Foto bij 2.19 Lauren De Ruyck

dinsdag 24 december 2019

Ik was in een enorm 'nuttig' gesprek verwikkeld met Jaan over welke groenten er allemaal op die schotel lagen. Ik zag dat Jaan niet meer luisterde en volgde zijn bezorgde blik. Ik kwam uit op Harry die geschokt keek. "Harry wat is er?" Geen reactie. Ik zag dat hij zijn mobiel aan zijn oor hield maar niet luisterde. Voorzichtig nam ik zijn mobiel over. "Hallo?" vroeg ik. "Lauren ben jij dat?" hoorde ik Alice vragen. "Ja, ik ben het." Ik hoorde haar trillerig zuchten. "Wat is er? Harry lijkt nogal overstuur." "Niall heeft een auto ongeluk gehad op zijn weg naar hier. Een auto heeft niet gestopt aan het rode licht en Niall reed net door het groen. De andere auto heeft die van Niall aan 70km/u geraakt en Niall die nog helemaal niet snel ging is een keer over kop gegaan. De andere auto is weggereden en de politie is nu op zoek naar die andere auto." vertelde Alice. Ze vertelde het kalm maar aan haar stem kon je horen dat ze toch wel wat ongerust was. "Hoe is Niall eraan toe?" vroeg ik. Bezorgd keek ik naar Harry, hij was er nog steeds niet goed van. Ik nam zijn hand vast en knikte hem bemoedigend toe. Ik voelde hoe de rest van de tafel ieder woord die ik zei en iedere beweging die ik deed volgde met vragende ogen.
"Hij is er verrassend genoeg minder erg vanaf gekomen dan verwacht. Hij heeft een blauw oog, er is een rib gekneusd, hij heeft een lichte hersenschudding en hij moet zo'n ding rond zijn nek dragen maar voor de rest heeft hij eigenlijk niet veel." Ik zuchtte opgelucht bij het horen van dit nieuws, ik dacht al dat het veel erger ging zijn. "Hij is nog wel geschokt, ze hebben hem wat pijnstillers gegeven en een pilletje om wat rustiger te worden want hij was echt heel erg gechoqueerd en onrustig. Hij slaapt nu eindelijk en ze willen hem nog een dag of twee in het ziekenhuis houden om te kijken hoe het met hem gaat." ging Alice verder. "Gelukkig dat het niet zo heel erg is. Ik hoop echt dat ze die persoon vinden."

Na nog een kort gesprek met Alice gevoerd te hebben gaf ik Harry zijn mobiel terug. “Is het erg?” vroeg hij. Ik schudde mijn hoofd. “Minder erg dan ze verwachtten, hij heeft enkel een gekneusde rib, een blauw oog en een lichte hersenschudding. Hij is natuurlijk ook heel erg gechoqueerd door wat er gebeurd is.” Vertelde ik. Ik voelde Harry merkbaar weer rustiger en minder gespannen worden. Hij zuchtte opgelucht. De rest van de tafel keek me nog steeds vragend aan. “Wat is er?” Jaan was de eerste die iets vroeg.
Ik vertelde nog eens alles aan iedereen zoals Alice aan mij had verteld. Ze waren allen blij dat het niet erger was afgelopen. Harry vertelde ook nog dat het kon dat Alice dat aan hem verteld had maar dat hij niet meer luisterde na dat hij gehoord had dat Niall een ongeluk gehad had.
"Kunnen we morgen nog langsgaan of stappen we hier in België op om naar Amerika te vliegen?" vroeg ik aan Harry want ik wou mij halfbroer wel bezoeken. "We zouden morgen normaal samen met Louis, Niall en Liam opstappen in Londen om van daar naar O'Hare International Airport te vliegen. Het zou nog wel moeten lukken om langs te gaan." vertelde Harry. "En Zayn?" vroeg ik verbaasd. "Hij heeft zijn hele familie en Perrie en Eloise natuurlijk ook laten overvliegen naar Amerika om daar kerstavond en Kerstmis te vieren." grinnikte Harry. "Ach zo."
"Zullen we dan nu beginnen eten anders wordt het koud!" zei m'n moeder die oma haar bord al aan het vullen was. Iedereen stemde in en begon zijn eigen bord vol te scheppen.
Ik heb de kleine in mijn buik die avond nog een paar keer voelen stampen, meestal als Harry iets in m'n oor fluisterde. Het was wel een speciaal gevoel, in de positieve zin natuurlijk. Ik keek al uit naar het moment dat ik hem of haar in mijn handen zou kunnen houden.
Ik heb deze avond nog vaak aan Niall gedacht, ik hoopte dat hij hier niet te veel aan over zou houden en dat hij snel weer zou kunnen optreden.

Bedankt voor het inzenden van die vele namen.
Poor Niall, net op kerstavond een ongeluk krijgen!

LUFU

Reacties (5)

 • dd_hemmo_

  Yo yo! Je hebt misschien al vaker een berichtje van mij zien langskomen (vooral in deel een) maar nu ik helemaal klaar ben met lezen heb ik ook maar een abotje genomen omdat het et een super vehaal is
  Lufu:)
  X Diana

  5 jaar geleden
 • IrishNialler

  Mias kun je het hoofdstuk door nialls ogen doen hoe het ongeluk gebeurde enzi

  5 jaar geleden
 • xChocolathax

  Er staat opeens 2014?? Hahahha

  5 jaar geleden
 • Yoola

  Poor Niall:(Hopelijk wordt hij snel beter.

  Snel verder;)

  5 jaar geleden
 • VitaHoran

  omg omg omg dit verhaal is zo mooi ik ben er verslaafd aan het mag NIET stoppen nooit!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen