Foto bij 2 || Aangepast

OST: Rachel Rose Michell - Hey alice.

The rabbit seems to call your name. You’re late, so it’s time to move.
Oh Alice, you know it’s your fate. Tick, tock. No time to lose.

“Lilian,” Zuchtte Joseph. “Ga zitten.” Ik was heen en weer aan het lopen terwijl ik een plek zocht om te gaan zitten zodat ik het wel kon zien als ik wilde maar de tv niet direct in mijn visie hing.
De finale stond op het punt van beginnen. Ik ging op de rand van het bed van Joseph zitten, uitkijkend dat ik niet op zijn been ging zat. Het fluitsignaal klonk en beide teams gingen in de aanval.

Zeus stond al snel voor, Mark kon de schoten niet tegen houden met Hand van God. Hierdoor stond Zeus na de eerste helft al met 3-0 voor. Ik zuchtte en stond weer op.
“Ze hebben het moeilijk.” zei David. Hij was natuurlijk gespannen voor Jude, maar we konden er niets aan doen.
“Vertel me iets wat ik niet weet” zei ik en rolde met mijn ogen en de twee jongens gaven elkaar een blik. Joseph schudde zijn hoofd als antwoord.
“Je snapt wat ik bedoel.” Zei David uiteindelijk, hij liet zijn eerste gedachtes achterwegen. Ik zag de bui al wel hangen en pakte mijn hesje.
“Weten jullie wat? Ik ga bij het stadion op ze wachten, tegen de tijd dat ik daar ben dan zijn ze wel klaar” Joseph keek me verbaast aan, hij wist dat ik een hekel had aan stadions. David knikte maar en keek me nog even aan.
De loop van het ziekenhuis en het stadion was er een van een half uur.
Ongeveer halverwege kreeg een laag gezoem mijn aandacht. Ik keek omhoog en zag 3 paarse objecten in de lucht. Mijn ogen werden wijd, al helemaal toen ik zag welke richting ze op gingen.
Raimon Jr. High.

Het terrein van Raimon was op een enkele studenten na helemaal leeg. Niet verassend aangezien de finale. Ik keek om me heen, tot nu toe niets te zien. Ik beet op mijn lip. Had ik het me dan verbeeld? Nee ik wist zeker van niet.
Terwijl ik om me heen keek klonk er ineens een knal. Gevolgd door een hoop gegil en rondvliegend puin. Mijn ogen vielen op het voetbalveld waar een van die paarse objecten nu boven de grond zweefde. Het was een paarse voetbal, de vlakken leken op te lichtten.
Om de voetbal stonden twee voetbalteams, een team waren de Inazuma veteranen die verslagen op de grond lagen. Het andere team stond aan de andere helft van het veld. De leider had een gemene grijns op zijn gezicht en ijzige zwarte ogen. Ik hapte naar adem toen ik iedereen van het team eens goed in nam. Ik herkende iedereen nog even goed.
Het ander team liep van het veld af en mijn benen begonnen weer te werken. Ik rende snel naar de veteranen en hielp ze omhoog en naar de kant. Het was nu dat het Raimon team het terrein op reed.
“Lillian!” Het was Jude.
“Ik leg het zo uit, help me hier eerst mee.” Het team spong in actie om hun ouderen te helpen.
“We probeerde te winnen van die… die Aliens.” Hoorde ik een van hen zeggen. “Maar we hadden geen kans.”
Aliens…. Het duurde even voor de woorden inzonken en ik liet een kleine grom horen.
“Ze daagde ons uit met voetbal.” Ik ging bij de rest van het team staan om alles goed te kunnen horen toen het gezoem weer terugkwam.
“Mark! Kijk uit.” Riep Jude ineens, die de situatie sneller door had dan dat ik het had. en dat was maar goed ook.
Een totaal van drie voetballen schoten langs iedereen heen tot ze boven een stuk van de trappen hingen en vel oplichtte zodat iedereen weg moest kijken. Toen het licht uiteindelijk weg was kon ik iedereen pas goed zien.
Ik negeerde de hele speech die de aanvoerder gaf en dwong mezelf weg te kijken. Dit zouden ze nooit uit zichzelf doen. Nee dat wist ik zeker. Mijn ogen vielen op de geen die ik die bewuste dag voor het laatste had gezien.
“Dylan.” Wist ik uit te blazen, mijn handen gebald in vuisten. Het koste al mijn energie om ‘Janus’ Niet aan te vallen.
Janus kreeg ineens een grijns en trapte de paarse voetbal onder zijn voet weg met een enorme kracht. Het was zo snel en onverwachts dat mark geen tijd meer had om te reageren.
Wat ik deed was totaal onverwacht, zelfs voor mijzelf, iets wat ik in 5 jaar niet meer had gedaan.
“Starlight Dance!”

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen