Foto bij Chapter 50

Chapter 50:DYay!! Daarom tweede stukje vandaag:D

Veel leesplezier!!

De man brengt mij en Shadowmere zonder problemen naar de overkant. Als we eenmaal aangekomen zijn, geef ik hem extra veel geld.
'Zeg alsjeblieft tegen niemand dat je me gezien hebt. Ik smeek het u.' Mijn stem klinkt streng. De man knikt, met grote ogen naar het geld kijkend. Hij is overduidelijk erg arm, en kan hiermee zeker zijn familie een geruime tijd eten geven.
'Natuurlijk vrouwe. Ik dank u hartelijk!' Hij kijkt me met grote ogen aan. Ik glimlach alleen, iets dat niet zichtbaar is door mijn mondkap.
'Dan groet ik u nu voor de laa'tste keer,' zeg ik zacht. Ik spring op Shadowmere en galoppeer snel weg. De man maakt iets in me los; het verlangen om te helpen. En dat kan ik nu. Met Narya kan ik veel goed doen. Heel veel goed.
Ik besef me dat ik me nu wel moet gaan bedenken wat ik tegen de dwergen en de anderen ga zeggen. Ze zullen zich wel rot schrikken. Binnen een uur ben ik al in Laketown, wat betekend dat ik niet veel tijd heb om iets te verzinnen. Ik moet dit goed brengen. Anders kan ik alles in een keer verpesten, en daar heb ik geen zin. Ze zullen zeker beledigt zijn. Dat staat vast.
Ik zucht diep, en wil net Shadowmere in een rustige draf zetten, als ik een schreeuw hoor. Iemand heeft hulp nodig. En ik hoor aan de stem meteen wie het is.
Het is Fili.

Ik draai Shadowmere zonder na te denken en storm in volle galop op het geluid af. Ik klem me aan de manen vast, terwijl het landschap onder me voorbij vliegt. Dit is wat het paard kan; zo snel dat alles in een waas voorbij gaat. Het geluid kwam van een oever verderop. Ik zie al snel wat er aan de hand is; Fili en Kili vechten tegen een grote groep orks. Ze zijn ingesloten en vechten rug aan rug.
Dit is wat ik gezien had in de Spiegel van Galadriel.
Ik schud onder het rijden de boog van mijn schouder en schiet snel twee orks neer. De orks kijken heen en weer, op dit moment niet wetend waar de pijlen vandaan komen.
En dan spring ik op Shadowmere's rug tussen het struikgewas vandaan. Ik onthoofd elke ork die ook maar in de buurt van mijn zwaard komt. Door mijn plotselinge optreden heb ik de dwergen een kans kunnen geven om terug te vechten.
Ik spring van Shadowmere af en storm op de dichtstbijzijnde ork af. Al snel ligt deze dood op de grond. Mijn zwaard verkleurt door het orkbloed. Langzaam neemt de ring Narya het van me over en kom ik in een soort furie te recht. De orks staan geen kans. Ik beweeg me sneller dan ooit, verwikkeld in een dodelijke dans.
Een tweede schreeuw, gelijk aan de eerste, brengt me terug bij mijn positieven. Ik zie hoe Fili geraakt is met een pijl. Een Morgul-pijl.
Nee!
En dan verlies ik de controle. Een bal van vuur raakt de ork en hij gaat op in as. De andere orks grommen wat in Black Speech, en willen zich terugtrekken. Ik geef ze daar de kans niet toe; binnen een paar seconden liggen ze allemaal dood op de grond. Ik voel het vuur door me heen razen, en dwing mezelf om me te concentreren op rust. Langzaam verdrijf ik de kracht die het vuur laat ontbranden.
'Kom Fili, we moeten naar Erebor.' Kili hangt boven zijn broer. Ik zie nu hoe slecht ze er uit zien; beiden hebben zwarte wallen onder hun ogen en ze zien lijkbleek. Kili is niet gewond, maar Fili juist heel erg.
Nee!
Zijn arm is opengehaald en hij heeft een Morgul-pijl door zijn borst. Ook bloed hij uit zijn buik. Ik ren op hen af en ga naast Fili op mijn knieën zitten. Kan Narya dit helen? Ik hoop het maar.
Dan wordt er een koud stuk staal tegen mijn hals aangelegd. Kili heeft zijn zwaard opgepakt en prikt hier nu mee tegen mijn hals.
'Wie ben jij en wat moet je hier?' Zijn stem klinkt kil, en het raakt me erg om te weten dat dit deels door mij komt.
'Ik kan hetzelfde aan jullie vragen,' zeg ik zacht. 'Horen jullie niet in Erebor te zitten?'
Zodra ik wat zegt, zie ik aan Kili's frons dat hij mijn stem wel herkent, maar niet meer weet waarvan. Hij zucht diep. 'We zochten het lichaam van... van een vriendin. Ze... ze is vele dagen geleden in deze rivier gevallen.' Hij slikt. 'We werden verrast.'
Mijn hart slaat een aantal slagen over. Ze waren hier voor míj. Althans, voor mijn lichaam. Een groot schuldgevoel nestelt zich in mijn onderbewustzijn.
'Ik kan hem redden,' zeg ik onzeker. Kili bromt wat in het Khuzdul.
'Waarom zou ik jou bij hem laten?' sist hij dan. 'Misschien vermoord je hem dan juist. Ik breng hem naar Erebor. Daar kan hij geheeld worden.'
Ik zucht en schud mijn hoofd. 'Dat redt hij niet. Zodra je hem optilt sterft hij.' Het doet me pijn om hem deze feiten zo kil te brengen, maar ik kan niet tegen hem liegen. Fili balanceert op het randje van de dood, en als ik hem nu niet met de ring heel, is er niks meer tegen te doen. Ik vecht tegen mijn tranen. Het is allemaal mijn schuld.
Kili snikt. Hij laat zijn hoofd hangen. Als ik mijn hand uitsteek naar zijn broer, drukt hij zijn zwaart weer tegen mijn keel. 'Waag het,' sist hij. Ik rol met mijn ogen van woede en ga staan.
'Ik ben de enige die hem nog kan redden!' roep ik hem toe. 'Waarom ben je zo koppig? Ik wil ook niet dat hij dood gaat!'
Kili springt ook op en gaat beschermend voor zijn broer staan. 'Wat zou jou het uitmaken? Bij Durin, je schoot net vuur uit je handen! Vúúr!' Hij hapt even naar adem. 'Vertel mij,' zegt hij zacht. 'Waarom zou ik jou vertrouwen?'
Heel even aarzel ik nog, maar dan neem ik een besluit. Ik trek de kap van mijn hoofd en duw het doek voor mijn mond naar beneden.
'Omdat je dat altijd gedaan hebt.'

BOEM BITCH:D

Reacties (8)

 • Croweater

  Als ze dat eerder had gedaan, had ze Fili alvast kunnen genezen zonder dat ze met zijn broer ging bekvechten. T_T

  5 jaar geleden
 • RinOkumura

  Geweldig hoofdstukje!
  Nog 1 vraagje..
  Speel je skyrim?
  Xx RinOkumura

  5 jaar geleden
 • Vibes

  ASDFGLKJBFDGHJDFJKG DEM FEELS

  5 jaar geleden
 • Lermanator

  Omgggggggggg je moet verder, ik wil hun reactie weten. Alhoewel misschien schrikt Fili zich nu wel dood... Dan wil ik enkel Kili zijn reactie weten:)

  5 jaar geleden
 • Frerin

  ik voel adrealine door mijn lijf en wil nog een stukje! exht please! ik smeek je voor nog een stukje!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen