Foto bij | Epiloog.

Faith Feerling,


'Mam, mogen Christey en ik een rondje lopen met Charlotte?' Ik kijk Casper aan en zet mijn zonnebril even van mijn neus af. 'Als je niet gaat vechten met je zus, en je terugkomt zodra je Charlotte slaapt.' Casper knikt braaf en rent gelijk naar Christey toe. 'Het mag!' Roept hij blij en Christey springt meteen op. 'Mama, waar staat de wandelwagen?' Ik leg mijn boek op tafel neer en sta op waarna ik Charlotte uit haar box haal. Meteen pakt ze mijn haren vast en kijkt er bewonderend naar. Ik druk een kus op het bolle wangetje van mijn kleine meisje waarna ik haar in de wandelwagen zet. Meteen begint Charlotte te huilen en met haar voetjes te trappelen. Ze klemt haar handjes vast aan de kraag van mijn blouse en ik zucht diep. 'Charlotte wil niet jongens.'
'Ja maar mama, je hebt het beloofd!' Roept Christey en haar lipje begint al te trillen. 'Ik heb niets beloofd. Ik zei dat het goed was, maar Charlotte wil niet, dus houd het op.' Casper pakt Christey bij haar schoudertjes vast en bukt wat zodat hij haar in haar oogjes kan kijken, omdat Christey naar beneden kijkt. 'Dan pakken we toch jou pop?' Meteen kijkt Christey weer vrolijk. 'Mogen we dan wel de echte wandelwagen van Charlotte mama? Mama? Mamaaaaa? Mama? Mamaaa?'


Ik knipper langzaam met mijn ogen. 'Mama.' Ik open ze langzaam en zie de schim van Christey naast mijn bed staan. 'Mama ik kan niet slapen.' Zachtjes begint ze te snikken. 'Had je een nachtmerrie?' Medelijden ontstaat in mijn lichaam terwijl ze zachtjes knikt. 'Mag ik ook met jou en papa knuffelen?' Ik til de lakens op en maak mijn nachtlampje aan zodat Christey het bed in kan klimmen. Mijn blik valt op de foto op mijn nachtkastje en een glimlach komt rond mijn lippen te staan. 'Wat is er aan de hand?' Ik voel een hand van mijn buik wegglijden en glimlach. 'Ik kon niet slapen dus nu mag ik ook met jou knuffelen papa.' Zegt Christey waarna ze tussen ons in klimt. Ik draai me om en kijk in de twinkelende groene ogen van Harry.
Harry en ik zijn nu zijn nu 8 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen. Casper is onze oudste, van 7, een echt huwelijkskindje. Daarna komt Christey, van 4 en dan onze jongste, Charlotte van net geen 1.
Ik voel hoe Christey haar kleine armpje om mijn nek heen slaat en ik glimlach. 'En nu wel echt gaan slapen hé?' Fluistert Harry waarna ze meteen knikt en haar duimpje weer in haar mond stopt. 'Weltrusten.' Fluister ik mijn meisje toe en ik druk een kusje op haar wang. Harry tuit ook zijn lippen en ik geef ook hem lachend een kus.


**


Met Lucas gaat alles ook ontzettend goed. Hij is ook getrouwd en heeft 2 kinderen, beide jongens. Bradly van 11 en Austin van 9. Hij woont niet zo ver van me vandaan gelukkig, en ik ben nog steeds ontzettend close met hem. Onze vader is helaas vorig jaar overleden, maar mam geniet nog volop van de kleinkinderen.

Luna heeft het ook goed. Ze is niet getrouwd met Lucas, helaas. Na mijn verjaardag hebben ze het nog een maand volgehouden, maar ze hadden steeds ruzie, en Luna dacht telkens aan haar kindje als ze Lucas zag. Ze ziet hem nu ook nooit meer, maar gelukkig heb ik wel nog steeds goed contact met haar. Ze heeft een ontzettend leuke vriend, genaamd Kian. Na een aantal pogingen en onderzoeken zijn ze erachter gekomen dat Luna geen kinderen kan krijgen en ze vandaar ook die miskraam heeft gehad. Ze zijn nu op dit moment druk bezig met het adopteren van een chinees meisje.

Helaas is het contact met Elif na al die jaren verwaterd. Ik weet via via dat ook zei niet meer met Jake samen is, en dat ze wel gelukkig is met iemand anders en nu ergens in London woont.

Ruby en Niall zijn wel nog samen, en we zien ze nog altijd ontzettend vaak, ze wonen namelijk maar een paar deuren verderop. Toen we allemaal van de middelbare zijn afgestudeerd zijn Elif en Luna een hele andere richting op gegaan en zijn Ruby en ik bij elkaar gebleven en ontzettend close geworden. We zijn dan ook vaak op dubbeldate geweest met Niall en Harry, die ook nog steeds beste vrienden zijn.

Met Zayn en Liam is het contact ook wat verminderd. Op verjaardagen van de kinderen of van ons komen ze nog gewoon langs, of tussendoor een keer in de twee maanden op visite bij elkaar. Zayn heeft inmiddels een andere vriendin en Liam heeft na een hoop mislukte relaties gelukkig ook zijn ware liefde gevonden. Zayn is vader van een meisje, Camilla van 6, en Liam is vader van een jongen, Max van 4 en een meisje, Lola van 2.

Met Louis gaat ook alles goed. Hij heeft eindelijk een vriendin gevonden die hem een beetje recht houd en ze gaan over een paar weken trouwen. Ja, je zal vast denken wat raar, dat ze nu nog gaan trouwen, maar Louis heeft altijd al een grote mond gehad met een klein hartje. Wel hebben ze een zoon van 13, de oudste van al onze kinderen, genaamd Wes.

En dan Stan. Daar heb ik al voor mijn verjaardag, nadat hij gevochten had met Zayn op school, niets meer van gehoord. Hij is toen geschorst hoorde ik later van Harry en iedereen heeft toen het contact met hem verbroken. Hij moest toch naar een andere school en bracht ons alleen maar problemen.


**


Ik kijk naar Christey die tussen ons in ligt en vredig sabbelt ze op haar duim terwijl haar ademhaling regelmatig gaat. 'Ze slaapt weer.' Ik kijk omhoog recht in Harry zijn ogen en glimlach. 'Weet je dat jullie echt de drie vrouwen zijn die mijn leven compleet maken?' Ik glimlach en leg mijn hand over Christey heen, en pak Harry zijn hand vast waarna ik onze vingers met elkaar verstrengel. 'En jullie de twee beste mannen in mijn leven?' Harry knikt. 'Dat wist ik ja.' Ik zucht even om zijn sarcastische antwoord en hij lacht. 'Grapje schat.' - 'Hahaha.' Antwoord ik sarcastisch. Harry lacht om mijn antwoord en kijkt al gouw weer serieus. 'Ik meen het wel Faith. Je bent echt een geweldige vrouw.' Ik glimlach en streel over de rug van zijn hand. 'Dat komt alleen maar omdat ik getrouwd ben met een geweldige man.' Antwoord ik en Harry tilt onze handen op, en drukt een kus op de rug van mijn hand. Ik glimlach en leg mijn vrije hand onder mijn kussen waarna ik me nog wat dichter tegen Christey en dus ook bij Harry aan ga leg.
En dat is dus ook het antwoord op de vraag die ik al mijn hele leven heb, iedereen die mijn geheim weet denkt hetzelfde. Ik droom niet over Harry, omdat niemand er achter kan komen wat je grote liefde met je doet, en daarom wil je er ook zo graag bij zijn, zo lang van genieten en zoveel mee doen.
'Ik hou van je Harry.' Fluister ik dan in de stilte. 'Ik ook van jou Faith, voor altijd.' Ik glimlach. 'Voor altijd.' En dan sluit ik mijn ogen, en vertrek ik langzaam terug in mijn slaap.
Forever is a long time, but if you have everything you need, it's not always long enough.

Reacties (12)

 • Magicsongzz

  Dit was gewoonweg perfect <3
  Jammer dat ik nu wat achterkwam, want ik had graag meegeleefd, maar echt wauw. Iedere emotie die je neerschreef voelde ik ook. Echt prachtig gewoon. Komt zeker bij mijn favorieten! Dankjewel voor het schrijven van dit prachtig verhaal!

  5 jaar geleden
 • neveronline

  omg het verhaal heeft ook nog eens een geweldig einde aw

  5 jaar geleden
 • Deliamy

  CUTEEEE!
  Ik zie alle kindjes al helemaal voor me! Zoo schattig
  I loved the last chapter!

  5 jaar geleden
 • Chantilly

  Wonderfull x

  5 jaar geleden
 • Hyacintho

  Wauw, echt heel mooi!!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen