Foto bij 3th

Ik keek om me heen en toen weer terug. Het waren voor mij bekende gezichten waaronder een die ik die bewuste dag als laatste had gezien.
'Dylan' wist ik uit te blazen. Mijn handen baalde zich tot vuisten en ik moest mijn best doen om ''Janus'' niet in zijn gezicht te slaan. Voor ik het wist werd de bal onder zijn voet weggeschoten dat Mark geen tijd had om te reageren. Uit een reactie deed ik iets wat ik al 5 jaar niet meer had gedaan.
'STARLIGHT DANCE'


Ik zag overal geschokte gezichten toen ik het schot tegen probeerde te houden. Met een kleine grijns schoot ik hem terug naar Janus die hem gemakkelijk met zijn knie stopte alsof het een simpele pas was. Ergens in het gezicht van Dylan zag ik verbazing, ook al was het een fractie van een seconde, ik zag het toch.
'Indrukwekkend' kreeg ik terug van Janus. Ik negeerde hem en draaide me om naar Mark die door het schot was gevloerd.
'Mark gaat het?' Nathan keek bezorgd naar zijn vriend. Een andere paarse lichtflits deed me opkijken naar waar janus en zijn team net stonden. Mark kwam langzaam overeind en besefte dat ze al weg waren.
'W-waar zijn ze heen?' vroeg hij verward.
'Weg' was het enige wat er uit mijn mond kwam. Ik was echt kwaad op het moment dat ik aan niets anders dacht dan wat ik net had meegemaakt.
'Weg?' vroeg hij en stond op. Ik voelde een hand op mijn schouder en draaide me om. Jude keek me aan. Ik knikte alleen maar en herstelde me weer. Het team van Raimon ging als eerste naar hun clubhuis om te zien hoe het er bij lag. Ook die was helemaal verwoest. Mijn handen begonnen weer te schudden omdat ik ze zo strak tot vuisten had gebald. Ik liep naar een stuk puin en met een trap brak het in tweeën. Dit was mijn schuld, ik had er wat tegen kunnen doen en toen ben ik als een lafaard weggelopen. Ik werd uit mijn gedachten gehaald door twee telefoons. Iedereen wachtte geduldig af.
'De aliens zijn nu op weg naar Umbella Jr. high' zei Nelly uiteindelijk. Ik bedacht me geen moment en zetten het op het lopen. Mark hield me tegen.
'We gaan met het busje dan zijn we sneller' ik knikte en liep achter de rest aan.

Niet veel later kwamen we aan bij Umbrella. Iedereen kwam zo snel als hij of zij kon uit het busje en rende naar het veld. Janus was al bezig met het uitdagen van de spelers die - tevergeefs - uitprobeerde te leggen dat ze pas een net bestaand team waren en dus niet konden spelen.
'Hey' riep ik en ging voor de spelers staan.
'Wie ben-' begon de aanvoerder van Umbrella maar ik kapte hem af.
'Evacueer de school, Raimon had geen kans om de vechten, dat gaan ze nu doen'
'Waa-'
'Als het fout gaat willen we geen gewonden of wel soms' de aanvoerder knikte en het team rende toen weg.
'Je bent dapper om je hier te vertonen' zei Janus toen het team uit het zicht was.
'voor zover ik weet was ik net anders degene die je schot blokkeerde, maar geen zorgen ik ben hier niet om te spelen, ik ben hier alleen om in te grijpen om eventuele verwondingen aan leerlingen van de school te voorkomen' met die woorden draaide ik me om en liep terug naar het team.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen