Foto bij 2.10 Lauren De Ruyck

Woensdag 11 september 2019

Enkele weken later zijn Harry en ik op weg naar de gynaecoloog. We hadden nog niemand verteld dat ik zwanger ben, maar Louis had me wel al proficiat gewenst omdat hij het al wist.
Ik vond het echt wel spannend om naar de gynaecoloog te gaan, ik wist niet echt wat ik kon verwachten. Harry en ik zeiden niet veel tegen elkaar en omdat het zo stil was zette ik de radio aan.

Isn't she lovely
Isn't she wonderful
Isn't she precious
Less than one minute old
I never thought through love we'd be


Ik hoorde Harry grinniken. "Wat is er zo grappig?" vroeg ik. "Het lijkt wel telkens ik dat liedje hoor of zelf zing dat er iets nieuws begint in m'n leven die m'n hele leven overhoop haalt. Toen ik het op X-factor zong had ik nooit gedacht dat ik zo bekend zou worden en nu wordt ik vader." glimlachte Harry.
Ik lachte, zover had ik er eigenlijk nog niet over nagedacht.
Harry reed de parking van het ziekenhuis op en parkeerde zo dicht mogelijk bij de ingang. Ik zuchtte, het wordt zo echt nu. "Komaan babe." zei Harry voor we beiden uitstapten.
Van zodra Harry bij me was nam ik z'n hand vast. We wandelden het ziekenhuis binnen en nadat ik alle papieren in orde had gebracht zaten we te wachten in de wachtzaal tot de dokter ons binnen zou roepen. Vermoeid liet ik m'n hoofd op Harry's schouder vallen. Ik had afgelopen nachten niet veel geslapen omdat ik telkens moest overgeven. Toen ik afgelopen nacht weer naar de wc liep om mijn maaginhoud te ledigen stond Harry aan de deur klaar met een handdoek en hij had lachend gezegd dat het bij één kind zou blijven, als dit zo door zou gaan. Ik werd opgeschrikt uit mijn gedachten door de deur van het kantoortje die openging. "Lauren, Harry?" vroeg de jongedame die net met haar man uit het kantoor van de dokter kwam. Ik kende haar maar al te goed. "Sophia, Liam." zeiden Harry en ik tegelijk geschrokken. "Verwachten jullie ook een kindje?" vroeg Liam lichtelijk verbaasd van ons hier aan te treffen. Harry en ik keken elkaar betrapt aan. "We zullen het maar niet ontkennen zeker?" zei Harry schouderophalend tegen me. Ik schudde mijn hoofd. "Ja, we verwachten er ook eentje." zei Harry met een stralende glimlach. "Aah, dat is geweldig!" gilde Sophia. Ze kwam met haar al dikke buik naar ons toe en gaf ons beiden een knuffel. "Proficiat." zei Liam die ook een glimlach op z'n gezicht had. "Willen jullie het wel nog stilhouden voor de anderen? We willen geheimhouden zolang het mogelijk is." vertelde Harry aan hen. Ze vertelden beiden dat ze hun mond zouden houden en dat ze heel erg blij waren voor ons. "Meneer en Mevrouw Styles?" riep de gynaecoloog. We zeiden nog gedag tegen Liam en Sophia en volgden de dokter dan naar binnen.
Beiden gaven we dokter Williams, zo heette hij, een hand. De dokter had grijs haar een brilletje en zag er ook al op leeftijd uit. "Het is de eerste keer dat jullie hier komen voor de zwangerschap?" vroeg hij. We knikten.
Nadat hij wat algemene dingen gevraagd had wou hij een echo doen. Ik ging op de tafel liggen met mijn broek wat meer naar beneden en mijn shirt opgetrokken tot net onder mijn borsten. Dr. Williams deed een koude vloeistof op m'n buik voordat hij met z'n bakje om echo's te maken over m'n buik ging. Hij keek op het scherm achter hem waar er allemaal zwarte en witte vlekken opstonden. "Alles ziet er goed uit." mompelde hij. Hij trok het scherm wat dichter naar ons toe. "Kijk," hij wees op het scherm naar één van de vlekken. "Hier kun je al het kleine vruchtzakje zien en hier het kloppende hartje." maakte hij duidelijk. Toen ik het zag kwam er een gelukzalige glimlach op m'n gezicht. Ik keek naar Harry die aan m'n andere kant stond en ook op' zijn gezicht was er zo'n glimlach te vinden.

Toen we weer aan de bureau zaten bij de dokter vroeg ik hem voor wanneer ik uitgerekend was. "Wanneer was je laatste menstruatie?" vroeg hij. Ik dacht even na en gaf hem toen de datum. Hij typte iets en zei daarna "Het zal ongeveer voor 28 april 2020 zijn."

Sorry als het nu nog wat saai is maar dit moet allemaal ook even gebeuren.
Maar het zal nog spannend worden geloof me.
Laat gerust weten wat je er tot hier van vind.

Ook sorry als dingen niet kloppen van echo's en het zwanger zijn, maar ik heb er zelf 0,0% ervaring mee. Ik probeer zoveel mogelijk op te zoeken op het internet en mijn mama en andere familieleden dingen te vragen maar het is moeilijk omdat het blijkbaar van persoon tot persoon nogal verschilt.

LUFU

Reacties (2)

 • xChocolathax

  Misschien moet je een tijdsprong maken? Just an ideaaa xxxx het is niet saai hoor maar misschien duurt het te lang als je de hele tzwangerschap gaat schrijven.

  5 jaar geleden
 • Sogra

  Aahw, het is niet saai hoor :3
  x

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen