Foto bij 006. Aimee Smith

Aimee Smith

Ik keek naar het schouwspel zoals men naar een droom keek. Je was jezelf maar vaag bewust van je eigen aanwezigheid en zag alles in een waas voorbij gaan.
Briseïs stak haar hand verwonderd in het vuur, de vlammen likten wild aan haar huid, maar leken haar niet te beschadigen zoals ze bij een normaal mens wel zouden doen. Aan de andere kant van de bar keek de draken jongen haar met grote ogen aan, want wat Briseïs deed was onmogelijk voor een mens. Ik zag hoe Briseïs verstijfde en de draken jongen op stond.
Hij wenkte naar iemand naar zich toe en schraapte zijn keel. “Dimitri, zou je zo vriendelijk willen zijn om deze jongedame te arresteren?” vroeg hij. “Ze is een Draak, maar heeft geen brandtekens.”
Door de oorlog was het verplicht om als Draak door de Poort van Erkenning te gaan, het teken dat je hierdoor verkreeg gaf aan waar jouw wortels lagen. Was je van oorsprong een Draak van het Donker, dan was dit teken een halve maan. Was je van oorsprong een Draak van het Licht, dan was dit teken een ster. Maar Briseïs had geen van beide en overtrad hiermee de wet.
Briseïs deinsde naar achter en schudde haar hoofd. “Nee.” fluisterde ze. “Dat kan helemaal niet... Ik ben niet... Ik was ook nooit...”
“Dom draakje.” grijnsde de jongen die blijkbaar Dimitri heette. Hij was een kop kleiner dan de andere draken jongen, maar hij was nog steeds behoorlijk aan de maat. “Is er een reden dat je, je voor ons verborgen wilt houden?”
Briseïs schudde haar hoofd en begon kleine stappen achteruit te nemen. Haar ogen waren zo groot als schotels. Haar huid had zijn normaal zo levendige kleur verloren, ze zag lijkbleek.
“Als je meewerkt zullen we je geen pijn doen.” Dimitri pauzeerde even. “Maar ik kan niet beloven dat dit alles een goede afloop voor je gaat hebben, zeker niet als je een Draak van het Licht blijkt te zijn.”
Hoewel alles zich tot nu toe in slow motion had afgespeeld ging het opeens heel snel toen Dimitri aanstalten maakte om Briseïs achter de bar vandaan te halen. Briseïs draaide zich met een ruk om en duwde me de klapdeuren door. Ik kon mezelf nog net overeind houden. Struikelend over mijn eigen benen rende ik achter haar aan de kleine keuken door.
In het café barstte een luid geschreeuw los. “Pak haar! Pak ze alle twee.”
We waren net de achterdeur door toen ik harde voetstappen in de keuken hoorde. Ik twijfelde geen moment toen ik achter Briseïs aan de koude nacht in rende.
“Bris!” Mijn stem schoot een aantal tonen omhoog. “Bris we redden het niet, ze zijn veel te snel.”
Precies op het moment dat Briseïs achterom keek stormde een groep Draken van het Donker de achterdeur door. We waren pas halverwege de eerste steeg en ik wist dat ze deze afstand makkelijk zouden overbruggen. Draken die door de Poort van Erkenning waren geweest, waren veel sneller dan mensen.
Mijn voeten voelden plotseling aan als lood en ik voelde hoe ik moeite kreeg met adem halen. De angst verdoofde mijn lichaam, zorgde ervoor dat ik niet meer helder na kon denken. Alles ging opnieuw in slow motion. Briseïs schreeuwde dat ik door moest rennen, maar de Draken van het Donker waren zo snel dat het al geen zin meer had.
Ze dreven ons naar het einde van de steeg en met onze ruggen dicht tegen de muur gedrukt konden we geen kant meer op. Mijn ogen vulden zich automatisch met tranen, iets wat ze altijd deden als ik woedend was of bang.
“Jammer.” grijnsde Dimitri. Met zijn handen op zijn rug gevouwen liep hij onze kant op. Hij was heel dichtbij toen hij opnieuw sprak. “Koppigheid is geen goede eigenschap bij een vrouw.”
Ik verstijfde toen hij nog dichterbij stapte en zijn vingers langs mijn kaaklijn liet glijden. Hij bracht zijn lippen dicht bij mijn oor. “Wat zullen we eens met jou doen als we je lieve vriendinnetje hebben meegenomen?” Vanuit mijn ooghoeken zag ik hem glimlachen.
Hij zette een stap terug en keek ons allebei hoofdschuddend aan. Briseïs keek woedend terug, haar lippen strak op elkaar geperst en haar handen gebald als vuisten.
“Ze zijn geheel van jullie, jongens." Dimitri grijnsde opnieuw. "Toon geen genade."

Reacties (3)

 • Altaria

  OMG PLEASE SNEL VERDER!!!!

  7 jaar geleden
 • iceprinces14

  Omggggg snel verderrr

  7 jaar geleden
 • Leanansidhe

  SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSNEL VERDAAH!

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen