Chapter 38

Door: maybo
Onderdeel van: Running Wild - George Weasley 16+
Laatst bijgewerkt: 4 jaar geleden
Geactiveerd op: 4 jaar geleden

Foto bij Chapter 38

Oke, dus niemand vertelde mij dat het jaar voor het examen al je vrije tijd in beslag nam... *zucht* Ik stop niet met schrijven, maar soms (vaak) kan ik de tijd niet vinden.

breed | medium | small

Ik loop door een soort pad. Aan beide kanten staat een hoge heg. Ik kom een open plaats op. Het is donker en het enige wat ik kan zien zijn lichtjes, tenminste dat denk ik. Twee lichtje komen ineens dichter en bijna automatisch loop ik ernaartoe. Dan veranderen de lichtjes in ogen. Ik ken de ogen ergens van. Een persoon stapt het licht in. Ik stap angstig naar achter, weg van Irates. Twee handen grijpen mij vast en er stappen meer mensen het licht in. ‘Je bent van mij, Nola.’

Ik gil luid en probeer mezelf los te maken uit de armen. ‘Nola, ik ben het maar!’ Ik open mijn ogen en zie Angelique. Ik sla mijn armen om haar heen. Mijn hele lichaam trilt. Ik kijk om me heen. Praticia zit op de rand van haar bed. Ze zien er beide uit alsof ze al uren niet kunnen slapen. ‘Waar is Alicia?’ Ze kijken elkaar even aan. ‘Je hebt het afgelopen half uur gegild. We wisten niet wat we moesten doen, dus ze is net naar George gegaan…’ Top, gewoon top. Nu kan hij zich ook weer zorgen gaan maken. Ik voel ineens het hele feestmaal naar boven komen en ik sta haastig op. ‘Ik voel me niet zo goed.’ Ik sla mijn hand voor mijn mond. ‘Oh god, niet weer.’ ‘Haal Madame Pleister niet.’ Weet ik nog uit te brengen. Ik ren de slaapzaal uit en haast me naar de wc. Ik buig me over het toilet en kots alles uit. Ik ben blij dat mijn haar in een staart zit. Wanneer alles eruit is poets ik mijn tanden om de smaak uit mijn mond te krijgen. Ik wil de badkamer uitlopen, maar zie George in de deuropening staan. Hij kijkt mij bezorgt aan. ‘Het gaat goed.’ Ik wil langs hem lopen, maar hij gaat voor mij staan. ‘Alicia vertelde het.’ Ik buk en ga onder zijn arm door. George pakt mijn hand vast. ‘Niemand zal je meenemen, niet zolang ik leef.’ Hij trekt mij naar zich toe en slaat zijn armen om mij heen. Ik verstop mijn hoofd in zijn shirt. Dat is mijn angst. Wat als ze mij komen halen en ze al mijn vrienden doden. ‘Wil je bij mij komen liggen?’ Ik schud mijn hoofd en glimlach zwakjes. ‘Ik moet ook leren zonder jou te slapen.’ Ik weet niet of ik dat op positieve of negatieve manier bedoelde. George glimlacht begrijpelijk en loopt met mij mee naar de trap.

De rest van de nacht verliep vreselijk. Steeds als ik bijna slaap, schrik ik weer wakker uit angst om Irates weer te zien. ‘Nola.’ George schudt zacht aan mijn schouder. ‘Nootje.’ Ik kom overeind en wrijf in mijn ogen. ‘Nog kunnen slapen afgelopen nacht?’ Ik schud mijn hoofd. Ik neem een hap van mijn toast en gaap. Ik laat mijn hoofd op Georges schouder vallen en leg mijn benen dwars over die van hem. Hij legt een arm om mijn middel en trekt mijn op schoot. Ik sluit mijn ogen weer en merk dat ik langzaam in slaap val. ‘Probeer wakker te blijven, Nootje.’ Ik knik licht. ‘De roosters.’ George aait zacht over mijn wang. ‘Je ziet wat bleek.’ Ik open mijn ogen. ‘Het gaat wel goed.’ Ik pak mijn rooster en kijk alles door. ‘Dat is te doen.’ ‘We hebben vandaag nog vrij.’ Ik kijk op naar Hermelien. ‘Waarom?’ ‘Waarschijnlijk door de scholen die hier zijn. Een aantal mensen moeten leerlingen van andere scholen rondleiden.’ Ik ga weer naast George zitten. ‘Wie?’ ‘U.’ Ik kijk om en zie Anderling. ‘Goedemorgen Professor hoe was uw vakantie?’ Ze knikt. ‘Prima, dank u wel. Omdat u een goede leerling bent…’ ‘Goede leerling?’ Zeggen Fred en George in koor en ze doen moeite om hun lach in te houden. ‘Ja. Juffrouw Wood hier is er in geslaagd acht S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N te halen, terwijl ze in het Zwerkbalteam zit èn ze een weerwolf is.’ Ik trek mijn wenkbrauwen op. ‘Oke, moet ik ergens heen?’ Ze knikt. ‘Het schoolhoofd wilt u nog spreken en daarna moet u naar het binnenplein komen.’ ‘Oke, dan ga ik maar.’ Ik sta op. George pakt mijn hand even vast. ‘Ik zie je vanmiddag.’ ‘Is goed.’ Op naar Perkamentus.

Ik loop het binnenplein op. Ik draag een spijkershort met een vest en ik heb voor het gemak mijn haar in een vlecht. Perkamentus wilde mij vooral spreken over de regeling van het Weerwolfgedoe. Hij vroeg ook of ik kon helpen met wat lessen over weerwolven. ‘Ah Mevrouw Wood, u bent er. Zou u een rondleiding kunnen geven aan deze heren?’ Er staan vijf jongens achter Anderling. ‘Is goed.’ Ze loopt weg en ik draai me naar de jongens. Ze zijn zeker niet lelijk en zijn gespierd gebouwd. Ik steek mijn hand op. ‘Hoi… Ik ben Nola.’ Ik glimlach opgelaten. Ze stellen zich voor en ik wijs naar de school. ‘Let’s go.’ We gaan naar binnen. ‘Ik denk niet dat we langs alle lokalen moeten gaan, want jullie hebben les op jullie schip. Nou, hier is de grote zaal dus waar jullie al geweest zijn.’ We lopen de hele school door en ik laat ze ongeveer alles zien. Af en toe vragen mij iets en ze zijn op zich goed gezelschap. ‘Mag ik je wat vragen?’ Vraagt de jongen die zich voorstelde als Rieck. ‘Want dat heb je nog niet gedaan?’ Zeg ik grijnzend. Het valt me op dat hij nauwelijks een accent heeft. Hij trekt zijn schouders even op. ‘Ben je het wolvenmeisje?’ Ik stop met lopen en draai me om, zodat ik ze aan kan kijken. ‘Dus van wie weten jullie dit?’ ‘Een paar van Zwadderich vertelden het.’ Ik zucht. Het zal ook eens niet. ‘Ja, het is waar.’ Ik kijk weg. Het is ook niet te missen, omdat het bijna volle maan is en mijn ogen bijna lichtgeven. ‘Cool.’ ‘Hoezo cool?’ Ze wisselen een blik. ‘Dat lijkt me duidelijk.’ Ik rol met mijn ogen. ‘En waarom lijkt dat je duidelijk?’ Ik loop verder. ‘Omdat je macht hebt. Een vriend van mij is ook een weerwolf.’ ‘Wie? Is hij nu op Zweinstein?’ Hij schudt zijn hoofd. ‘Hij is niet hier.’ Ik maak een teleurgesteld geluid. ‘Volgens mij zijn we rond.’ We komen weer aan bij de Grote Zaal. ‘Als jullie iets niet kunnen vinden, loop ik vast ergens over het terrein.’

Kudo Door naar het volgende hoofdstuk

Reacties

  1. MrMalfoy
    MrMalfoy 4 jaar geleden

    Jeaaah weer een stukje:D
    Zou die vriend van hem Irates zijn?? Ik denk het eigenlijk wel Hahah
    succes met je examens alvast xx

Details

33 (0 | 0)

12+

1055

284 (0)

Share