Foto bij Chapter 53

Veel leesplezier:D

Heel even verstijf ik van verbijstering, maar dan zoen ik hem fel terug. Hij heeft zijn ene hand in de kromming van mijn rug. Zijn andere hand legt hij tegen mijn achterhoofd, zodat deze niet tegen de muur aan kan slaan. Mijn handen zitten vast in zijn lange haren. We zoenen alsof de wereld elk moment kan eindigen.
Niet slecht voor een dwerg.
En dan stopt het.
Hijgend buigt hij zijn hoofd, waardoor onze neuzen elkaar raken. 'Ga nooit meer zo plotseling weg,' zegt hij zacht. Dan kijkt hij op. Zijn ogen branden in de mijnen. 'Beloof het,' beveelt hij. En ik kan niks anders doen dan ermee instemmen.
'Ik beloof het,' weet ik nog snel even te mompelen, voordat we verder zoenen.

'Alsjeblieft.' Thorin reikt me een glas wijn aan. Dankbaar pak ik het van hem aan. Ik heb het nog altijd warm van de kus van daarnet. Al kan je het moeilijk een kus noemen. Het was veel meer dan dat.
Ik neem een slok en laat de koele vloeistof door mijn keel glijden. Heerlijk. Dit heb ik echt gemist.
'Zou je me willen vertellen wat er gebeurd is?' vraagt de dwerg vriendelijk, terwijl hij naast me gaat zitten. Ik slik en kijk naar de grond. De pluisjes die op het tapijt liggen zijn in eens heel belangrijk.
'Mina,' zegt hij, terwijl hij me dwingt om hem aan te kijken. 'Je wilde met me praten. Praat dan. Alsjeblieft.' Tot mijn verbazing hoor ik iets van wanhoop in zijn stem. Ik zucht.
'Nadat... Nadat ik van de rots af was gesprongen, ben ik bewusteloos geraakt. Twee dagen later werd ik wakker in het huis van Mathiël.' Hier haper ik, als de tranen me in de ogen springen. 'Hij is dood, Thorin,' zeg ik zacht. Ik haal weer diep adem en vertel dan verder. 'Mathiël is mijn oom. Ik dacht altijd dat hij dood was, maar blijkbaar had mijn vader hem gewoon verbannen.' De woede in mijn stem is duidelijk hoorbaar als ik over mijn vader praat. 'Hij vertelde me hoe mijn moeder dit had zien aankomen en hij zei dat we samen iets moesten gaan halen.' Ik snuif. 'In het begin vond ik het onzin. Ik wilde terug naar jullie, maar hij wist me op de een of andere manier toch over te halen om mee te gaan. En dus gingen we. We reisden vele dagen, tot we bij onze bestemming aankwamen.' Ik vertel bewust niet dat we naar de Zee van Rhûn gingen. Daar ligt mijn moeder, en ik wil niet dat er dwergen heengaan. 'We moesten daar raadselen oplossen. Mathiël verdween ineens. Ik heb zelf alles opgelost en ben daarna ook in mijn eentje het doolhof van spiegels doorgekomen. En...' De tranen beginnen weer te lopen. Thorin slaat zijn armen om me heen en wrijft me over mijn rug. 'Mijn moeder is daar gestorven,' hakkel ik. Ik veeg ruw de tranen weg en ga verder. 'Er lag een brief van haar. Ik moest Narya meenemen.'
'Wacht. Wie is Narya?' Thorin fronst. Ik glimlach waterig.
'Je kan beter zeggen, wát is Narya.' Ik aarzel even, maar haal dan voorzichtig de ketting van mijn nek af. Ik leg de ring neer op het stukje dekbed tussen mij en Thorin in.
'Is dat wat ik denk dat het is?' zegt Thorin, na zeker een paar minuten stilte. Hij is verbijsterd.
'Wat denk je dat het is dan?' vraag ik. Hij kijkt op.
'Een van de drie elven ringen van macht.'
Ik moet eerlijk bekennen dat ik verbaasd ben dat hij het weet. Het enige wat ik doe is knikken. 'Dat klopt.'
Ik pal de ketting weer op en plaats hem op zijn oude plek. Al snel voel ik het warme, brandende gevoel.
'Wat nu?' vraagt Thorin zachtjes. 'Wat moeten we nu doen?'
Ik haal mijn schouders op. 'Morgen als je het verdrag inlevert, zal ik binnenstormen en het onderdekenen. Mijn vader kan hier niks tegen doen.' Door de ring sta ik boven hem.
Denk ik.
Thorin knikt. 'Oke. Is goed.' Hij gaapt, wat mij doet grinniken.
'Ga slapen,' zeg ik tegen hem. Hij trekt een gezicht.
'Alleen als jij ook gaat slapen.' Hij pakt mijn hand vast. Ik kijk op naar hem en knik.
'Zal ik doen,' zeg ik, maar dan besef ik me wat hij bedoelt. Hij wil dat ik hier slaap. Bij hem. Ik leun achterover en rol met mijn ogen. 'Geef me de kans om me om te kleden,' beveel ik. Hij knikt en verdwijnt in de badkamer, die aan zijn slaapkamer grenst. Ik kan mezelf wel slaan. Waar ben ik mee bezig?
Het verbaast me dat hij helemaal niet op de ring ingaat. Blijkbaar heb ik een goede invloed op hem.
Of zoiets.
Ik doe mijn pantser uit en zoek in de kast, om tot mijn genoegen te ontdekken dat mijn kleren er nog hangen. Ik schiet snel in een simpele, stoffen broek en een los, wit blousje. Niks speciaals.
'Klaar?' hoor ik Thorin roepen. Ik knik, maar realiseer me dan dat hij dit niet kan zien.
'Ja,' zeg ik dus maar. Ik kijk naar het bed. Aan welke kant moet ik liggen? Moet ik dit uberhaupt wel doen?
'Mina.' Het is Thorin. 'De deur is op slot. Niemand komt binnen. Ik ga je niet vermoorden in je slaap. Alsjeblieft.'
Ik rol weer met mijn ogen. 'Ik vraag me gewoon af aan welke kant ik moet liggen,' zeg ik knorrig. Hij grinnikt alleen, en gebaard dan dat de keuze geheel aan mij is. Snel kruip ik onder het dekbed, en ga precies in het midden liggen. Ondegeund kijk ik de dwerg aan.
Deze zucht diep en zet zijn handen in zijn zij. Ik kijk hem nog even strak aan, maar rol me dan naar rechts. Hij gaat meteen links van me liggen.
Ik ril als ik zijn wame huid tegen mijn armen voel. Ik dwing mezelf om te ontspannen. Ik lig met mijn rug naar Thorin toe, en merk dat ik onbewust steeds meer afstand creeër.
En dan voel ik de kou.
Een rilling loopt over mijn ruggengraat. Ik heb kippenvel op mijn armen. Ik wil net om een extra deken vragen, als Thorin tegen mijn rug aan komt liggen en zijn arm om me heenslaat. Mijn eerste reactie is opspringen, maar nadat ik deze onderdrukt heb, merk ik dat het eigenlijk wel prettig is. Het is in elk geval niet koud meer.
En, voor het eerst in tijden, voel ik me echt veilig.

The feels... :o


Reacties (10)

 • LupusAlba

  Ja weer helemaal bij met lezen! Heb niet altijd tijd door mijn examens. Het blijft een erg goed verhaal en wat heeft ze een mooi zwart pantser (ben wel een beetje jaloers.)
  Ik kijk uit naar de rest van je verhaal!

  5 jaar geleden
 • Kauwgomjunky

  super snel verder Xx

  5 jaar geleden
 • Emeldir

  Ik ook Morin baby'tje!

  5 jaar geleden
 • Vibes

  jeetje Thorin mag 's avonds zo ook tegen mij aanliggen hoor, no problem!

  5 jaar geleden
 • Katalante

  Ik wil geen Morin baby's.
  Doe mijmaar een porsie Morin-feels, alstublieft... ^^

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen