Foto bij Darkness 5.

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.”
- C.G. Jung

‘Waarom zou ik vallen?’ vraagt Fili nonchalant terwijl hij zijn arm naar zijn laars reikt. Aya durft te zweren dat ze iets hoort kraken in haar schouder, die zich in een ongezonde positie buigt nu Kili zijn arm strekt. ‘Wat doe je nu?’
‘Ik neem de kaas.’ Aya is even in de war. ‘Waar heb je die gestopt? In je schoenen?’ Het laatste was cynisch bedoelt, maar de dwerg verraste haar door eerlijk: ‘Ja’, te antwoorden. Aya sputterde wat tegen.
‘Dat had ik toch al gezegd?’ Fili voelt zich een beetje in de war door de plotse omslag van de halfelf. ‘Dat is niet waar!’ protesteert Aya. ‘Als je geen kaas wilde, had je het gewoon in het begin moeten zeggen, hoor’, mompelt Fili terwijl hij zich weer naar voren buigt om het stuk weg te steken. Aya voelt hoe haar ledematen weer uitgerekt worden en bijt op haar lip. Als haar maag weer een knorrend geluidje maakt, is de beslissing snel genomen.
‘Wacht! Mag ik… alsjeblieft? Ik wil graag het stukje hebben.’ Ze kan niet zien hoe Fili glimlacht terwijl hij zijn arm naar achter steekt om het haar aan te geven.
‘Mijn mond is lager. Je duwt het tegen mijn voorhoofd.’
‘Vraag je me nu om je te voeren?’ antwoord de dwerg met zijn meest zwoele stem. Aya draait met haar ogen: ‘Doe het nu gewoon maar. En zorg ervoor dat je niet van de berg dondert. Ik hang aan je, voor het geval je dat nog niet gemerkt hebt.’
‘Ik begon ergens halverwege wel een vermoeden te krijgen, ja’, mompelt Fili terwijl hij het stuk kaas –iets te hard- in haar mond duwt. ‘Ben je altijd zo goedgehumeurd?’ Aya maakt even een verbaasd geluid, want kaas in je mond geramd krijgen is niet bepaald een prettig gevoel.
‘Alleen als ik vastgebonden ben aan een dwerg, die het in zijn hoofd heeft gehaald een levensgevaarlijke afdaling te maken’, met haar mond vol is het bijna onverstaanbaar, maar Fili kan er wel iets uit maken. ‘En wat als die dwerg je eten geeft?’
Aya denkt hier even over na. Het stuk kaas was lichtjes beschimmeld en stonk naar dwergenvoeten. Toch vond Aya het het lekkerste stuk kaas dat ze ooit gegeten heeft. Ze kauwt er langzaam op, en slikt het uiteindelijk door. ‘Misschien is die dwerg dan niet zo heel erg.’
‘Zie je wel, aardig zijn doet geen pijn’, glimlacht Fili, die met zijn handen naar steunen zoekt. ‘Als mijn armen al niet aan je waren vastgebonden, zou ik je omhelzen’, antwoordt Aya plagerig. ‘Maak eens wat door, jullie drie!’
Aya vermoedt dat het Thorin is. ‘Ja hoor’, klinkt Bilbo’s stem zacht boven haar. Aya kromt haar nek om te kijken hoe het met de inbreker gesteld is, maar als ze de onderkant van een van zijn enorme behaarde hobbitvoeten in beeld krijgt, wend ze haar blik snel weer af.
‘Inbreker?’ roept een dwerg waar ze de naam nog niet van kent, ‘Gaat het nog wel?’
‘Ja hoor’, antwoordt Bilbo, die een beetje wanhopig wordt. Hij is helemaal niet zo lenig als de dwergen, en hoe meer hij in paniek raakt, hoe natter zijn handen worden van het zweet. De brokjes steen die onder zijn voeten afbreken worden opgevangen door Aya, die dat natuurlijk niet echt prettig vindt.
Een schreeuw later is Bilbo zijn evenwicht verloren en valt hij naar omlaag. Hij grijpt het eerste vast wat hij binnen handbereik krijgt, wat Aya blijkt te zijn. Ze slaakt een geschrokken kreet. Door het plotse gewicht dat er bij gekomen is kan ook Fili niet meer op de rand blijven staan, en vallen ze alle drie naar beneden.
Bilbo schreeuwt en Fili probeert met zijn pikhouweel weer grip te vinden. Aya’s vingers klauwen in de bergwand, zodat de stenen haar handen stuk snijden.
Als ze met een ruk stil blijven hangen, stopt Bilbo verbaasd met schreeuwen. Hij nijpt Aya zo krampachtig vast dat ze bijna geen adem kan halen. Bofur, die merkt dat de halfelf pieperig adem haalt, plukt Bilbo van hen af.
‘Oh, Bofur, bedankt’, hijgt de hobbit. Fili zet zich met behulp van Bofur en Kili weer stevig schrap. Aya merkt dat haar mantel nog steeds wordt vastgehouden door een sterke hand.
Als ze beverig omhoog kijkt, merkt ze dat Thorin Oakenshield haar leven gered heeft.

Reacties (3)

 • Schack

  Weet je, ik ship nu al acht maanden lang Aya en Legolas. Ik vind het echt geweldig om Legolas op je oude cover te zien. :3

  4 jaar geleden
 • TurboNerd

  Jah, goedzo Thorin!

  5 jaar geleden
 • Lucem

  Go Thorin, Go Thorin, en al die andere sweety's

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen