirl

  Hehe Kili in appeltaart.

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen