Foto bij × Third Move

Zarah Brown

Met een zucht plofte ik neer op mijn vaste plek bij natuurkunde en schoof mijn tas voor me uit op de tafel. Waarom ik dit vak eigenlijk nog volgde, was me een raadsel. Het was namelijk een wonder dat ik afgelopen jaar met een mager zesje over was gegaan en ik had geen idee of me dat nog eens zou lukken.
‘Jongens, jongens!’ probeerde de leraar schreeuwend boven het geroezemoes van de leerlingen uit de komen. ‘Als ik nu heel even jullie aandacht zou mogen, dan kunnen jullie daarna verder kletsen.’
Na wat klagelijk gezucht en gesteun viel het dan toch stil en keek ik net als de rest afwachtend naar de middelbare man die zijn handen een stukje omhoog hield.
‘Ik heb even groepjes gemaakt voor de komende opdracht, omdat lang niet iedereen even goed voor dit vak staat. Het spijt me, jongens, maar het zal toch echt heel even over met de pret zijn,’ ging hij vervolgens verder, nu zijn armen over elkaar krullend. Er klonk luid gevloek van achter uit de klas en al snel begon iedereen weer te praten. De leraar rolde met zijn ogen en schudde zijn hoofd.
‘Geen paniek,’ verzuchtte hij. ‘Zolang zal het nu ook weer niet duren. Wees maar gewoon blij dat ik jullie een kans bied om je cijfer op te halen. Nou goed, de groepjes zijn als volgt: Jane Bowman en Anthony Zeke, Norah Keys en Aubrey Meyers…’
Ik had niet anders verwacht dan dat ik niet bij Aubrey in het groepje zou zitten. Zij stond er namelijk net zo slecht voor als ik deed; als het al niet slechter was. Ik gaf nog enigszins wel wat om school, maar op dit moment leek het Aubrey niets te interesseren. Een heleboel leek haar momenteel niet te interesseren ik vroeg me af hoe dat kwam.
‘Jacob Black en Jared Cameron, Neil Harris en August James, Pam Jones en Mary-Jane Louis, Embry Call en Zarah Brown…’
Ik zuchtte zachtjes en wierp een onopvallende blik opzij. Het duurde niet lang voordat mijn blik die van mijn voorlopige klaspartner vonden en een vriendelijk doch ongemakkelijk glimlachje drukte zijn mondhoeken omhoog. Omdat ik niet zo goed wist hoe ik moest reageren, glimlachte ik dus maar vluchtig terug en draaide me vervolgens weer tot de leraar.
‘Ga maar bij jullie partners zitten, dan deel ik zo meteen gelijk de opdracht aan jullie uit. Als jullie die gelezen hebben, is er ruimte voor vragen of opmerkingen,’ vervolgde de grijzende man zijn pleidooi. Hij glimlachte vriendelijk en zuchtte toen een jongen met een enorme kuif zijn hand op stak.
‘Nee, Andy, over de groepjes valt niet te discussiëren,’ werd de jongen al afgekapt voordat hij zijn vraag had kunnen stellen. Hij knikte dan ook en liet stilletjes zijn hand weer zakken.
‘Jongens, de groepjes!’ gebood de leraar vervolgens, nu wild met zijn handen gebarend. Zuchtend en duidelijk met tegenzin stond iedereen op om zijn partner te vinden, terwijl ik bleef zitten toen ik Embry al op zag staan. Hij viste zijn tas van de tafel, beende naar de tafel naast mij toe en liet zich op de stoel zakken. Het oude dingen protesteerde luid toen Embry zijn hele gewicht er op uit oefende, maar hij leek er geen aandacht aan te besteden.
‘Dus..’ verbrak ik na enkele seconden de ongemakkelijke stilte. ‘Ben jij goed in natuurkunde?’
Embry leek nogal verrast te zijn door het feit dat ik ook maar een woord tegen hem zei en glimlachend haalde hij zijn schouders op.
‘Een beetje. Laten we het er maar op houden dat ik er niet echt moeite mee heb,’ antwoordde hij. Ik knikte. ‘En jij?’
‘Ik ben een ei op dit gebied,’ verzuchtte ik, waardoor Embry in de lach schoot.
‘Ik zie dat jullie het kunnen vinden samen, mooi zo!’ constateerde de leraar toen hij ineens voor ons opdook. Hij legde een stapeltje papiertjes voor ons neer en tikte er vervolgens ietwat driftig op. ‘Lees de opdracht goed door, jongens, de details zijn van cruciaal belang.’
Ik knikte, pakte het bovenste velletje papier en las de letters die voor mij als Chinees waren.
‘Hier, laat mij maar even,’ grinnikte Embry toen hij mijn gefronste wenkbrauwen en uitgestreken gezicht zag.

Reacties (5)

 • Oncer

  Ik vind het echt een heel leuk verhaal (: Ga je snel verder?

  7 jaar geleden
 • xEloquence

  SNELVERDER! -haha ik wilde op het pijltje verder drukken, maar realiseerde mij toen dat het verhaal nog niet verder gaat ;(- DAT BETEKEND DAT IK HET VERHAAL ECHT SUPER LEUK VIND!

  7 jaar geleden
 • martje96

  ABOOO

  7 jaar geleden
 • Bloodstreams

  Zij en ik zijn precies hetzelfde in natuurkundexD

  7 jaar geleden
 • Elysian

  Leuk verhaal ben er nu al weg van Snel verder xx

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen