Foto bij Going to the cinema

De school is eindelijk gedaan, en ik ben geslaagd. Ik ben echt zo blij. Niemand wilt het jaar over doen. Het is nu zaterdag en zoals gewoonlijk sta ik weer als eerste te wachten, aan de cinema. Normaal vind ik het niet erg om op hen te wachten, maar voor vandaag ben ik nerveus. 'Hey!' Zoals altijd trakeert Lily mij op een knuffel. Ze is de beste vriendin die ik me kan voorstellen. Je mag haar om 2uur 's nachts wakker bellen als je een probleem hebt.
'Is Josh er nog niet?' 'Nope' Lily lacht. 'Het is altijd dezelfde waarop we moeten wachten.' Lara en ik komen niet meer bij van het lachen nu Lily dat stemmetje heeft gebruikt. Al heel de week zijn we naar de cinema gegaan en woensdag waren wij voor de eerste keer te laat gekomen. Dus Josh was er toen als eerste en om ons te plagen wees hij ons toen terecht met dat stemmetje. ' Is het grappig dames?'
Geschrokken kijken we om. Nu zie ik wie het is en maakt mijn hart een sprongetje. Ze zeggen wel eens dat iemand te mooi is om van deze planeet te komen. Wel als je dat verdubbelt kom je in de buurt van Josh vooral hoe hij er vanavond uit zag. Hij is hemels! Zijn blonde haar krult een beetje, net alsof hij een engel is. Maar het mooiste zijn zijn ogen! Het maanlicht schijnt er schuin in waardoor het bruin iets betoverend krijgt. 'Josh!' Roept Lily geschrokken. ik sta dichtbij en waag mijn kans. Met mijn beide handen duw ik tegen zijn borstkast. 'Laat ons nooit meer zo schrikken!' Onder mijn handen voel ik zijn spieren ontspannen. 'Of anders?' Zegt hij plagerig terwijl hij mijn polsen vast neemt. Nu? moet ik het nu vertellen?

Voor ik een beslissing kan nemen trekt Lily ons de cinema binnen. 'Kom op, Josh moet nog een film kiezen. Straks zijn ze allemaal al begonnen.' Omdat we heel de week al gingen hadden we een beurtrol gemaakt. Vandaag is het dus aan Josh. Het wordt al heeel snel duidelijk dat hij de nieuwe horrorfilm gaat kiezen. Het is niet dat Lily en ik watjes zijn. Maar Josh koos woensdag ook al de extreme... Traditiegetrouw springen we ook nog snel het winkeltje binnen. Josh neemt onmiddellijk een zak popcorn, Lily kijkt me vragend aan. Snel schud ik mijn hoofd. 'Als hij zo vrolijk popcorn kiest kunnen wij maar beter passen.' Lily knikt. Woensdag mocht Josh ook kiezen en hadden Lily en ik samen een popcorn gekocht. Tijdens een griezelig moment verschoten we zo hard dat de popcorn naar alle kanten vloog. Echt gênant... In de zaal heeft Josh een strak plan. 'Ik ga tussen jullie zitten. Tijdens de film geef ik jullie elk een hand zodat jullie je angst kunnen wegknijpen.' Josh lacht en gaat zitten. Hij vindt dit echt veel te leuk. Lily wil hem nu zo graag antwoord geven maar ze gaat met een diepe zucht zitten. De film begint.
Josh zet zijn restje popcorn aan zijn voeten zodat hij zijn handen vrij heeft voor ons. Hij legt zijn handen op de leuning. Lily twijfelt geen moment en grijpt zijn hand beet. Ik aarzel wel. Wat als hij iets doorheeft? Josh komt dichterbij en fluistert: 'Jennifer, je hoeft niet stoer te doen. Ik heb de tralier gezien.' Hij moest eens weten hoe graag ik zijn hand wil vasthouden. Ik adem diep in en laat mijn hand in de zijne glijden. Tijdens de film laat Josh mij af en toe los om zijn mond vol te steken met popcorn. Iedere keer ''beloont'' Hij mij met een zacht kneepje in mijn hand. Voor een film die Josh gekozen heeft valt hij nog best mee. Of ben ik verdoofd door zijn aanraking? De namen van de cast rollen nog maar net over het scherm wanneer Lily mijn vraag beantwoord. Ze houd niet echt van de aftiteling in tegenstelling tot mij maarja .. Vliegensvlug staat ze op en werkt zich de trap op. Josh en ik volgen rustig. Aan de uitgang staat Lily ons al op te wachten.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen