Foto bij [4]my future is my past

Als ik tegen over mijn voeten een paar schoenen zie staan kijk ik op. Van schrik zet ik een stap naar achter, struikel over mijn voet en val midden in de modder. ‘Dokter C-C-cullen.’ Mijn stem schokt en ik kijk hem angstig aan vanaf de grond. Zijn vriendelijke glimlach verdwijnt en zijn lippen worden een lange streep. Zijn ogen leken door me heen te boren terwijl de denkrimpels op zijn voorhoofd stonden. Alsof hij aan het graven was wie ik ben terwijl ik gister nog bij hem op bezoek was, ter controle van me zus. ‘Lilla Simia?’ hij lijkt te twijfelen als hij het zegt. Zachtjes knik ik. ‘Ja, u herkent me toch nog wel. Gister was ik nog bij u met me zus, Jet, u weet wel.’ Niemand zegt of doet iets. Angstig kijk ik hem aan, bang dat ik wat fout heb gezegd. Nog steeds is geen van alle ook maar één millimeter verschoven als ik op sta. Ik kijk hem hopeloos aan en tranen wellen weer op in mijn ogen. ‘alsjeblieft zeg iets.’ Ik bijt op mijn lip om mijn tranen in te houden. ‘Hoe kom je hier?’ zijn stem klinkt emotieloos, zijn gezicht geeft geen enkele gedachte af en zijn ogen kijken me doordringend aan. ‘I-ik heb geen idee. Ik sloot mijn ogen, dacht aan de toekomst en toen ik mijn ogen open deed stond ik midden in het bos.’ Ik bijt harder in mijn lip terwijl er een traan uit mijn ooghoeken ontsnapt. Hij schudden zijn hoofd en draaide toen zijn rug naar me toe. ‘Edward.’ Was het enigste wat hij zei. Ik snapte er niet zo veel van, maar de jongen die blijkbaar Edward hete wel. Hij schudden zijn hoofd. ‘Ik kan niks lezen.’ Ik luisterde verbaasd naar wat hij zei. Hoe kan hij wat lezen als er hier niks valt om te lezen. ‘Ik voel allemaal verwarring.’ Zegt een jonge die naast Edward staat. ‘Waar hebben jullie het over?’ vraag ik verward. ‘Kan iemand mij vertellen waar ik ben en wat er aan de hand is.’ ik klonk hysterisch en de tranen liepen over mijn wangen. Dokter Cullen draaide zich om en glimlachte weer. ‘Kom eerst even bij ons thuis dan krijg je wat te drinken en praten we verder.’ Ik keek hem angstig aan. Het is dan wel mijn dokter maar ik vind ze er maar eng uitzien. Gistere had hij hele andere kleren aan. Dit ken ik helemaal niet.

‘Hier wonen we.’ Dokter Cullen wees naar een, een- ja wat is het- kasteel zo groot als het was. Ik keek hem verbaasd aan. ‘U woont toch bij ons in de straat en niet in dat grote huis?’ Ik begon het met de minuut enger te vinden en de angst dat ik niet meer in 1798 was. ‘Dat vertel ik je zo meteen allemaal.’ ‘we zijn niet meer in 1798 meer hé’ Dokter Cullen reageerde niet maar nam me mee naar binnen. Hij zetten me op de bank en liep weg. Een lange jongen met honingblond haar komt naast me zitten en kijkt een beetje moeilijk. Ik kijk hem aan en glimlach triest. Ik vind dit echt niet leuk meer. ‘Kan jij mij misschien iets meer vertellen?’ Een kleine glimlach speelt hem om zijn mond. ‘Nee, sorry dat zal Carlisle doen.’ Ik knik en kijk om me heen. Alles is zo, zo mooi maar ombekend. Mijn mond zakt steeds een stukje open als ik de kamer, waar ik me nu in bevind, beter bekijk. ‘Lilla je drinken.’ Geschrokken draai ik me om en ga weer recht op de bank zitten. De vrouw met lang bruin haar geeft me een glas aan. Ik pak hem voorzichtig met twee handen aan en drink het water er uit.
‘Ik zal je vertellen wat er aan de hand is.’ Dokter Cullen komt uit een kamer gelopen en gaat tegen over me zitten op een stoel. Naast me komt een grote jongen zitten, hij is extreem gespierd en zwart kort haar. Ik glimlach verlegen naar hem en draai me hoofd dan weer terug naar Dokter Cullen. De andere, die ook op het veld waren, zijn ook ergens gaan zitten. ‘Alsjeblieft geef me uitleg.’ Hij knikt en kijkt me dan ernstig aan. ‘Je hebt 210 jaar door de tijd gereisd.’ Geschrokken sla ik mijn handen voor mijn mond en schut mijn hoofd.

Reacties (7)

 • geleninja

  echt sssuper leuk verhaal!!!!!!!!! ga zo nog verder lezen!!

  7 jaar geleden
 • MoonLove

  Haha cool weet je he ik zet wel overal een reactie dan kan je zien waar ik ben(A)

  9 jaar geleden
 • Vancha

  wel gaaf!!!! Sker VEt !!!:P

  9 jaar geleden
 • Headhunterz

  ;O het zal je maar gebeuren XD
  x

  9 jaar geleden
 • breakingsoul

  toppie!!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen