Foto bij Darkness 25.

It's harder to heal than it is to kill.
- Tamora Pierce

'Volg me', zegt de roodharige elf. Aya aarzelt even, maar stapt dan toch in het licht van de toortsen. Buiten ziet ze dat de lenige gestalte van Legolas hen opwacht. 'Eindelijk.'
Na een por loopt ze achter hen aan. De wacht buigt zich naar Legolas toe: 'Waarom wil hij haar spreken?' De elfenprins werpt een blik op Aya Faënonighean die nonchalant naast hem loopt. Zijn mond vertrekt tot een dunne streep. 'Dat zei hij niet.' Het is duidelijk dat dit hem dwarszit, dus de elfenvrouw zwijgt.
Aya schraapt even haar keel. 'Wat is je naam?'
'Legolas.'
'Ik had het tegen die rooie.'
Deze tuit haar lippen en kijkt Aya hooghartig aan. 'Tauriel, ze doet het alleen maar om je te stangen', zucht Legolas, en hij kijkt de halfelf hoofdschuddend aan. Deze werpt hem een duivelse blik toe. 'Ach Legolas, wat fijn dat je me zo goed begrijpt.'
Tauriel kucht even, en opent dan de deuren naar Thranduils zaal.
'Aya', hij klinkt zowel opgelucht als oprecht blij om haar te zien. 'Heer Thranduil', antwoordt Aya die hem met argusogen bekijkt. Ze mag Tauriel dan niet vertrouwen, koning Thranduil vertrouwt ze al helemaal niet. En dat ligt niet aan zijn haarkleur.
'Ik vroeg me al af wat je motivaties waren, om je zo ver van huis te begeven met een groep boerse dwergen. Nu weet ik het.' Hij glimlacht en lijkt erg met zichzelf ingenomen te zijn.
'Oh?' Is het enige dat Aya weet uit te brengen. Haar gedachten gaan alle kanten uit, terwijl ze bedenkt wat Thranduil 'ontdekt' zou kunnen hebben.
'Misschien moeten we eerst afspreken', zegt de elf sereen, terwijl hij kalm om zich heen kijkt naar de gewapende elfenwachten rondom hem, 'Dat je geen stomme dingen uithaalt. Dat zou je wel eens duur kunnen te komen staan.'
'Je wachten zullen dood zijn voor ze me ook maar met een vinger kunnen aanraken', sist Aya, die even lijkt te zijn vergeten dat deze wachten allemaal gewapend waren met pijl en boog.
'Ik had het over die geliefde dwergen van je', glimlacht Thranduil, terwijl hij een loom gebaar met zijn vinger maakt. De wachten brengen een geboeide gestalte mee, die ook geblinddoekt is. Aya kan zien dat het een dwerg is, maar ze heeft geen idee wie.
'Gezien je... affectie voor Thorin Oakenshield, zou het wel erg jammer zijn als hem, of een van je andere vrienden, iets overkomt, niet?' Het is voor Thranduil puur genieten als hij Aya met open mond naar hem ziet staren, en de minachting en het amusement van de andere elfen rondom hem opmerkt.
Aya besluit dat deze man haar respect niet verdient. 'Leugens', sist ze.
'Oh ja? Dan is het vast geen probleem als ik deze Naugrim de keel over snijdt.' Aya roept luid: 'Nee!', tot grote hilariteit van de aanwezigen.
Ze kijkt hen een voor één met een vlakke blik aan. 'Wat wilt u dat ik doe?'
'Ik wist wel dat je zou meewerken', zegt Thranduil tevreden. Aya gromt.
'Dan spreken we hierbij af dat we niet tegen elkaar zullen liegen. Je bent door het Demsterwold getrokken, althans, een stukje', de elfenkoning wacht even en wacht tot Aya antwoord geeft. Deze slaat haar armen beschermend voor zich. 'Inderdaad.'
'Je hebt wel gemerkt dat het woud... donker is. Dat duistere zaken zich schuilhouden in de schaduwen. Reuzenspinnen. Orks. Andere monsters.'
'Ja.' Aya had nog steeds geen idee wat zij met deze zaken te maken had.
'Toen ik hier voor het eerst aankwam, Faënonighean, was dit woud groen, helder, puur. Het Grote Groenewoud werd het genoemd, voor de schaduw van Dol Guldur viel.'
Aya voelt hoe er een rilling over haar ruggengraat loopt als ze de naam hoort. Ze schraapt haar keel. 'In Mithlond ben ik opgevoed. Ik ken de geschiedenis van dit woud.'
Thranduils ogen verdonkeren: 'Om jouw mening had ik niet gevraagd, als ik mij dit goed herinner.' Aya ziet hoe de elfenwachten de onbekende dwerg steviger vastnemen, en dan pas merkt ze haar aanvallende houding op. 'Vergeef me, heer Thranduil', haar stem is nog een aantal graden koeler dan de zijne.
'Het bos en ik zijn zeer nauw verbonden, kleine Aya. Ik ken zijn donkere roerselen, de duisternis die hier rondwaart beter dan me lief is.
Toch, was de duisternis nog nooit zo diep of zwart als wanneer jij, een laaggeboren halfbloed, mijn woud betrad.'
Aya's handen zijn bijna gevoelloos. 'Ik weet niet waar u het over hebt', haar woorden rollen kil en toonloos door de ruimte. Thranduil lacht: 'Maak deze zaak niet lastiger dan hij al is, Aya. Ik wil alleen weten wat de dodenbezweerder van Dol Guldur van plan is.'
Aya's mond vertrekt: 'Dat weet ik niet.'
De elfenkoning zucht en schudt zijn hoofd: 'Ik dacht dat we hadden beloofd niet tegen elkaar te liegen.' Hij maakt een klein gebaar met zijn hand, en de elfenwachten reageren onmiddellijk. Ze trekken aan het haar van de dwerg, zodat zijn nek ontbloot wordt en na het geluid van flitsend staal is het voorbij. De elfenwacht gooit het hoofd voor Thranduils voeten.
Aya is sprakeloos. 'U hebt hem vermoord.' Haar stem is kortaf, zakelijk terwijl het besef van de dood van de dwerg langzaam bij haar door sijpelt. 'Ik ben een man van mijn woord', antwoordt Thranduil, en om zijn lippen speelt een kleine glimlach.
'U hebt hem gedood!' haar stem slaat over door haar razernij, 'zomaar!'
Aya wil naar voren rennen en zich op Thranduil storten om zijn misselijkmakende hoofd van zijn lichaam te sleuren, net zoals hij Bofurs lichaam verscheurd heeft. 'Ik hoop enkel, Faënonighean', zegt de koning minzaam, 'Dat je je herinnert dat ik er nog twaalf in mijn kerkers heb zitten.'

Reacties (6)

 • Croweater

  Meh waarom zou iemand Bofur vermoorden? Ik shipte hem eigenlijk wel met Thrandy.

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  WHAAAAAAAAAAAAAATTT?!!!!!! I KNEW IT I KNEW I SHOULDN'T HAVE MADE THAT PROMISE OMG BOFUUR!!!! BOOOOFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRR NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
  Please why are you doing this?! Why?!
  Goddamn kill him Aya kill them all!!!

  5 jaar geleden
 • DeroGoi

  OMG, waarom doe je dat nou weer:ONiet Bofur vermoorden, die is zo ontzettend leuk en lief, dus die vermoord ja dan:OKies toch iemand anders, zo gemeen:O!!!
  Maar snel verder, ben benieuwd wat je verder schrijft;)x

  5 jaar geleden
 • Glorfindel

  *vloekt luidruchtig* hetzelfde als lanthir zegt

  5 jaar geleden
 • Katalante

  NIET BOFUR, NEE NEE NEE NIET BOFUR!!
  Ik heb nu fucking veel spijt dat ik je vroeg om nog een stukje! Niet om het feit dat je verhaal niet leuk is, MAAR DAT JE BOFUR DOOD HEBT LATEN GAAN!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen