Foto bij 2.17 Lauren De Ruyck

Dinsdag 24 december 2019

"Hey." enthousiast begroette ik, Jaan, mijn vader en moeder. Ik zou kerstavond en kerstdag hier met m'n familie vieren. Het zal de eerste keer zijn dat ik het vier zonder Harry, wat ik eigenlijk wel jammer vond.
Met Eleanor was alles ook goed afgelopen. Er zaten in die visschotel blijkbaar toch schaal- of schelpdieren. Het restaurant heeft Eleanor nog eens geëxcuseerd en verteld dat er normaal echt geen schaal- of schelpdieren in die schotel zaten maar dat er een fout moet gebeurt zijn in de keuken.
“Het is al weer veel te lang geleden. Is alles goed met je?” vroeg mijn moeder want ze had wel gelijk het was al weer van mijn verjaardag geleden dat ik hen nog gezien had. We belden wel af en toe en we belden elkaar via Skype ook maar dat is niet hetzelfde.
“Alles prima met ons.” Knipoogde ik naar m’n moeder. Ze wist al dat ik zwanger was want ze had het natuurlijk ook gelezen in die stomme roddelblaadjes die zich weer iets te veel moeiden met ons privéleven. Ze had toen gebeld om te vragen of het waar was net als de moeder van Harry trouwens. We hadden toen maar alles toegegeven want we zouden het toch in ieder geval moeten zeggen.
“Mam kijkt al uit naar haar eerste kleinkind; er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ze erover gepraat heeft.” Vertelde Jaan lachend. Jan woonde nog steeds thuis. Hij zou vast wel alleen kunnen gaan wonen maar dat wilde mijn moeder niet. Jaan zou zelf (nu hij bijna 21 is) wel alleen willen gaan wonen maar mijn moeder vond het nog te jong. Hij had vorig jaar een relatie met Jessica, maar ze vond na 2 maanden dat je teveel werk met hem had en heeft het toen met een simpel sms’je uitgemaakt. Jaan was er kapot van, ik ben toen ook even naar België gekomen om hem te steunen.
“Ik kijk eigenlijk ook wel uit naar mijn eerste neefje.” Voegde hij er nog aan toe. Ik glimlachte tevreden en legde mijn handen op mijn buik. Ik had mezelf vorige week al wat zwangerschapskledij moeten aanschaffen omdat ik niet meer in m’n normale broeken kon. Sophia en Jack waren met me meegekomen om me te helpen.
Met z’n zessen(ik, Jaan, mam, pap, oma & opa) zitten we in een gezellig versierd huis met een kerstboom in de hoek waar veel pakjes onder liggen. Ik had net Harry proberen te bellen maar hij nam niet op. Ik zou later vanavond dan nog wel eens proberen.
“Wanneer beginnen we met de cadeautjes?” vroeg Jaan ongeduldig zoals elk jaar, hij had in die 20 jaar dat hij al kerstavond vierde waarschijnlijk enkel één jaar, en dat was het jaar dat hij nog niet kon praten, dit niet gevraagd. “Ik ga nog even wat hapjes halen en dat beginnen we goed?” zei mijn moeder. Iedereen knikte. Mijn oma knikte ook. Ze had 3 jaar geleden een trombose gekregen en kon sindsdien niet meer praten en niet meer stappen. Mijn opa zorgde al drie jaar lang enorm goed voor haar. Toen Jaan een maand of 2 geleden met me skypte was oma hier ook. Ik heb haar toen verteld dat ik zwanger was. Ze kon misschien wel niets zeggen maar ze leek echt heel erg blij te zijn. Ik denk zelfs dat ik ze heb zien huilen.
Vijf minuutjes later kwam mijn moeder uit de keuken met de hapjes. “Cadeautjes!” riep Jaan toen mam de hapjes op de tafel zette. Iedereen lachte. “Ik begin met mijn cadeautje.” Zei ik. Ik liep naar de kerstboom toe waar ik mijn pakjes had bijgelegd. Ik nam een klein vierkant pakje op en gaf het aan Jaan. “Alsjeblieft broertje.” Zei ik met een glimlach. Benieuwd keek ik naar zijn gezicht. Toen hij het kadertje zag ontstond er een enorme glimlach op z’n gezicht. “Mag ik de peter zijn?” vroeg hij vol ongeloof. Ik knikte. “Als je wilt natuurlijk.” “Natuurlijk wil ik dat! Kom hier!” zei hij. Ik ging wat dichter naar hem toe en hij sloeg zijn armen om me heen. Nadat hij me los gelaten had riep hij: “Ik word peter!” Iedereen lachte om zijn reactie. “Wie wordt meter?” vroeg mijn moeder. “Gemma, de zu-“ ik werd onderbroken door de bel die door het huis schalde. “Daar zal jouw cadeau zijn.” Vertelde mijn moeder.

Sorry, sorry, sorry, dat ik zo lang niet geschreven heb maar ik heb het echt enorm druk met school en dans repetities. Ik denk dat ik komende week ook weer heel weinig ga schrijven, maar daarna hopelijk weer wat regelmatiger.

Laat gerust weten wat je van dit stukje denkt in een reactie!

LUFU

Reacties (6)

 • thatonechild_xo

  @xchocolathax. Peet vader volgensmij

  5 jaar geleden
 • xChocolathax

  Wat betekent wil jij mijn PETER zijn?? Hahaha goed geschreven xoxo

  5 jaar geleden
 • laurapeters

  snel verder

  5 jaar geleden
 • AllDayDreams

  HAZZA!!! WOEHOE HAZZA IS THE PRESENT!!!!

  5 jaar geleden
 • Cliffayne

  Harry! Its harry!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen